Ptysia 21.02.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 wstepnie myslalam o takim ukladzie mebli http://img115.imageshack.us/img115/3128/779aa1wj.jpg cos zmienic czy nie?? brakuje mi miejsca na jeszcze jedna szafe wnekowa bo jedna to za malo no i nie wiem czy tak moze byc barek i stol jadalny , a na obu rzeczach mi zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 W sypialni zamiast biurka na komputery dalabym szafe wnekowa. Drzwi sypialni otwierane w druga strone czyli na sciane pomiedzy sypialnia a pokojem dziecka. Lozeczko dziecka i sciane pokoju mozna cofnac i zrobic tam szafe przedpokojowa. Cofniecie sciany poprawi troche proporcje pokoju. W sumie mozna by skrocic troche sciane pomiedzy sypialnia a pokojem dziecka zeby wjescia do pokoi nie byly przez waskie korytarzyki. Powiekszy to troche przedpokoj, niby kosztem pokoju dziecka, ale przy okazji zrobi sie przestronniej i bardziej funkcjonalnie (wiecej miejsca np na rozebranie sie) .A tak to mieszkanie podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2006 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 odpada zamiana komputerow na szafe nie chce komputerow w salonie drzwi do sypialni faktycznie moga byc druga strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A gdzie bedziesz trzymac ciuchy? W szafie w pokoju dziecka czy w tej plytkiej szafce w przedpokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Jesli chodzi o kompy to masz super miejsce w spizarni. Mile, zaciszne, blisko kuchni, mozna pracowac i pilnowac garow. Nie bedziesz wprawdzie miala spizarni ale w rzadko ktorym mieszkaniu spizarnia jest i wszyscy jakos zyjemy. Jak Ci bedzie brakowalo polek zamiast barku mozesz zrobic cos w rodzaju lady polozonej na szafkach. W czesci szafy wnekowej w przedpokoju zrobilabym szafe gospodarcza - bedzie idealne miejsce na odkurzacz, wiadra, miski, srodki czystosci. Drua czesc szafy na walizki i jako skladzik. Szafe wygospodarowana z pokoju dziecka na okrycia. Lazienke bez zagracania. Szafy na wlasne ciuchy bezwzglednie potrzebujesz i to najlepiej w sypialni. Pomysl nad kompami w kuchni. Wielu ludzi 'dobrowolnie' pracuje w kuchni i to lubia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 I chyba zamienilabym miejscami umywalke z sedesem (powinno sie dac?) Umywalke bardziej w strone wanny, sedes tam gdzie umywalka lub naroznie (musisz sprawdzic czy to mozliwe i czy bedzie wygodne dojscie do pralki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2006 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 kompy w spizarni odpadaja, chce miec spizarke bo teraz tez mam i nie wyobrazam sobie bez niej funkcjonowac, i tam tez chce trzymac odkurzacz, deske i inne pierdoly - zamiast w szafie nie chce z szafy robic miejsca gospodarczego poza tym nie pracuje i nie potrzebuje komputera przy kuchni moze jakos da sie zrobic szafe w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2006 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 I chyba zamienilabym miejscami umywalke z sedesem (powinno sie dac?) Umywalke bardziej w strone wanny, sedes tam gdzie umywalka lub naroznie (musisz sprawdzic czy to mozliwe i czy bedzie wygodne dojscie do pralki). lazienke namalowalam tylko tak o jest spora i w miare ustawna, z tym nie bedzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To jak komp dla przyjemnosci to albo zamiana na notebooka albo moze ... czy te drzwi na balkonie oznaczaja kawalek wernady? Jak ogrzewana albo z mozliwoscia dogrzania to moze tam urzadzisz kacik komputerowy?. Ja osobiscie w sypialni nie lubie kompow. Meza gonie jak tylko przyniesie . Sypialnia jest dla relaksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To jak komp dla przyjemnosci to albo zamiana na notebooka albo moze ... czy te drzwi na balkonie oznaczaja kawalek wernady? Jak ogrzewana albo z mozliwoscia dogrzania to moze tam urzadzisz kacik komputerowy?. Ja osobiscie w sypialni nie lubie kompow. Meza gonie jak tylko przyniesie . Sypialnia jest dla relaksu na notebook nie bardzo - odpada a te drzwi w sypialni to wyjscie do loggi, oszklonej, wolalabym zeby tam komputery nie staly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 W kwestii barku - nie myslalas zeby barek zrobic z drugiej strony, tzn. na wysokosci stolu? Bedziesz miala bardziej funkcjonalnie, bo raz, ze wchodzac z zakupami do kuchni bedzie krotsza droga, dwa, ze potrawy i talerze mozesz odstawiac na barek lezacy blisko stolu. Czy to okno obok stolu to takie 'od gory do dolu'? To postaw wlasnie tam stol - chyba, ze sie bedziesz zle czula siedzac przy oknie.Aaa... i barek na wysokosci stolu zasloni Ci czesc kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Hmm... Wiesz.. mysle, ze posiadanie odpowiednio duzej szafy na ubrania jest chyba bardziej konieczne niz miejsca na kompy szczegolnie jesli nie sluza do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To jak komp dla przyjemnosci to albo zamiana na notebooka albo moze ... czy te drzwi na balkonie oznaczaja kawalek wernady? Jak ogrzewana albo z mozliwoscia dogrzania to moze tam urzadzisz kacik komputerowy?. Ja osobiscie w sypialni nie lubie kompow. Meza gonie jak tylko przyniesie . Sypialnia jest dla relaksu na notebook nie bardzo - odpada a te drzwi w sypialni to wyjscie do loggi, oszklonej, wolalabym zeby tam komputery nie staly Mamy cos takiego. Miejsca komputerowego na werandzie akurat nie mamy bo nie mamy potrzeby posiadania stalego miejsca komputerowego ale widzialam pare takich miejsc na werandach naszego osiedla. Trzeba tylko zainstalowac rolety na okna albo czyms oslonic od dolu do polowy okien, bo to glupio wyglada. A tak ogolnie to super sprawa. Sa nawet tacy co pracuja bez rolet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 21.02.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 No dobra, kacik komputerowy jeszcze mozesz zrobic zamiast tej plytkiej szafy w przedpokoju ale osobiscie wolalabym tam miec szafe. W tym miejscu jeszcze mozna by przesunac sciane kosztem spizarni i zrobic schowko-garderobe. I jeszcze pare innych pomyslow pewnie by sie znalazlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 21.02.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 A ja mam taką propozycję: http://img110.imageshack.us/img110/2019/779aa1wj7ev.jpg Nie wiem jakie są wymiary, ale porównując z innymi pomieszczeniami kuchnia nadal byłaby całkiem spora.... Będziesz miała ogromną garderobę dzięki której w sypialni będziesz mogła spokojnie postawić komy niemartwiąc się o to gdzie schowasz ciuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 aga, super strasznie mi sie podoba musze przedyskutowac to z mezem i zglosic developerowi co by sciany tak postawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 22.02.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Sugerowałabym jeszcze pochnięcie w głąb pokoju Jasia ściany przedpokojowej, z którą łóżeczko Jasia styka się krótszym bokiem. Jednocześnie nie skracając ściany, z którym styka się dłuższy bok łóżeczka. W ten sposób powstanie wnęka na dodatkową szafę w przedpokoju. OlaK o tym pisała i uważam, że to bardzo dobry pomysł. Przejrzyj temat, w którym Robert Sitek pokazuje jak wygospodarował w sypialni miejsce na garderobę. Byłoby to możliwe, jeśli jednak zrezygnowalibyście z komputerów w sypialni, które tam nie powinny mieć swojego kąta. Sen nawet przy wyłączonym komputerze nie jest zdrowy, człowiek jest nieświadomy, ale wówczas gorzej się wysypia. Gdybyście jeszcze zrezygnowali z jednych drzwi balkonowych w sypialni, albo choć zrobili z nich fixy to zrobiłby się kąt na szafę przy łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 22.02.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 pokoju Jasia nie chce zmnniejszac, jesli bedzie garderoba to nam wystarczy a z komputerow w sypialni na pewno nie zrezygnujemy a co do drzwi do loggi to po pierwsze nie chce z nich rezygnowac a po drugie nie moge bo nie mozna zmieniac wygladu budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 23.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ptysia, Ja mam szafe w sypialni i garderobo-schowek w przedpokoju i naprawde nie wyobrazam sobie latac codziennie po majtki i biustonosz na korytarz. Przeciez czlowiek potrzebuje troche intymnosci przy ubieraniu sie. A co jak beda goscie? Niania albo mali koledzy Twojego dziecka a Ty akurat bedziesz musiala sie przebrac? Naprawde szafa przy sypialni powinna byc. Albo ma sie osobna garderobe z wejsciem z sypialni albo robi szafe w sypialni a nie biurko na komputery. Uwazam tez, ze ilosc szaf u Ciebie (nawet z ta garderoba) jest niewystarczajaca. Z zasadzie Ty w ogole nie masz szaf. A gdzie jeszcze miejsce na posciel, poduszki, koldry, walizki itd. U Ciebie szafa jest jedynie w pokoju dziecka, bo trudno nazwac szafa ta waska wneke z pierwotnego projektu. Do tego przydaloby Ci sie powiekszyc troche korytarz. Jasiowi pol metra kwadratowego nie zrobi roznicy - przy takich proporcjach pokoju tylko poprawi jego ustawnosc - a za to bedzie mial szerszy korytarz do zabawy a wy miejsce do funkcjonowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 23.02.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 wiec takubierac i tak sie nie bede w sypialni tylko w lazience lub garderrobiewiec nie widze problemu z brakiem szafy w sypialni a jak sa goscie to biore rzeczy z garderoby i przebieram sie w lazience - naprawde nie widze problemu co do trzymania walizek, kolder i poduchwalizke mam jedna ktora pozostanie u mamy w domu, koldra jest na lozku a druga letnia/zimowa tez zostanie u mamy a z tymi komputerami to naprawde nie chce ich w salonie, czy tak trudno to zrozumiec teraz mam je w wiekszym pokoju i jest to problem, bo nie mam ich gdzie dac i jak ktos przyjdzie to nie ma nawet miejsca zeby usiadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts