Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąd Grodzki

Mika1

Recommended Posts

Chodzi o postanowienie w sprawie anulowania mandatu karnego za wykroczenie drogowe nałożone przez straż miejską . Otrzymałam takie postanowienie odmowne, ale sędzia nawet się nie podpisał i nie pouczono mnie czy mi takie odwołanie czy zażalenie przysługuje.

Wykroczenie polegało na tym, że kierowca przejechał z jednej strefy ograniczonego postoju i ruchu "B" do drugiej strefy ograniczonego postoju i ruchu "C" - czego mu nie wolno, ale wolno mu wjechać do strefy "C" i do strefy "B" w danych godzinach. O paranoi przepisu nie wspomnę. Najgorsze to to, że kierowca jechał na awarię i działał w stanie wyższej konieczności -a więc nie powinien być ukarany, ale tego sąd nie wziął pod uwagę, bo podobno na tym się nie skupia ( na posiedzeniu niejawnym). Uważam że wykroczenie nie zostało popełnione i potrzebuję się odwołać na Taką decyzję Sądu - bo jest krzywdząca.

Otrzymałam takie postanowienie odmowne, ale sędzia nawet się nie podpisał i nie pouczono mnie czy mi takie odwołanie czy zażalenie przysługuje.

Uważam że wykroczenie nie zostało popełnione i potrzebuję się odwołać na Taką decyzję Sądu - bo jest krzywdząca.

Na pewno się podpisał, tyle,że na oryginale, a Ty dostałaś odpis, na którym podpisu być nie powinno.

Z tego co piszesz, to pewnie chodzi o wyrok nakazowy, od którego wnosi się sprzeciw.

Jeśli termin jeszcze nie upłynął -7 dni od daty doręczenia, to to jest właściwy sposób jego zaskarzenia.