stefa0 20.02.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 I znowu licze na wasza pomoc Moja sypialnia nie nalezy do najwiekszych, a musi sie w niej zmiescic jeszcze szafa typu "Komandor". Bardzo prosze sprobujmy wspolnymi silami zrobic z tych czterech scian ladne, przytulne wnetrze, w ktorym odpoczywa sie z przyjemnoscia. Chcialabym, by moja sypialnia byla w spokojnych, stonowanych kolorach. Beze, przytlumione brazy, czekolada, szarosci. Po obecnym mieszkaniu w ktorym panuje kolor pomaranczowy i oliwkowy, marze o czyms spokojniejszym i naturalniejszym Oto moj nieudolny plan sypialni: http://img326.imageshack.us/img326/5827/naszasypialnia8cb.jpg I zdjecia, w ktorych pewne elementy wpadly mi w oko http://img420.imageshack.us/img420/1712/plano484950019bx.jpg http://img95.imageshack.us/img95/518/superlozko6za.jpg http://img426.imageshack.us/img426/5209/people20grande11vh.jpg http://img420.imageshack.us/img420/2747/okna4at.jpg Z gory serdecznie dziekuje za kazda pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 22.02.2006 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.02.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Widzisz jest to częsty moim zdaniem błąd projektów drzwi do pomieszczenia umieszcza się bardzo blisko ściany przez co ogranicza się znacząco jej wykorzystanie. Trudno na tej ścianie ustawić coś. Pocieszę cię, że taki niefortunny układ mam sama aż w 3 pomieszczeniach piękne długie ściany niewykorzystane w pełni z tego samego powodu.Wystarczyło przesunąć je 50 cm i zmieściłaby się tu szafa. I miałabyś dużo fajnej przestrzeni do wykorzystania a może się da??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 22.02.2006 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Niestety nie za bardzo da sie z drzwiami cokolwiek zrobic, bo po prawej od nich stronie juz zaczyna sie lazienka, a po lewej sasiadujacy pokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Stefa, Ja bym zrobiła tak: szafę na całej górnej ścianie, a łóżko szczytem do okna.Na ścianie dolnej moze zmiescić się komoda z szufladami lub coś podobnego małego. Inaczej tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 22.02.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ja bym zrobił tak: szafa na całej długości ściany po prawej stronie drzwi, będzie miała ~190cm x 60-80cm, przy zabudowie do samej góry powinna być bardzo pojemna. Łóżko wezgłowiem do ściany "górnej", zakładając szerokość 160cm macie swobodny dostęp z każdej strony. Na ścianie "dolnej" nic się specjalnie nie wymyśli, chyba że jakiś wąski regał - musi tam być przejście szerokości co najmniej drzwi. Nie za bardzo podoba mi się pomysł stawiania łóżka pod oknem... W ogóle nie da się do niego podejść, wyjrzeć, otworzyć, umyć, wytrzeć kurz z parapetu, itp.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.02.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Falki zgadzam się z tobą. Wydrukowałam szkic pokoju i próbowałam kombinować ale się poddałam . Możliwości niestety nie ma za dużo. Ustawienie łóżka koło okna jest złe z tych powodów które wymieniłaś a jeszcze dodam letnie wieczory jak tu uchylić okno kiedy świeże powietrze będzie wiało wprost na leżących w łóżku z kolei zimą może od okna ciągnąć. Inny aspekt to po otwarciu drzwi będzie wyeksponowane wasze łóżko. To nie jest komfortowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 22.02.2006 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ja bym zrobił tak: szafa na całej długości ściany po prawej stronie drzwi, będzie miała ~190cm x 60-80cm, przy zabudowie do samej góry powinna być bardzo pojemna. Łóżko wezgłowiem do ściany "górnej", zakładając szerokość 160cm macie swobodny dostęp z każdej strony. Na ścianie "dolnej" nic się specjalnie nie wymyśli, chyba że jakiś wąski regał - musi tam być przejście szerokości co najmniej drzwi..[/i] Tak, dokladnie takie samo rozwiazanie przewidzialam, ale myslalam, ze moze da sie to zaaranzowac w inny sposob. Moze ktos bedzie mial jednak inna wizje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 22.02.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Miałem b. podobny problem. Na szczęście wychwyciłem go na etapie parteru i znalezłem rozwiązanie. Przeprojektowałem połowę poddasza. I teraz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 22.02.2006 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Tak tylko, ze ja nie mam parteru, ani poddasza, tylko polowe drugiego pietra Mieszkanie bedzie w bloku nowobudowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 28.06.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Na sypialnie w moim nowym mieszkaniu przeznaczyłam sobie pokój o dziwnych wymiarach 2x4,65m bo nie mam innego wyjścia. Czy ktos ma jakies pomysły na taką sypialnię? Najchętniech obejrzałabym zdjęcia:) Fajnie by było gdyby udało się zorganizowac w niej miejsce do pracy (komputer). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.06.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 dla ilu osob ma byc ta sypialnia? gdzie drzwi? gdzie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 28.06.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ups:) Sypialnia dla dwóch osób (ale raczej jedno łóżko:) Okno i drzwi na na tej wąskiej dwumetrowej ścianie (na przeciw siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 28.06.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Powinnam raczej napisac na tych wąskich ścianach:) Na jednej drzwi, a na drugiej okno (od ściany do ściany) tak że szafy po oknem odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.06.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 musisz wobec tego lubic przytulanie nocne,poniewaz lozko nie szersze niz 1,60m (mozna sie przyzwyczaic,ja mam podwojne 2m lozko,a i tak spimy na jednej polowce ) a to okno jak szerokie? drzwi usytuowane na srodku tej sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.06.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 w takim razie lozko ja najblizej okna,ale tak,zeby dalo sie do niego dojscewentualnie biurko niewielkie pod oknemjesli drzwi sa na srodku najlepiej je przesunac maksymalnie na boki wtedy zmiescisz jeszcze szafe (obowiazkowo jasna )nie jestem fachowcem,tak tylko mysle,co zrobilabym na twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 28.06.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Okno jest od ściany do ściany, a drzwi maksymalnie przy ścianie. Tam gdzie proponujesz szafę to jest trochę za mało miejsca, bo nie chce miec szaf we wszystkich pokojach. Ja myślałam podobnie jesli chodzi o łóżko. Wchodząc do pokoju po prawej ręce na tej długiej ścianie dałabym szafę na 2,5, a za nią łóżko (też wzdłuż ściany). Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało:) A jeśli chodzi o przytulanie to wolę węższe łóżka niż dwumetrowe:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.06.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a czym sąsiaduje ten pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 29.06.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jedna ściana pokoju jest wspólna z sąsiadem, a druga sąsiaduje z największym pokojem. Zburzenie nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.06.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jedna ściana pokoju jest wspólna z sąsiadem, a druga sąsiaduje z największym pokojem. Zburzenie nie wchodzi w grę jesli nie wyburzenie to moze chociaz drzwi wejsciowe daloby sie przesunac na szeroka sciane? Moze moglibyscie wchodzic do sypialni z tego najwiekszego pokoju i wstawic drzwi jak najblizej okna. Wtedy łózko mogloby stanac szczytem do waskiej sciany juz bez drzwi i mielibyscie swobodny dostep do okna pod ktorym pewnie zmiescilby sie jeszcze komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts