okt 17.11.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A czy znacie może bramy segmentowe firmy Nice?? Jakie macie o nich zdanie?? Te bramy robi dla nich Krispol, a więc jest to poziom Krispolu. Wg mnie ok. Ważny jest wybór napędu nie kupuj napędów nieznanych no name i najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 17.11.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ok a jaki napęd nice powinnam wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 17.11.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ok a jaki napęd nice powinnam wybrać?? NICE SPIN - konkretny model w zależności od wielkości bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koremore 15.12.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witamchciałam dokupić napęd do bramy firmy Wiśniowski i na moje pytanie jaki powinien być to napęd otrzymałam taką odpowiedź:(pisownia oryginalna) "Dobór napędu do bramy garażowej w Fabryce Wiśniowski jest trochę skomplikowany ale postaram się to wyjaśnić.Z zasady to Fabryka sama dobiera napęd jeśli kupujemy bramę w wersji automatycznej.Jeśli będzie to brama (zakładam że chodzi o bramę segmentową) typu UniPro Multi Fabrykadobierze napę MIDO.Jeśli będzie to brama UniPro Fabryka dobiera napęd Optimum.Dla bramy o wymiarach 4750*2250 będzie to napęd Optimum 600.Natomiast kupując napęd oddzielnie do bramy dowiadujemy się że dla bramy o powierzchni10,7 m2 należało by dobrać napęd Optimum 1100.Pozorna niekonsekwentna?Tak ale tylko pozorna.W rzeczywistości będzie to ten sam napęd tylko w różnych obudowach.Czyli do bramy automatycznej UniPro Multi 4750*2250 Fabryka dobiera napędnajmocniejszy: Optimum 1100 ale umieści go w obudowie z napisem "Optimum 600".Dla czego?Dla mnie nie jest to zrozumiałe ale chodzi o politykę handlowo-marketingową." Czy ktoś się spotkał z taką praktyką? Dodam, że pytałam w kilku punktach i tylko z jednej firmy zajmującej się dystrybucją tych bram otrzymałam tak pokrętną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 28.12.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 jesli juz zostal zawezony wybor do 2-3 producentow, to wybierz tego, ktory ma w swojej ofercie i brame, i naped. tzn. jest producentem zarowno bramy jak i napedow. minimalizujesz przyszle problemuy w ten sposob. nie wiem, czy wisniowski produkuje tez napedy, ale hormann tak - sprzedakje swoje bramy ze swoimi napedami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 28.12.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 hmm, jak cos jest az tak skomplikowane, to nie jest proste :DDDDjak cos nie jest proste, to nalezy poszukac innego rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 28.12.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 powyzsza odpowiedz odnosila sie do wpisu koremore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamling 07.04.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam wszystkich,mam pytanie oczywiście w temacie bram. Zabieram się powoli za wycenę bram do mnie i zastanawiam się nad dodaniem przeszklenia. Jak duży może to być koszt? Celuję w jakichś stosunkowo niedrogich producentów w rodzaju Wiśniowskiego. Przy okazji czy macie jakichś sprawdzonych sprzedawców w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.04.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 a widziałeś takie przeszklenia w bramie ? może to pomoże ci podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamling 08.04.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Jeszcze nie widziałem. Jak rozumiem sugerujesz delikatnie że jak zobaczę to mi przejdzie? Problem polega na tym że niestety nie mam okna w garażu i fajnie by było mieć jakieś światło dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 08.04.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Jeszcze nie widziałem. Jak rozumiem sugerujesz delikatnie że jak zobaczę to mi przejdzie? Problem polega na tym że niestety nie mam okna w garażu i fajnie by było mieć jakieś światło dzienne. Pytam bez złośliwości - po Ci światło dzienne w garażu? Jeżeli coś w nim będziesz robił to w większości przypadków przy otawrtej bramie. Jeżeli natomist się zamkniesz, to i tak będziesz palił światło górne. Co więcej, w ilu garaż-warsztatach bym nie bym nie był, to i przy otwartej bramie na maxa i tak palą górne światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamling 08.04.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Pytam bez złośliwości - po Ci światło dzienne w garażu? Jeżeli coś w nim będziesz robił to w większości przypadków przy otawrtej bramie. Jeżeli natomist się zamkniesz, to i tak będziesz palił światło górne. Co więcej, w ilu garaż-warsztatach bym nie bym nie był, to i przy otwartej bramie na maxa i tak palą górne światła. Coś w tym jest. Aczkolwiek dziś trochę podzwoniłem i w przypadku Wiśniowskiego koszt przeszklenia to jakieś 350 zł. Czekam oczywiście na dokładną kalkulację ale cena nie zabija. Więc mocno się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.04.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Coś w tym jest. Aczkolwiek dziś trochę podzwoniłem i w przypadku Wiśniowskiego koszt przeszklenia to jakieś 350 zł. Czekam oczywiście na dokładną kalkulację ale cena nie zabija. Więc mocno się zastanawiam. tak jak sam zauważyłeś wiśniowski to jakiś super producent to to nie jest . a te szybki w bramach to ładnie tylko w ulotkach wyglądają takie jest moje zdanie ale oczywiście ty możesz mieć inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 08.04.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 tak jak sam zauważyłeś wiśniowski to jakiś super producent to to nie jest . A konkretnie to o co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.04.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 A konkretnie to o co ci chodzi? a konkretnie że wykonanie jest troszkę słabsze niż hormana normsthala czy choć by krispola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JDIT 08.04.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam, my kupowaliśmy w Krakowie bramę Hormana na ul. Kocmyrzowskiej ( nie pamiętam dokładnie nazwy firmy) mniej więcej vis a vis Lidla. W tym czasie zaproponowali nam najniższą cenę spośród kilku innych ofert w Krakowie. Nie było też żadnych problemów z montażem i terminami, także polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamling 08.04.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam, my kupowaliśmy w Krakowie bramę Hormana na ul. Kocmyrzowskiej ( nie pamiętam dokładnie nazwy firmy) mniej więcej vis a vis Lidla. W tym czasie zaproponowali nam najniższą cenę spośród kilku innych ofert w Krakowie. Nie było też żadnych problemów z montażem i terminami, także polecam Dzięki za info - sprawdzę tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 09.04.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. No i mnie też czeka wybór Wiśniowski / Hormann .Oczywiście wybrać muszę szybko ,' natentychmiast' Brama 550x225 , złoty dąb , segmentowa, ocieplana( garaż w bryle) Wiśniowski byłby z firmy która to serwisuje i zajmuje się tym kilkanaście lat , lokalnej ,ale wychodzi drożej od Hormana .Wiśniowskiego nie brałam od początku pod uwagę, ale podobno jest lepszy od Hormana:confused: ( przynajmniej wg słów sprzedawcy) Horman byłby z firmy wielkiej , która jednemu Panu w mojej wsi zamontowała tak że ma dziurę i przewiew. Wiśniowskiego miałabym do wyboru z napędem Supra matic ( od Hormana) ale wychodzi drożej niż brama Horman z tym napędem o jakieś edit 270 zł lub z napędem Somfy dexo pro 1000 ( czy jakoś tak) , edit : koszt taki sam Czy to prawda że Wiśniowski ma sprężyny skrętne( lepsze) a Horman naciągowe ( gorsze i po paru latach się rozciągną ) Co sądzicie o bramach Wiśniowski ( pytanie zwłaszcza do branży) i napędach Somfy? Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.04.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie znam oferty Hormana ale sprężyn naciągowych przy tym rozmiarze bramy to chyba nikt nie używa. Mówienie, ze Wiśniowski jest lepszy od Hormana jest sprzeczne z rzeczywistością i zapewne tak mówi sprzedawca Wiśniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.04.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ja biorę Wisiowskiego bo mam sprzedawce sprawdzonego blisko. Napęd nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts