Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyjątkowy owczarek niemiecki - czy komuś nie zaginał

Gafinka

Recommended Posts

Kochani w zeszłym tygodniu oglądająć swój ugór zobczyłam przy drodze we wsi pięknego owczarka niemieckiego. W wywiadzie ustalilam, ze pies koczuje pod gołym niebem od jakiś 2 tygodni - ciągle w tym samym miejscu, ciągle czekając na swojego pana.

Psa zabrałam i w tej chwili przebywa w domu tymczasowym.

Pies jest super mądry i musiał być bardzo zadbany ( w tej chwili po dwóch tygodanich na mrozie w chłodzie i głodzie nadal wygląda pieknie).

Pies przyjmuje podstawowe komendy, uwielbia jeździć samochodem ( jeździ tak jaby zwiedził w samochodzie cały świat) jest przyjazny wobec ludzi i innych psów, stateczny i pieszczotliwy - on musiał mieć dobrych właścicieli - którzy wychowali tak fajnego i wiernego psa - nie wiem wiec czemu znalazł się sam w mrozy w obcym miejscu.

Szukam jego wlaścicieli a jeśli ci sie nie znajdą nowego domu dla psa.

http://www.lukrowi.pl/galeria/_img/7808.jpg

Pies tatuażu nie ma - wieć związek kynologiczny niec nie pomoże.

Zgłosiłam go wszedzie gdzie się da, pokazałam na WOT i na razie nic.

Pies jest niesamowity - i sama bym go wzięła - ale ja niestety mam 3 psy a na razie mieszkam w bloku to raz, po drugie to jest facet a mój pies ( amstaff) innego samca na swoim terenie nie zniesie niestety. :(

Dlatego niestety jesli właściciel się nie znajdzie nowy dom dla niego jest konieczny.

Pies jest piękny. mam co prawda sukę owczarka niemieckiego ale i dla drugiego psa miejsce by się znalazło. Tak na wszelki wypadek rozpoczołem pertraktacje w domu. Na razie idzie ciężko. Nie dlatego, że rodzina nie chce drugiego psa ale boją się wziążć psa wychowanego przez inną osobę.

Pies ma pewnie około 5 lat - w tej chwili ciężko to dokładnie określić bo pies jest wychudzony i pogryziony przez pchły ( jest leczony i odkarmainy w tej chwili)

Co do charakteru to jest to najcudowniejszy owczarek jakiego znam i znałam, a w zwiazku z tym, ze przebywa w domu tymczasowym można obserwowac jego reakcje i żadne negatywne nie występują.

Pies jest na bank wychowany w kontakcie bliskim z człowiekiem - dlatego powinien być psem towarzyszem a nie psem stróżującym w kojcu - takiego domu mu szukam.

Ktoś włozyl dużo dobrej pracy w tego psa. Można poczytać moje posty o psach - nie jestem osobą która psa z problemami charakterologicznymi promowała by jako cudownego psiaka. On jest cudowny - ja uczciwie rzecz stawiajać za owczarkami nei przepadam - ale gdybym tylko miała warunki przy tym by skapitulowala, bo pies jest ekstra.

Grafinko, Jakie są losy owczarka? I jaki on jest w stosunku do dzieci - czy miałaś okazję to sprawdzić? Jak rozumiem, póki co, przebywa w schronisku?

Pojutrze bierzemy 7-tygodniowego bernenczyka, gdyby ni to - nawet bym sie nie zastanawiała. A tak się tylko zastanawiam, bo pamiętam wspaniałego ON-ka moich rodziców (i też to był pies wyjątkowy, bo porzednie Ok-ki były mocno nerwowe i nie mam generalnie do tej rasy wielkiego zaufania). Daj znać co sie dzieje z "Twoim", bo szkoda by było, żeby za długo przebywał w schronisku...

Pies nie jest w schronisku - ja za długo pomagałam w schronisku, zeby psa tak odtransportowac - dzięki uprzejmości jedne osoby przebywa pod jej opieką.

Będę go w weekend wiozła do lekarza wynajdę gdzieś "testowe dzieci" bo z miejscu tymczasowym dzieci nie ma. Nie sadzę jednak aby były kłopoty - ja też właśnie ze względy na niejednokrotnie sporą nerwowość i sporą pobudliwość za On- kami nie przepadam - ale ten pies ma bardzo zrównowazony, pogodny, łagodny i esktra charakter. Ni tekai On-ek nie On-ek. Wiem, że psie dzieci lubi i nie okazuje agresji. Czy nie jada dzieci sprawdzę w weekend i dam znac.

Pies jest u mnie w domku tymczasowym, żadnych dzieci nie zjadł :lol: i nie planuje zjadać :lol: A tak poważnie nie sądzę by okazał agresję wobec dzieci...to zrównoważony pies i bardzo rozumny. Po zadomowieniu się napewno będzie doskonałym opiekunem swojego terenu. Nie jest hałaśliwy, ale umie szczekać " basem" :lol: i nie robi tego bez powodu, tylko jak Ktoś zadzwoni do drzwi i co ciekawe nie na wszystkich szczeka ...mądrala.