Mika1 20.02.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 WitamCzy od decyzji Sądu Grodzkiego przysługuje odwołanie? Ktoś wie?Dziekuję Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.02.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Nie wiem, co masz na myśli pisząc "decyzja"? Postanowienie? Wyrok? W sprawie cywilnej? O wykroczenia? Jesli przysługuje odwołanie - to musisz byc o nim pouczona - ustnie przy wydaniu albo pisemnie przy doręczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika1 20.02.2006 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Chodzi o postanowienie w sprawie anulowania mandatu karnego za wykroczenie drogowe nałożone przez straż miejską . Otrzymałam takie postanowienie odmowne, ale sędzia nawet się nie podpisał i nie pouczono mnie czy mi takie odwołanie czy zażalenie przysługuje. Wykroczenie polegało na tym, że kierowca przejechał z jednej strefy ograniczonego postoju i ruchu "B" do drugiej strefy ograniczonego postoju i ruchu "C" - czego mu nie wolno, ale wolno mu wjechać do strefy "C" i do strefy "B" w danych godzinach. O paranoi przepisu nie wspomnę. Najgorsze to to, że kierowca jechał na awarię i działał w stanie wyższej konieczności -a więc nie powinien być ukarany, ale tego sąd nie wziął pod uwagę, bo podobno na tym się nie skupia ( na posiedzeniu niejawnym). Uważam że wykroczenie nie zostało popełnione i potrzebuję się odwołać na Taką decyzję Sądu - bo jest krzywdząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 26.02.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Otrzymałam takie postanowienie odmowne, ale sędzia nawet się nie podpisał i nie pouczono mnie czy mi takie odwołanie czy zażalenie przysługuje. Uważam że wykroczenie nie zostało popełnione i potrzebuję się odwołać na Taką decyzję Sądu - bo jest krzywdząca. Na pewno się podpisał, tyle,że na oryginale, a Ty dostałaś odpis, na którym podpisu być nie powinno. Z tego co piszesz, to pewnie chodzi o wyrok nakazowy, od którego wnosi się sprzeciw. Jeśli termin jeszcze nie upłynął -7 dni od daty doręczenia, to to jest właściwy sposób jego zaskarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts