Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa Wiśniowski czy Horman - ceny???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam sprzedaję bramy firmy N.. dobre bramy, łożyskowane rolki, obudowa prowadnic dobry napęd w cenie :) napędy firmy W - się chowają, stąd większość dilerów proponuje do tego Nice albo inne napędy dostępne na rynku :)

Chciałeś powiedzieć że część dilerów którzy żyją z bram. Bo Wiśniowski na ogół jest sprzedawny wszędzie i ktoś kto ma z nim do czynienia raz na miesiąc czy jeszcze mniej (np. ja) zupełnie nie będzie widział żadnej różnicy w bramach czy napędach.

Finlandia tak, ale czasem klienci porównują cenę np bram z napędem, gdzie jeśli weźmiemy bramę bez napędu Wiśniowskiego i porównamy z ceną bramy np Hormanna czy Normstahla same bramy mają ceny podobne, różnica się pojawia gdy doliczamy napęd który w H kosztuje średnio koło 1300zł, a w W około 600-800 podajże. Co do samych bram nie ma się czego czepiać :)

• 1 month później...

Wczoraj zakończono montaż bramy garażowej. Niestety nie mam zdjęć z zewnątrz bo pozostawiłem dotychczasowe wejście z płyt (ochrona). Okazało się, że panele były tak oklejone folia ochronną, że pozostał na nich ślad po jej ściągnięciu. Złożona została reklamacja i czekam.

Do bramy zamontowano silnik 1000, mimo, że standardowo dają 600N.

brama.jpg

Edytowane przez tomekwa

• 2 months później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...