boban 22.02.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 O sorki już zobaczyłem wyżej powierzchnię,Jeszcze raz gratulacje pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 25.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 bardzo ładny ten wasz dom, DUŻY, może wrzuć troszkę zdjęć ze środka.Piękny teren. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 25.02.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 bardzo ładny dom, nie ma to jak duże domy... co do dachu, to dobrze że masz takie dobre serce bo uważam że ten jest super a dwuspadowy byłby taki tradycyjny, dobra decyzja może jednak zanim zaczniesz wykańczać wnętrza pokażesz nam stan wyjściowy? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia15 26.02.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Mam pytanie, czy to jest dom z pracowni projektowej "Domus", który ma powierzchnie 157 m kw. z dwoma garażami ?Jezeli tak, to proszę o kontakt pod adresem [email protected] i podanie dokładnego miejsca zlokalizowania tego domu w Mikołowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 28.02.2006 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Cieszę się, że domek się podoba i zaraz wyjaśniam.Nie jest to projekt firmy Domus. Szczerze powiedziawszy nie znam tej firmy.Jak już pisałem, całkowita koncepcja budynku wraz z rozkładem pomieszczeń pochodzi ode mnie. W związku z tym, że nie jestem jednak fachowcem, na podstawie moich szkiców, znajomy architekt stworzył z tego projekt. Powierzchnia użytkowa 211 m2 + do tego ok. 50 m2 na garaż dwustanowiskowy wraz z dwoma małymi pomieszczeniami gospodarczymi i kotłownią.Niestety i tak się pewnych błędów i zmian koncepcji nie ustrzegłem, tak że w trakcie budowy trzeba było jeszcze zrobić mały aneks do projektu, a tym samym do pozwolenia na budowę.Przykładem może być zmiana ilości okien na froncie z 2 sztuk na 4, no i dobudowa wiaty przed garażem.Zabrałem się za samodzielne wymyślanie koncepcji po tym, jak bezskutecznie szukałem projektu z domem, posiadającym wejście i wjazd do garażu z krótszej strony (z krótszego boku) domu.U mnie tak działka i wjazd są ustawione, że od wschodu mam wjazd na posesję, a od południa miał być front domu. W znakomitej większości projektów wejście i garaż są ulokowane od tyłu frontu budynku.Mówiąc front mam na myśli jego stronę na ogród.Więc żaden projekt gotowy w 100% nie pasował. Przynajmniej żaden z tych, do których dotarłem.Pozdrowieniayp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.02.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 PIEKNY TEN WASZ DOM I BARDZO DUZY SIE WYDAJE. TAKA TROCHE REZYDENCJA... SZKODA, ZE NIE MOZNA RZUTOW ZOBACZYC, BO NA PEWNO BARDZO CIEKAWE WNETRZA. TRZYMAM KCIUKI ZA WYKONCZENOWKE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 02.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 rety kapitalny dooom!......i co najlepsze budowa wygląda na wzorcową (chyba że fotograf taki dobry;) ) no i ten porządek wokół!!!!...szok!!....nic tylko się uczyć......a miałem wklejać zdjęcia ze swojej budowy to teraz już sam nie wiem;) pozdrawiam z zabrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 03.03.2006 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Qrcze, muszę chyba pokasować te Wasze posty z "chwaleniem" domku, bo moja żona gotowa pomyśleć, że ta jej koncepcja z dachem czterospadowym była trafiona. yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 03.03.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Qrcze, muszę chyba pokasować te Wasze posty z "chwaleniem" domku, bo moja żona gotowa pomyśleć, że ta jej koncepcja z dachem czterospadowym była trafiona. yp hehehe...........może jednak zostaw skoro i tak już zrobiony czterospadowy , żony lubią mieć jakąś satysfakcję ze zwycięstwa w niektórych bataliach;)....sam to też wiem i co jakiś czas pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 04.03.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Qrcze, muszę chyba pokasować te Wasze posty z "chwaleniem" domku, bo moja żona gotowa pomyśleć, że ta jej koncepcja z dachem czterospadowym była trafiona. yp nie kasuj!!! Żonka górą, cała koncepcja Twoja, ale bez tego dachu nie wiem czy domek by tak wyglądał, więc niech żona ma satysfakcję, bo ma z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 06.03.2006 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Chyba macie rację. Nie można jej chwały odbierać, tym bardziej, że największa chwała jej się należy za fakt, że w związku z dachem czterospadowym jest problem z ustawieniem łóżka małżeńskiego w rogowej sypialni. Będą może więc dwa łóżeczka. I dobrze jej tak. Na razie jednak szukam ekipy do położenia podłogi drewnianej z cyklinowaniem i olejowaniem. yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 06.03.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Chyba macie rację. Nie można jej chwały odbierać, tym bardziej, że największa chwała jej się należy za fakt, że w związku z dachem czterospadowym jest problem z ustawieniem łóżka małżeńskiego w rogowej sypialni. Będą może więc dwa łóżeczka. I dobrze jej tak. Na razie jednak szukam ekipy do położenia podłogi drewnianej z cyklinowaniem i olejowaniem. yp ach... ci mężowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.03.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 piękny dom co ja mówię to prawie rezydenckja naprawde wygląda potężnie czekamy na dalsze postępy i gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 19.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam yupiter! Powiedz mi gdzie wynalazłeś w Mikołowie taką fajną działkę??Ja dorwałem swoją na Borowej Wsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts