Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa Wiśniowski czy Horman - ceny???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trochę dziwne, że Wiśniak wychodzi drożej od Hormanna. Natomiast stwierdzenie, że Hormann jest lepszy od Wiśniowskiego też jest stwierdzeniem na wyrost.

.

Nie wiem co będzie z dobrym montażem a to jest podstawa. Dodatkowo montaż do dolnego pasa wiązarów ( nie mam stropu)

Miał ktoś taki przypadek , jak to zrobić ?

Edytowane przez modena

albo ktoś chce cię skroić na wiśniowskim albo ktoś policzył za mało w hormanie:)

Ano racja witku86 :) jedno i drugie ;) , po przekopaniu wszystkich ofert i analizie netto/brutto itp. wyszło że jednak toszkę ;)namieszałam i ceny wychodzą podobnie a nawet prawie tak samo ( w zależności z jakim napędem) a Wiśniowski z napędem supramatic jest droższy "tylko" o 270 zł :yes:

DLACZEGO Horman nie ma przetłoczenia L:mad:

Wiśniowski wcale nie jest taki tani. Zwłaszcza przy dużych bramach i porządnym automacie. Poproś jeszcze o ofertę Normstahla - jest promocja na bramy Secura (automat za 1zł)..

Bwojtku czyli zastosować zasadę gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :D

Ale nie znam żadnych opinii na temat Normstahla :( nie brałam go wcale pod uwagę . Jaki byłby najlepszy napęd i czy mają przetłoczenie L :eek: idę oblukać w necie :yes:

Ale nie znam żadnych opinii na temat Normstahla :( nie brałam go wcale pod uwagę . Jaki byłby najlepszy napęd i czy mają przetłoczenie L :eek:

Napęd Magic 1000, przetłoczenia masz różne: http://www.normstahl.pl/pl/produkty/bramy-garazowe/670/717.html

Opinie są nawet na tym forum.

To znowu ja :) :rolleyes:

Ustaliłam już że na Normstahla mnie nie stać :rolleyes:;) , przyznaję że przetłoczenia mają bardzo ekstra :)

Mam wielką prośbę :)

Czy dysponujecie zdjęciami po montażu dużej bramy ,takiej 550lub 500 cm ? Jeśli ktoś ma i mógłby się podzielić fotkami to będę bardzo wdzięczna:)Interesują mnie dwie wersje

1) horman ,złoty dąb z przetłoczeniem M

2) wiśniowski ,złoty dąb, gładki-smothgrain, bez przetłoczeń ( L)

Zdaje się że będziemy wybierać po wyglądzie :o

Na oględzinach w terenie widuję tylko małe bramy :(

Pozdrawiam

Edytowane przez modena

Ustaliłam już że na Normstahla mnie nie stać :rolleyes:;) , przyznaję że przetłoczenia mają bardzo ekstra :)

Dziwne sprawa... Wiśniowski 5500x2250 Smoothgrain złoty dąb kosztuje cennikowo 6930 netto z automatem Optimum. Ten sam rozmiar bramy Normstahl Secura w aktualnej promocji to 7241 netto z lepszym napędem (Magic 1000). Faktycznie budżet na całą budowę się posypie :( Zwłaszcza jak zmienić Optimum na coś rozsądniejszego.

Dziwne sprawa... Wiśniowski 5500x2250 Smoothgrain złoty dąb kosztuje cennikowo 6930 netto z automatem Optimum. Ten sam rozmiar bramy Normstahl Secura w aktualnej promocji to 7241 netto z lepszym napędem (Magic 1000). Faktycznie budżet na całą budowę się posypie :( Zwłaszcza jak zmienić Optimum na coś rozsądniejszego.

Bwojtku rozesłałam oferty w rejonie i przysłano mi wyceny na 8. 200zł z vat 8 % :( , wszyscy takie same , jakby się umówili :(

GDYBYM dostała wycenę na 7.241 zł to bardzo chętnie bym wzięła tego Normstahla .Różnica nie rozbiłaby mi tak bardzo budżetu;) ( chyba;))

Wiśniowskiego mam wynegocjowanego z napędem Supramatic za 6.800 , a horman kosztowałby tak samo.

Horman nie ma bram bez przetłoczeń :( , wiśniowski ma i normstahl też ma .

Idę szukać dalej w takim razie

Edytowane przez modena

Musisz mieć jakieś traumatyczne przeżyciu co do nice. U mnie brama garażowa, rozwierana i rolety lecą na nice i na prawdę nie ma z nimi żadnego problemu. Te dwie pierwsze to już z 8 lat. Będę musiał pomalować bo wygląda nieteges ale działa :)

:D nie, tylko za dużo czytam i gdzieś pisali że nice nie ten teges :D.Ale prawda że wszystko co produkowano kilka lat temu np.8 ,jest trwalsze niż to co się teraz produkuje :)

• 5 months później...

Czy ktos miał do czynienia z nowymi panelami Wiśniowskiego 60mm?

Mam oferty na:

Normstahl Superior+ 42 (42mm, nie wiem jaki tam dają napęd) ok. 7000 zł

Hormann (przetłoczenie M, 40mm, supramatic) ok. 6000

Hormann (przetłoczenie L, 40mm, supramatic) ok. 6700

Wiśniowski (60mm, Mido) ok. 5700

I zastanawiam się nad Wiśniowskim, gdyż parametry izolacji termicznej są bardzo dobre.

Edytowane przez tomekwa