Brass 09.04.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Trochę dziwne, że Wiśniak wychodzi drożej od Hormanna. Natomiast stwierdzenie, że Hormann jest lepszy od Wiśniowskiego też jest stwierdzeniem na wyrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.04.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Bylo juz na forum ze podstawa to dobry montaż. Reszta to szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 09.04.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Trochę dziwne, że Wiśniak wychodzi drożej od Hormanna. Natomiast stwierdzenie, że Hormann jest lepszy od Wiśniowskiego też jest stwierdzeniem na wyrost. . Nie wiem co będzie z dobrym montażem a to jest podstawa. Dodatkowo montaż do dolnego pasa wiązarów ( nie mam stropu) Miał ktoś taki przypadek , jak to zrobić ? Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 10.04.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Montaż do wiązarów nie stanowi problemu. Czasami trzeba dokręcić co nie co aby zamontować napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.04.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 albo ktoś chce cię skroić na wiśniowskim albo ktoś policzył za mało w hormanie:) jeśli duża firma to chyba z reklamacją w sprawie złego montażu nie powinno być problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 10.04.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 albo ktoś chce cię skroić na wiśniowskim albo ktoś policzył za mało w hormanie:) Ano racja witku86 jedno i drugie , po przekopaniu wszystkich ofert i analizie netto/brutto itp. wyszło że jednak toszkę ;)namieszałam i ceny wychodzą podobnie a nawet prawie tak samo ( w zależności z jakim napędem) a Wiśniowski z napędem supramatic jest droższy "tylko" o 270 zł DLACZEGO Horman nie ma przetłoczenia L:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.04.2014 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Wiśniowski wcale nie jest taki tani. Zwłaszcza przy dużych bramach i porządnym automacie. Poproś jeszcze o ofertę Normstahla - jest promocja na bramy Secura (automat za 1zł).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 11.04.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Wiśniowski wcale nie jest taki tani. Zwłaszcza przy dużych bramach i porządnym automacie. Poproś jeszcze o ofertę Normstahla - jest promocja na bramy Secura (automat za 1zł).. Bwojtku czyli zastosować zasadę gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta Ale nie znam żadnych opinii na temat Normstahla nie brałam go wcale pod uwagę . Jaki byłby najlepszy napęd i czy mają przetłoczenie L idę oblukać w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.04.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ale nie znam żadnych opinii na temat Normstahla nie brałam go wcale pod uwagę . Jaki byłby najlepszy napęd i czy mają przetłoczenie L Napęd Magic 1000, przetłoczenia masz różne: http://www.normstahl.pl/pl/produkty/bramy-garazowe/670/717.html Opinie są nawet na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) To znowu ja Ustaliłam już że na Normstahla mnie nie stać , przyznaję że przetłoczenia mają bardzo ekstra Mam wielką prośbę Czy dysponujecie zdjęciami po montażu dużej bramy ,takiej 550lub 500 cm ? Jeśli ktoś ma i mógłby się podzielić fotkami to będę bardzo wdzięczna:)Interesują mnie dwie wersje 1) horman ,złoty dąb z przetłoczeniem M 2) wiśniowski ,złoty dąb, gładki-smothgrain, bez przetłoczeń ( L) Zdaje się że będziemy wybierać po wyglądzie Na oględzinach w terenie widuję tylko małe bramy Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.04.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Ustaliłam już że na Normstahla mnie nie stać , przyznaję że przetłoczenia mają bardzo ekstra Dziwne sprawa... Wiśniowski 5500x2250 Smoothgrain złoty dąb kosztuje cennikowo 6930 netto z automatem Optimum. Ten sam rozmiar bramy Normstahl Secura w aktualnej promocji to 7241 netto z lepszym napędem (Magic 1000). Faktycznie budżet na całą budowę się posypie Zwłaszcza jak zmienić Optimum na coś rozsądniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.04.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Osobiscie to bym prooonowal zmienic naped. Jak juz nie chcesz magic to spokojnie wez nice. Bramy wisniowski ok ale ich naped to juz niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziwne sprawa... Wiśniowski 5500x2250 Smoothgrain złoty dąb kosztuje cennikowo 6930 netto z automatem Optimum. Ten sam rozmiar bramy Normstahl Secura w aktualnej promocji to 7241 netto z lepszym napędem (Magic 1000). Faktycznie budżet na całą budowę się posypie Zwłaszcza jak zmienić Optimum na coś rozsądniejszego. Bwojtku rozesłałam oferty w rejonie i przysłano mi wyceny na 8. 200zł z vat 8 % , wszyscy takie same , jakby się umówili GDYBYM dostała wycenę na 7.241 zł to bardzo chętnie bym wzięła tego Normstahla .Różnica nie rozbiłaby mi tak bardzo budżetu;) ( chyba;)) Wiśniowskiego mam wynegocjowanego z napędem Supramatic za 6.800 , a horman kosztowałby tak samo. Horman nie ma bram bez przetłoczeń , wiśniowski ma i normstahl też ma . Idę szukać dalej w takim razie Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Osobiscie to bym prooonowal zmienic naped. Jak juz nie chcesz magic to spokojnie wez nice. Bramy wisniowski ok ale ich naped to juz niekoniecznie. W wiśniaku to bym zmieniła napęd oczywiście , ale że niby tego magic z firmy N też zmienić na inny .Nie mam zaufania do Nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.04.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Musisz mieć jakieś traumatyczne przeżyciu co do nice. U mnie brama garażowa, rozwierana i rolety lecą na nice i na prawdę nie ma z nimi żadnego problemu. Te dwie pierwsze to już z 8 lat. Będę musiał pomalować bo wygląda nieteges ale działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Musisz mieć jakieś traumatyczne przeżyciu co do nice. U mnie brama garażowa, rozwierana i rolety lecą na nice i na prawdę nie ma z nimi żadnego problemu. Te dwie pierwsze to już z 8 lat. Będę musiał pomalować bo wygląda nieteges ale działa nie, tylko za dużo czytam i gdzieś pisali że nice nie ten teges .Ale prawda że wszystko co produkowano kilka lat temu np.8 ,jest trwalsze niż to co się teraz produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 16.04.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 A przypadkiem napędy OPTIMUM nie robi dla Wiśniowskiego NICE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Być może robią to te same skośne oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.04.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Być może robią to te same skośne oczka hahaha "bo jak oni zobaczyli stan naszych dróg to myśleli że ta autostradę to już skończyli " hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 29.09.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 (edytowane) Czy ktos miał do czynienia z nowymi panelami Wiśniowskiego 60mm?Mam oferty na:Normstahl Superior+ 42 (42mm, nie wiem jaki tam dają napęd) ok. 7000 złHormann (przetłoczenie M, 40mm, supramatic) ok. 6000Hormann (przetłoczenie L, 40mm, supramatic) ok. 6700Wiśniowski (60mm, Mido) ok. 5700 I zastanawiam się nad Wiśniowskim, gdyż parametry izolacji termicznej są bardzo dobre. Edytowane 29 Września 2014 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts