yupiter 20.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 http://www.yupiter.photosite.com/budowa/ Pozdrowienia dla budującychyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 20.02.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Śliczny Twój domek,gratulacje,czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.02.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Super domek Czekam na wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 20.02.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Co do wnętrz, to nie ma się jeszcze czym chwalić.W tym roku zaczynamy wykończeniówkę.Na pierwszy strzał pójdą ściany i podłogi. No i niezrobiony taras, bo troszkę podciaga wilgoć.W przyszłym roku, jak dobrze pójdzie, ma być na wiosnę wprowadzka.Mam nadzieję, że do tego czasu z moja kochaną żoną wzajemnie się nie pozabijamy. Każdy z nas ma mianowicie odmienne koncepcje wykończenia.yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.02.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Nie pozabijacie się - raczej Nasza wspólna koncepcja obejmowała jedynie niebieską łazienkę, a tak SławekD ma nawet inne zdanie co do pralki - jescze żyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 20.02.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Piękny dom!!!GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 20.02.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Wielki ten wasz domek ale bardzo ładny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 20.02.2006 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Wielki się wydaje może dlatego, że został posadowiony dość wysoko. W rzeczywistości powierzchnia urzytkowa to 211 m2. Wiata przed wjazdem do garażu też robi swoje. Muszę się pochwalić, że sam wymyśliłem od A do Z całą koncepcje domu ( z wszystkimi tego konsekwencjami, bo nie jestem architektem), a wiatę dobudowałem jeszcze w trakcie budowy, bo w pierwszej wersji nie była w ogóle przewidziana. Naturalnie z żoną poszło o dach, bo ja chciałem dwuspadowy z naczułkami, a żona czterospadowy, czyli taki, jak mamy (ale mam dobre serce!!). No i teraz nie mamy jak ustawić łóżka małżeńskiego w sypialni, która jest rogowa.......... yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.02.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ale duży , bardzo ładny. Gratulacje!!!! Jestem bardzo ciekawa wnętrz?? Gratulacje jeszcze raz , pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 21.02.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Daszek że mucha nie siada ,co tam na niego wciągnąłeś za dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 21.02.2006 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Daszek że mucha nie siada ,co tam na niego wciągnąłeś za dachówkę? Chciałem normalną ceramiczną, ale w końcu ze względu na koszty zeszło na cementowego Braasa. Dach pewnie ciężki, jak cholera, tak więc belki są wszędzie po byku. yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 21.02.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 budowałeś 2 warstwową ścianę z porothermu 30 p+w ?czym ocieplałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.02.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Yupiter gratuluję, kawał porządnego domu. Duży dach, taki jak lubię, nawet z konsekwencjami jakie za sobą pociąga. I szczerze zazdroszczę tej ogromnej działki. Tyle przestrzeni i możliwości jej zagospodarowania. Życzę powodzenia i przeprowadzki wiosną, tak, jak planujecie. Wiosna 2007, może i nam się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 21.02.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Tola co ciekawe Yupiter jest z Mikołowa czyli miasta graniczącego z Katowicami, co jest dowodem na to że nawet z pozoru w nie przyjaznym dla środowiska miejscu można znaleźć uroczy kawałek Ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 21.02.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 budowałeś 2 warstwową ścianę z porothermu 30 p+w ? czym ocieplałeś? Ściany są z Porothermu 44, nieocieplane, a jedynie otynkowane tynkiem tradycyjnym cementowo - wapiennym. Zgodnie z danymi produceta przenikalność termiczna Porothermu 44 jak najbardziej w przyjętej normie. Pozdrowienia yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 21.02.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Tola co ciekawe Yupiter jest z Mikołowa czyli miasta graniczącego z Katowicami, co jest dowodem na to że nawet z pozoru w nie przyjaznym dla środowiska miejscu można znaleźć uroczy kawałek Ziemi. To fakt, chociaż trzeba powiedzieć, że domek jest parę kilometrów od Mikołowa (Gostyń) - od tablicy do tablicy chyba z 8 km. Fajnie, że Wam się podoba. Problem trochę z dojazdem, bo nikt z budujących się sąsiadów jeszcze nie mieszka, więc nie odsnieżają, tak że w niedzielę dymałem ostatnie 200 m w śniegu. yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 21.02.2006 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Yupiter ............Wiosna 2007, może i nam się uda Cześć Tola, życzę Wam również wprowadzki zgodnie z planem. A gdzie zdjęcia Miss Forum Muratora???? yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.02.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Yupiter dzięki za życzenia. A z tym odśnieżaniem, to kłopot masz na szczęście tylko sezonowy. Nasz znajomy kupił w Niemczech używany mini traktorek z taką tubą, przez którą śnieg wylatuje poza miejsce odśnieżania. Fajna zabawka za jedyne 1500 zł. Może podsunąć pomysł znajomym na prezent wchodzinowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Tola co ciekawe Yupiter jest z Mikołowa czyli miasta graniczącego z Katowicami, co jest dowodem na to że nawet z pozoru w nie przyjaznym dla środowiska miejscu można znaleźć uroczy kawałek Ziemi. To fakt, chociaż trzeba powiedzieć, że domek jest parę kilometrów od Mikołowa (Gostyń) - od tablicy do tablicy chyba z 8 km. Fajnie, że Wam się podoba. Problem trochę z dojazdem, bo nikt z budujących się sąsiadów jeszcze nie mieszka, więc nie odsnieżają, tak że w niedzielę dymałem ostatnie 200 m w śniegu. yp Własnie ogladam zdjęcia domu i bardzo mi się podoba. No i miałam zapytać, gdzie Ty Yupiter tak urokliwe miejsce w Mikołowie wypatrzyłeś Witaj zatem prawie sąsiedzie...Rybnik się kłania Ech to odśnieżanie...skąd my to znamy pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban 22.02.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kawał chaty )) Fajny domek - fajna okolica, jaka powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts