Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt sypialni - pomoc w projektowaniu, opinie, dobór koloru, dodatków, mebli

stefa0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My niedługo będziemy sypiać w pokoju mającym niecałe 11 m.kw (2,44x4,21). Stoi tam już łóżko sypialniane 140x200 i 2 szafki nocne. A po drugiej stronie na całej ścianie (tej krótszej) szafa wnękowa (4-drzwiowa). Rzeczywiście miejsca niewiele już zostaje, ale w końcu to miejsce tylko do spania. Grunt, że własne i tylko my tam będziemy spać :D

Moja sypialnia ma 12 m kw, planuje w niej lozko, stoliki nocne, fotel wiklinowy i szafe 3,60 m dluga.

Od tego czy w sypialni o podanym wymiarze zmiesci sie to wszystko co wymienilam zalezy jak jest rozmieszczone okno i drzwi.

Mam jeszcze 2 sypialnie tez o wymiarze 12 m kw i w nich polowy tego co wymienilam bym nie zmiescila.

Mam piękną atłasową pościel do sypialni czerwone poduszki, prześcieradło i powłoki czarne...

do tego stare (z filarkami, gzymsikami...) duże stojące lustro w ciemnym drewnie na wysoki połysk...

podłoga też będzie ciemna (panele)...

pokój jest duży ok 22m2, pod skosami - dwie przeciwległe ściany, jasny 3 okna + jedno dachowe...

...jak to połączyć, jakie ściany, w ogóle jaki styl przyjąć do takiej sypialni, myślałam o czarnej tapecie glamour, ale tylko w części pokoju, no ale co dalej...

będę wdzięczna za podpowiedzi, inspiracje, uwagi...

• 2 weeks później...

sypialnia z przewagą tego koloru

http://img99.imageshack.us/img99/9743/rozanasrednia.jpg

Taki ma opis:

Jaki kolor ma lato? Czy wygląda jak bukiet róż, lilii i drobnych fiołków? A może raczej ma kolor lodów jagodowych?

Poczuj lato wszystkimi zmysłami i zaproś je do domu! Postaw na fiolet! Na stole, w wazonie i na ścianach!

4 nowe kolory w kolekcji Pory Roku Nobiles to najmodniejsze w tym sezonie fiolety - od najjaśniejszego Lata różanego 29, przez Lato liliowe 30, radosne Lato fiołkowe 31 aż do nasyconego Lata jagodowego 32.

Są już dostępne w sprzedaży w dwóch rodzajach opakowań: 2,5L i 5L.

A może jakiś róż pudrowy

Narzutę, firanki ,obraz i dywaniki /wszystko do siebie dobrane/ mogę mieć w bardzo bardzo przystępnej cenie. I nie wiem czy się zdecydować.

Myślę, że gdybym wyciszyła kolor ścian tym odcieniem farby różane lato 29.I jakoś ciekawie pomalowała tą ścianę za łóżkiem to te dodatki by się odnalazły.

Czekam na rady.