Eluś 21.02.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Właściwie co powinnam kupić ,jakie ubrania, jakiej firmy, żebym podczas wyjazdu w góry czuć się dobrze. Gdzie takich rzeczy szukać. Tylko nie allegro ,niestety tam okropna mizeria. Albo taka rozpiętość cenowa że nie idzie się w tym połapać. Temat powraca co roku, bowiem mamy znajomych którzy systematycznie nas do siebie zapraszają. Niestety jak bierzemy pod uwagę możliwość wyjazdu to ręce opadają. W końcu w jesionce i w butach na obcasach nie będę spacerowała po okolicy. Buty dzieci przemakają po wyprawie do szkoły i z powrotem więc jak sobie poradzić kiedy kontakt ze śniegiem będzie przez cały tydzień. Przyszło mi do głowy, że może w marcu będą jakieś ciekawe wyprzedaże, więc tym sposobem będzie można nabyć choć część rzeczy później byłoby łatwiej. Czy lepiej kupować kombinezony jednoczęściowe czy raczej dwu, te drugie wydają się być bardziej praktyczne bo kurtkę przecież można wykorzystać do innych celów.Za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna. A tak na marginesie to trochę czuję się zakłopotana, że proszę was o pomoc przecież wystarczy pójść do sklepu z sportową odzieżą i tak wszystko mają ,tyle, że mnie nie stać na naukę na zasadzie prób i błędów chciałabym dokonać trafnych decyzji, kupić rzeczy z niezbyt wysokiej półki cenowej i cieszyć się wyjazdem, nie mieć wyrzutów, że za wydane pieniądze mogłam kupić żyrandol czy ładniejsze płytki do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 21.02.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Zdecydowanie proponuję ci zakup kurtek i spodni narciarskich, no chyba że dzieciaczki są bardzo małe to może dla nich kombinezony. Tak jak piszesz kurtki są bardziej praktyczne i to nie ze względu że można w nich chodzić na inne okazje nie tylko narciarskie, ale po prostu w czasie jazdy na nartach czy chociażby prozaicznie wizyty w wc. Przy zakupie zwracaj uwagę aby w kurtce było dużo różnych kieszonek np. takiej gdzie można byłoby schować skipas, warto też mieć takie wywietrzniki pod pachami, dobra rzecz gdy jest za ciepło.Jeżeli chodzi o ceny to sama zobaczysz w sklepach, jak znana firma to dość droga ale wybór jest dość duży zwłaszcza w większych sklepach sportowych, przede wszystkim w tych zajmujących się sprzedażą rzeczy zimowych. Życzę udanych zakupów i nie zwlekaj z wyjazdem na narty jak tylko masz możliwośc. Jest to naprawdę wspaniały relaks i piękny sport. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 21.02.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dzięki za rady. Dzieciaki są już spore. Wyjazd na narty to jest moje marzenie, są i warunki bo mamy do kogo pojechać a to duży plus no i mniejszy koszt co by nie mówić. Tylko, że plany są cały rok a jak przychodzi co do czego to właśnie trzeba coś innego załatwić. Zawzięłam się jednak i postanowiłam poczynić zaawansowane przygotowania ,i jeśli nawet w tym roku już nie da rady to w przyszłym będzie łatwiej. Przeglądam różne ogłoszenia , ale tak sobie pomyślałam, że chyba lepiej by było kupić w sklepie przynajmniej by człowiek przymierzył, zobaczył jak wygląda w takiej rzeczy. Choć zdaję sobie sprawę że zakup zwłaszcza dla dzieciaków niekoniecznie nowych strojów nie byłby taki zły. W końcu tak szybko rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 21.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Jeśli mogę ci coś jeszcze poradzić, to zorientuj się czy w twojej okolicy nie ma jakiejś giełdy narciarskiej. Tu na Śląsku gdzie ja mieszkam jest giełda w Katowicach i tam na niej czasami można kupić właśnie używane rzeczy zwłaszcza dla dzieci (bo one nie zniszczą a wyrosną szybciutko)Można tam kupić coś taniej. Być może gdzieś niedaleko ciebie też jest podobna giełda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 21.02.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Obawiam się że raczej nie ma. Mieszkam w województwie Lubelskim u nas raczej nie ma tradycji uprawiania tego rodzaju sportu. Niestety zimy bez śniegu były bardzo często w ostatnim czasie. W każdym razie warto popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 no jak nie ma giełdy to rzeczywiście nie wesoło. możecie jednak zrobić sobie tour po specjalistycznych sklepach (ewentualnie wejść na stronę internetową takich sklepów). jak chcesz mieć ubranie wielofunkcyjne (nie tylko na narty) to lepiej jest zainwestować więcej kasy i mieć coś porządnego. powodzenia w poszukiwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 21.02.2006 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Myślę, że jeżeli chodzi o nas czyli osoby dorosłe to takie rzeczy posłużą nam trochę. Więc faktycznie warto poszperać w sklepach. Tym bardziej, że nie mam 18 lat i figury top modelki. W takich rzeczach trzeba czuć się dobrze. Ponadto budowa nauczyła nas, że nie koniecznie trzeba mieć wszystko naj bo to kosztuje i potem można nie mieć co do garka włożyć. Dlatego podpytuję Was jak się do tego zabrać.Dla dzieci najchętniej odkupiłabym takie rzeczy. I nie przeszkadzałoby mi to że ktoś tych rzeczy używał. Tyle, że mam wrażenie, że to nienajlepszy czas może lepiej byłoby w listopadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.02.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 porę akurat wybrałaś nie za bardzo - jeszcze nie koniec sezonu i ceny nie spadają (tak szybko). poruszyłaś ważną kwestię (z tym kupowaniem czegoś naj-lepszego). rok temu szukałem kurtki na narty (oczywiście kochanie się uparło, że już długo jeżdźę w tym samym no i jest to generalnie nie trendy ) znalazłem fajną (taka narciarska druga skóra ale chyba ktoś zorientowany mógłby się domyślić, że jest specjalnie szyta na narty. nazwa firmy mi nic nie mówiła (po tzw. międzyczasie okazało się, że jest to firma szyjąca tylko takie kurtki - wysokozaawansowane technologie, materiały i te sprawy). jednym słowem jak założyłem kurtkę (a też nie mam figury top modelki to czułem się super i kochanie zaczęło patrzeć na mnie jakoś tak..... jeden był tylko problem. kurtka (przed sezonem !) kosztowała coś koło 2k ostatecznie kupiłem sobie kurtkę bardziej znanej firmy , zapłaciłem coś znacznie mniej niż te 2k ale szczerze powiem - czuję różnicę. jak powiedział kiedyś klasyk: jak założysz gang od zegny to nawet nie wiem jakimbyś był prostakiem od razu czujesz się i wyglądasz elegancko coś w tych chyba jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 22.02.2006 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Potwierdziłeś moje przypuszczenia że pora nie jest najlepsza. Tym bardziej, że aura za oknem jest taka jaka jest. Tyle, że zabieram się za to z wyprzedzeniem, by znowu w przyszłym roku kiedy czas będzie dobry na wyjazd nie było argumentów, na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts