witek86 07.09.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tylko tak jak wspomniał kolega finlandia, dowiedz się czy ci nie proponują tej "chudszej" bramy.jeśli nie a cena cie zadowala to co się zastanawiać sprawdź tylko czy montaż równie sprawnie im idzie jak wycena i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 07.09.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tylko tak jak wspomniał kolega finlandia, dowiedz się czy ci nie proponują tej "chudszej" bramy.jeśli nie a cena cie zadowala to co się zastanawiać sprawdź tylko czy montaż równie sprawnie im idzie jak wycena i już Na wszelki wypadek zadzwoniłam do tej firmy żeby się upewnić i sprzedawca potwierdził, że brama jest z tych grubszych, ocieplona, na pasku. Tylko nie mam pojęcia jak z montażem?? Może uda mi się dotrzeć do kogoś, kto miał z nimi już do czynienia i coś się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 09.09.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Mam bramę Hormana od 4 lat, wraz z ich automatem i nie mogę o tym sprzęcie złego słowa powiedzieć - poprostu o niej zapominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.09.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Na wszelki wypadek zadzwoniłam do tej firmy żeby się upewnić i sprzedawca potwierdził, że brama jest z tych grubszych, ocieplona, na pasku. Tylko nie mam pojęcia jak z montażem?? Może uda mi się dotrzeć do kogoś, kto miał z nimi już do czynienia i coś się dowiem szczerze to przy hormanie jeśli ktoś choć ma jakieś pojęcie o montażu bram i montował kiedyś hormana to spokojnie powinien sobie dać radę! ważne by otwór był dobrze przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 10.09.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 szczerze to przy hormanie jeśli ktoś choć ma jakieś pojęcie o montażu bram i montował kiedyś hormana to spokojnie powinien sobie dać radę! ważne by otwór był dobrze przygotowany To akurat jest firma, która zajmuje się tylko i wyłącznie sprzedażą bram Hormanna. Skoro tak mówisz to pewnie nie mają problemu z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUR 27.08.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Czy cena na bramę WIśniowski 5 tys. brutto z montażem to drogo ?Brama kolor ral 7016 antracyt rozmiar 2700x2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 19.09.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Dostałem dziś wycenę bramy wiśnowskiego bez przetłoczeń, w orzechu 5000x2250 z napędem optimum 1100 za kwotę 6970zł. Czy za tą kwote to dobry wybór?Jak z jakością owego napędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 19.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) pdw88 ja mam podobną:krispol z wąskim przetłoczeniem, kolor winchester, wym.:5000x2500 z napędem nice spin41 (1000N) za 6422 z 8% vat Edytowane 19 Września 2013 przez misiupl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 23.09.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ja mam od niedawna Wiśniewskiego ale już żałuje bo okazało się że jest niewypoziomowana jak potrzeba Spróbuje reklamować ale wiadomo jak to jest jak juz sie zapłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 24.09.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Wlasnie dlatego, żeby firmy nie olewaly klienta po skasowaniu, nie odpuszcza imho. Tu byl kiedyś post, gdzie np. hormann tlumaczyl co i jak, chodzilo o drzwi zewn. Jak sie odpusci, to jest to kolejny sygnal przyzwalania na bylejakosc. w przypadku bram usluga nie konczy sie na zamknieciu kasy i przeslaniu towaru do klienta ale na prawidlowo dzilającym sprzecie do FACHOWO wykonanym montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ja mam od niedawna Wiśniewskiego ale już żałuje bo okazało się że jest niewypoziomowana jak potrzeba Spróbuje reklamować ale wiadomo jak to jest jak juz sie zapłaci. co masz na myśli mówiąc źle wypoziomowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 01.10.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) No po prostu nie jest w poziomie idealnie. Jedna strona jest niżej minimalnie, pozatym na rolkach które są po obu stronach bramy - widać na ich trzpieniach co są one przymocowane - że są inne odległości. Druga sprawa rygiel - wchodzi tylko końcóweczką i praktycznie nie rygluje.Pewnie dlatego brama tak trzeszczy przy pracy. Poza tym jak sie zamknie brame to jest u góry leciutka szparka, widać jak przebija światło. W dodatku wydaje mi sie że uchwyt siłownika który jest przymocowany do bramy jest źle przykręcony - nie dolega całą powierzchnią i całkiem możliwe że sie niedługo urwie i nie bedzie wtedy nawet do czego przykręcić go ponownie . Może uda mi sie dziś zrobić zdjęcie jeśli nie bedzie juz za ciemno. jakbym wiedział że Wiśniewski ma takich montażystów to na pewno bym wybrał Hormana. Oszczędności pare groszy a teraz trzeba się użerać. Edytowane 1 Października 2013 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 01.10.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam jakbym wiedział że Wiśniewski ma takich montażystów to na pewno bym wybrał Hormana. Oszczędności pare groszy a teraz trzeba się użerać. czy myślisz, że inna marka zagwarantuje lepszy montaż ? tu są ludzie i tu są ludzie skąd zatem pewność, że montażyści Hormanna lepsi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 z tym że każdą bramę można skopać montażem się zgodzę ale są takie które już trzeba chcieć to zrobić by wyszło źle!a co z reklamacją ?nie skutkuje? winą tego wszystkiego może być właśnie brak poziomu (o ile jest to drastyczna różnica a nie 1-2mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 06.10.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Mam dylemat odnośnie napędu do zamówionej bramy Wiśniowskiego 5x2.25m. Pierwotnie montowany miał być napęd producenta bramy - optimum 1100 jednakże montażysta zasugerował wymianę napędu na faaca d1000 lub beninca jim.4. Proszę o pomoc co z tych propozycji zasługuje na uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 07.10.2013 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Choć te inne napędy są również dobre, to ja jednak proponuje pozostanie przy napędzie OPTIMUM. Nie będzie problemów w razie jakiejś reklamacji. Komplet to komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 15.11.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Choć te inne napędy są również dobre, to ja jednak proponuje pozostanie przy napędzie OPTIMUM. Nie będzie problemów w razie jakiejś reklamacji. Komplet to komplet. Dziś wiozłem pod lupę bramę do domu. Padło na marki nie drogie jak Wiśniowski i Krispol. Odrzuciłem cenowo Hormana i Normsthal nie tylko, że droższe, ale coś te nazwy firm obco brzmią. Kasę zostawię u siebie w Wielkopolsce - Krispol lub u Wiśniowskiego. Padło na Wiśniowskiego. 4 wyceny. 2 telefoniczne i nic nie wnoszące. 2 wyceny osobiste ... ufff rozrzut cenowy duży. Wieć podaję co mi proponowali i o co się bić. Garaż wolnostojący. Założenie mam światło 5,5-2,20 i montuje 2 bramy uchylne po 2,6 (uchylne dla mnie ok bo mam sporo miejsca przed bramą) lub też 1 brama 5mb lub 5,5mb. Wygląd: koniecznie przetłoczenie poziome, koniecznie złoty dąb. Wycena 1, 8% VAT, Pana nic nie interesuje że garaż wolnostojący. Ceny z montażem brama segmentowa 5,5x2,1. Napęd Nice (1000). Cena 5800. brama segmentowa 5x2,1. Napęd Nice (1000). Cena 5200. W tym przypadku optuję za wersją 5mb bo do wjazdu starczy (garaż potem ma 8 m szerokości) a będzie nieco lżejsza. Martwi mi za to fakt, że średnio wychodzi mi dziennie 6 cykli użycia bramy a producent coś pisze o bramie na 15 000 co oznacza, 2500 dni, czyli niespełna 7 lat .... mało. bramy uchylne: 2,5x2,1 za 2300 zł z napędem i 1600 zł bez napędu. Oferta 2: brama segmentowa 5x2,1. Napęd Optimum (1100). Cena 7600 VAT 23%. bramy uchylne: 2,6x2,1 za 3600 zł z napędem optimum (chyba 800 ale strzelam). także rozrzut duży i jest o co męczyć sprzedawców. Na dziś cena b. dobra jest w promocji ale tam tylko brama uchylna jest do 2,5 - troszkę mało. 2,75 to ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.11.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 otrzymałam wycene bramy WIśniowski 250x230 z napedem Nice spi21, cena 4.5tys bruttoczy to dobra oferta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 16.11.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 otrzymałam wycene bramy WIśniowski 250x230 z napedem Nice spi21, cena 4.5tys brutto czy to dobra oferta?? ZŁA Napisz jaki kolor, segment czy uchylna. Teraz Wisniowski ma promocje na uchylne i segmentowe , 4 kolory, z napędem, wymiar może być 2500x2250 w cenie ok 2,1 tys i 3 tys do tego dolicz montaż z ... 300 i wychodzi cena z 8% VAT około 2400 za uchylna 3400 za segment 4500 to dużo ale i ja takie oferty widziałem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 17.11.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A czy znacie może bramy segmentowe firmy Nice??Jakie macie o nich zdanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts