Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prywatna/Miejska droga - blokujący idiota...

GREG.M

Recommended Posts

Opis faktycznego stanu prawnego:

Droga lokalna, tzw. gruntowa, szer. 5 metrów. Koło drogi działka + dom.

Droga jest własnością gminy, każdy ma prawo przejazdu.

Opis zdarzenia:

Na ww. drodze zaparkował samochodem właściciel działki przylegającej. Zaparkował w sposob uniemożliwiający przejazd.

Zatrąbiłem, gdy wyszedł powiedziałem żeby przestawił samochód po przejechać nie mogę.

Powiedział, że nie przestawi bo cała droga należy do niego i może robić co chce.

Po wyczerpaniu całego dostępnego mi katalogu przekleństw, zacząłem rozważać obicie mu mordy i przestawienie jego grata na siłę.

Świadom grożących mi konsekwencji karnych zrezygnowałem (napaść etc..).

Wzywanie policji czy straży miejskiej było bezcelowe.....

Pytanie:

Jakie środki prawne można zastosować w celu pacyfikacji ww. idioty, w przypadku gdyby znowu zablokował drogę, bełkocząc o rzekomym prawie własności?

Wzywanie policji czy straży miejskiej było bezcelowe.....

Dlaczego??? Przeciez to właśnie oni (zwłaszcza SM) byli najwłaściwszym sposobem na tego idiotę.

J.

Bo długi czas reakcji - przyjechaliby pewnie po pół godzinie - mieszkam trochę daleko od cywilizacji.

Aczkolwiek po namyśle stwierdzam, że następnym razem trzeba będzie tak zrobić...

Na sam dźwiek słowa "policja" pajac zapewne się zmyje, bo to taka lokalna menelia....co to po pijaku samochodem jeźdź...