Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trojaczki szczęsliwe w nowych domkach :-)

CCI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Reasumując: konto + gotówka 3.955,78 zł :D :D

Ano właśnie Max musi znaleźć domek a narazie go niestety nie ma :-? Ale nie poddajemy sie. Będzie miał zabieg który zostanie opłacony oczywiscie z pięniazków z konta trojaczków ale dopiero zrobia go po szczepieniach. Może wśród was znajdzie sie domek dla niego?

Ja naprawdę chcę go wziąć... Ale do czerwca to po prostu niewykonalne. Będę mieszkać u przyjaciół z dwoma psami i kotem i to u ludzi, którzy zwierząt nie mają (bo tylko do takich mogę pójść z moją menażerią), a będą musieli znosić wszystkie uroki posiada sporej, jak dla nich, ilości sierściuchów. Nie wiem jak zniosą starego psa, który starość źle znosi (pluje, gubi sierść, potrafi się zesikać w domu itd.) - po prostu nie mogę dorzucić im szczeniaka, który może im zeżreć meble np. Wiem, że to brzmi jak argumentacja bez serca, ale ich też trzeba zrozumieć... Mają w domu muzeum, ale zgodzili się na moją żywiznę, wiem, że jak mogą pomagają zwierzakom, głównie finansowo, ale to jedyna dostępna im forma...

O rany nie wiem czemu się tak tłumaczę:-)

Reasumując, jeżeli znajdzie się sposób, żeby psiaka gdzieś przytulić do czerwca to u mnie będzie miał domek dożywotni i szczęśliwy.

Pracujemy nad tym... Kłopotów sporo. Jak wyżej pisałam, nie mogę go wziąć do czerwca. Potem też nielekko, bo jeden mój pies nie lubi innych, jest stary i uparty, a poza tym może czuć konkurencję, a on też jest po okropnych przejściach. Na razie CCI podsunęła pomysł, żeby zawieźć moje psy do Maksa i zobaczymy co się będzie działo.

Szukajmy więc dalej domku dla Maksa, a może ktoś potrafi poradzić jak się uporać z takimi problemami jak wyżej?

Dalej szukamy domku dla Maxa. Tymczasowo pojedzie mieszkać u moich teściów. Odwiedziny mile widziane. Normalnie nie mogę sie doczekać kiedy go wymiziolę :-) One są takie ukochane :-D Jutro zielonooka ,my, szumaki z FM i Joaa z dogo jedziemy do piesiów. Normalnie nie mogę sie doczekać :-D

Przytulajcie i głaszczcie wszystkie ale ode mnie szczególnie Szarego! Ten psiak na zawsze zapadł mi w serce.

Tyberian - psiaki zostały wygłaskane;)

ps. szary pokazuje charakterek - bardzo ładnie na siostre powarczał i pogonil jak chciala sie zaprzyjaznic z jego kostka do gryzienia :wink:

chyba dobry znak ze wraca do siebie, pozatym zaczyna sie domagac pieszczot, glaskalam maksa chyba podbiegł i zaczepil łapa i jakby gadac umial to by powiedział " no weż zostaw go, przeciez ja tu jestem, mnie głaszcz!!!" :lol:

Zielonooka było super cie poznać i połazić razem. Psy wygłaskane choć dzis ewidentnie nie mam humoru. W nocy zginął nasz znajomy w wypadku samochodowym z którym mój TZX sie wczoraj widział a ja rozmawiałam z jego zona. zycie jest krótkie to straszne .Zapraszam na topic o adopcji DA

Max jest juz u moich teściów. Pchełce zakręciły sie łzy w oczach jak żegnała Maxa i nie dziwie sie tyle dla nich zrobiła. Max podróz zniósł dzielnie choć boi sie wysiadać z samochodu chyba boi się ze zostanie wyrzucony cała drogę przespał. Na wejsciu wystraszył sie kotów a one jego a raczej tego klosza co ma na głowie Sunia rodziców przyjeła go oki. Zameldował sie na jej posłaniu obok niej. Ma cały pokój do swojej dyspozycji. Mam zdjeca ale na komórce jak ściagnę to wstawię. Moja tesciowa sie w nim zakochała, tesc też. Max nie chciał z nami wracać tak mu dobrze i cieplutko połozył się koło suni i usnął. NIE ZAPOMINAJMY NADAL SZUKAMY DOMKU DOCELOWEGO DLA MAXA. Dzis zadzwonie do mamy i dam znać co i jak z Maxiem i jak zaczał nowy dzien w nowym tymczasowym domku.

CCI jeszcze raz powtarzam i zdania nie zmienię, jesteś wspaniałaa, cudowna i w ogólne wyjatkowa. Pchła też oczywiście, dzięki jej wielkie za wszysstko. Wiem, że bez niej one by nie przeżyły. Uściskaj Ją ode mnie i w ogóle od nas wszystkich. Domu dla Maxa będziemy szukać napewno ale jeśli możesz wstawić jakieś zdjęcia Szarego i Melisy to byłoby super. Jeszcze raz niskie ukłony. Pozdrawiam najserdecznej jak umiem

Max jest juz u moich teściów. Pchełce zakręciły sie łzy w oczach jak żegnała Maxa i nie dziwie sie tyle dla nich zrobiła. Max podróz zniósł dzielnie choć boi sie wysiadać z samochodu chyba boi się ze zostanie wyrzucony cała drogę przespał. Na wejsciu wystraszył sie kotów a one jego a raczej tego klosza co ma na głowie Sunia rodziców przyjeła go oki. Zameldował sie na jej posłaniu obok niej. Ma cały pokój do swojej dyspozycji. Mam zdjeca ale na komórce jak ściagnę to wstawię. Moja tesciowa sie w nim zakochała, tesc też. Max nie chciał z nami wracać tak mu dobrze i cieplutko połozył się koło suni i usnął. NIE ZAPOMINAJMY NADAL SZUKAMY DOMKU DOCELOWEGO DLA MAXA. Dzis zadzwonie do mamy i dam znać co i jak z Maxiem i jak zaczał nowy dzien w nowym tymczasowym domku.

JESTEŚ CUDOWNA!!!!!!!!!!!