Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa Wiśniowski czy Horman - ceny???

Recommended Posts

Hormann 2500x2125 LPU40 panel 4 cm przetłoczenia M zewnętrzny złoty dąb z napędem i dwoma pilotami - 4100 zł brutto z montażem takaoferte dostałem a Wisniowskiego za 3900zł i teraz mam dylemat która firma jest lepsza,czekam na jakąs pomoc bądz też sugestie. A co powiecie na temat drzwi zewnętrznych wejsciowych,jakie są dobre? metalowe?pcv? czy też drewniane?

Jezeli juz to Hormann.

Ja mam grafitowa Normstala. Jestem bardzo zadowolona.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja zamówiłam bramę WIśniowski z napędem z nice'a (chciałam 2 piloty). Segmentowa,wymiar 4500x2250, kolor winchester, przetłoczenia wysokie, napęd, montaż (ubiegły piątek). Cała przyjemność kosztowała mnie brutto 5700 + na "flachę" dla montażystów.

Sprawdzałam wcześniej ceny w Krispolu i Hormannie również. Wiśniowski wyszedł najtaniej.

• 4 months później...
  • 4 weeks później...
naped do regulacji pozycji zamkniętej bramy, poszukaj w instrukcji napędu jak to się robi albo wezwij serwisanta, chyba, ze jakis forumowicz poratuje szybką instrukcją jak to się robi w wiśniowskim o ile napęd też masz firmowy (ja akurat mam normstahla wiec szczegółami nie pomogę)

• 4 months później...

Witam, zastanawiamy się z mężem jaką bramę wybrać? Pod uwagę bierzemy dwóch producentów: Wiśniowski i Hormann. Cenowo wbrew pozorom Hormann wyszedł nam najtaniej.

Jeszcze nie wiem jaką decyzję podejmiemy ale mąż mówił, że w pracy już od kilku lat mają bramy Hormanna- automatyczne i jeszcze żadnego problemu z nimi nie było. Wszystko działa sprawnie a używane są bardzo często.

Pozdrawiam

Witam, zastanawiamy się z mężem jaką bramę wybrać? Pod uwagę bierzemy dwóch producentów: Wiśniowski i Hormann. Cenowo wbrew pozorom Hormann wyszedł nam najtaniej.

Jeszcze nie wiem jaką decyzję podejmiemy ale mąż mówił, że w pracy już od kilku lat mają bramy Hormanna- automatyczne i jeszcze żadnego problemu z nimi nie było. Wszystko działa sprawnie a używane są bardzo często.

Pozdrawiam

Podchodzi mi pod pytanie retoryczne

Nie, Horman ma w ofercie bramę z bardzo cienkich paneli. Czasem niewyedukowani sprzedawcy mogą coś takiego wycenić całkiem niechcący :) Ale z drugiej strony Horman to wcale nie są jakieś bardzo drogie bramy.

A ten Hormann to nie czasem 2cm grubości?

:no: Oczywiście, że nie :)

Może to bramy uchylne

Bramy segmentowe

Ale z drugiej strony Horman to wcale nie są jakieś bardzo drogie bramy.

Porównując wszystkie wyceny to faktycznie Hormann wcale nie ma jakichś wysokich cen. A ja może dodatkowo trafiłam na jakąś promocję? :)