Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KTO ZACZYNA BUDOWAC W TYM ROKU ?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też zaczynam już , po świetach humus, grodzenie, studnia, materiały zakupione, nawet szmaragdy tuje mam do wsadzenia w ziemię- przy ogrodzeniu- niech rosna. Przed swietami tylko wywalę sosny w miejscu domu i wykarczuję je. Mogłoby być tylko trochę cieplej.

Grynek- fajny projekt- moze kiedys go zobaczę

Zaczynam całą papierologię od 18 kwietnia.

Budowa w b. okloice Zielonej Góry.

Działka 37 ary :) z drzwekami : stare sosny brzozy i dęby szt.2

Projekt WM 11 Jaskółka z garażem

http://projekty.wm.com.pl/domy/W12.html

Co sądzicie ???

Domek przyjemny. Fajny patent z oddzielną łazienką przy sypialni "państwa dworu" :D (też taki mamy w naszym projekcie) i z wyjściem na ogród. Dobre dojście do kuchni i spiżarni.

Jedna rzecz, którą bym zmienił to przejście pomiędzy garażem a domem. Po prostu bym je zamurował. Zdążyłem już docenić zalety garażu, do którego nie trzeba przechodzić po dworze.

No i zrobiłbym mieszkalne poddasze - uwielbiam schody. Ale przy takiej powierzchni zabudowy, to wyszłaby niezła hala. A ogrzanie tego :D

I zazdroszczę tych dwóch starych dębów. Masz może jakieś zdjęcie?

Zdjęcia zaczynam robic w momencie podpisania aktu notarialnego (nie chcę zapeszac) :wink: :wink:

Była to działka kupina w trybie przetargu od ANR więc musze troche poczekać aż się zbierze wieksza ilośc osób do notariusza (czekam już ponad miesią). Podpisuję akt 13.04.06 :lol: :lol:

Mam mały problem, bo sąsiedzi trochę zagrodzili mojej działki, jakies 6 arów. Wiedzą o tym, lecz będą musieli zlikwidowac dodatkowy wjazd na swoja posesje, wybuzyc murowany gril i altanke. troche niezreczna sytuacja (ale mysle ze sie dogadamy).w koncu z sasiadem trzeba życ lepiej niż z rodziną :) :)