_Beti_ 02.02.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 do pompowania pewnie bedzie trzeba wiecej niz 1 pompke. Z niecierpliwoscia oczekuje na ten twoj samouczacy sterownik i podlaczenie go do stalmarka przyznam ze ten sterownik w stalmarku mimo iz nie jest najgorszy jednak jak na XXIw jest zbyt prymitywny, ogónie sterowniki do kotłów na paliwo stałe narazie raczkują. Ponoć w stalmarku ma byc w przyszłości montowany jakis inteligentny sterownik króry ma sobie dobierac sam wszystkie parametry ale puki co trzeba sie meczyc z tym co sie kupilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 powiedz proszę, gdzie ustawiasz w swoim piecu przepustnicę? masz teraz ustwioną ponoć na połowę, jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 08.02.2008 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Na wentylatorze wloty są wycięte w kształcie dwóch trójkątów to jest taka jakby podwójna blacha, którą można obracać za taki uchwycik malutki i zmniejszać te trójkąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.03.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/wydmuszki_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 23.03.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/189/2ae7ea86f2fe6e3b.jpg Pogodnych i radosnychŚwiąt Wielkanocnych,skocznego zajączka,smacznego jajkaoraz mokrego dyngusa ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.07.2008 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Zapraszam do kometarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 11.07.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No to ja pierwsza! Jak zawsze zachwyca mnie w Twoim Dzienniku ta rodzinna współpraca. I to, że np. mąż sam zrobił stół do krojenia płytek . A to zdolniacha! No i łazienka pięknie się prezentuje, a to też mężowska zasługa! Gratuluję męża, postępów i trzymam kciuki za dalsze. Przeprowadzka jesienią? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.07.2008 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 najprawdopodobniej na następną wiosnę, brak kasy nas ciągle wstrzymuje ale pomału do przodu Przekaże mężowi pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.07.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No to ja pierwsza! Jak zawsze zachwyca mnie w Twoim Dzienniku ta rodzinna współpraca. I to, że np. mąż sam zrobił stół do krojenia płytek . A to zdolniacha! No i łazienka pięknie się prezentuje, a to też mężowska zasługa! Gratuluję męża, postępów i trzymam kciuki za dalsze. Przeprowadzka jesienią? Pozdr, Pierwszy to byłem ja ... zaraz po poście Beti napisałem dwie strony, ale mi kotek przebiegł po klawiaturze i wszystko sie skasowało. Maszynka mnie zaszokowała - prawda, ale dziwi mnie, że kupujecie korpusy - w Krakowie jest kilkla miejsc gdzie można kupić płytę po 20-25 zł /m2, 1 zł mb cięcia, 1-3 zł mb okleiny brzegu z materiałem - reszta to tylko śrubki i skręcanie. Za fronty do mojej kuchni w hurtowni - przy maksymalnych rabatach (przedstawiłem się jako producen mebli ) chcą 20 tys. - po 800 zł/m2 ! wybrałem surowe sosnowe i właśnie teraz testuję bejce, lakiery, lazury, wyjdzie mi 5 razy taniej, a efekt podobny, lub lepszy, bo z sosny zrobię antyk z otworkami po kornikach, patyną i zniszczeniami Płytki w kuchni - STARGRES mam identyczne i układ podobny, tylko w środku mam bardziej szaro-brudne, bałem się, że te jasnobrązowe będą się brudzić. Przeprowadzka na wiosnę ??? Po wodę szło się do altany w ogrodzie... zupa na kuchence turystycznej ... wkład kominkowy robił za kozę - tego się nie zapomni nigdy ... nie ma co czekać na kasę i wykończenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.07.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 ojjjjjjj!!!!!!!! ged ja to chyba nie mam tyle optymizmu co ty, z tą przeprowadzką, brakuje nam jakieś min 25 tyś do przeprowadzki, a to dla nas duża suma na razie jej nie przeskoczymy, planujemy wziąć kredyt jak znajdę prace, ale już żyje chwilą, marzy nam się chwila, że wreszcie zamieszkamy na swoim Co do korpusów to mnie źle zrozumiałeś, kupiłam je od rodzimego producenta za 1tyś zł, wszędzie mi ten sam korpus wyceniali na 2 tyś więc myślę że się opłacało, a co do frontów to zamawiam je aż z Zakopanego bo tam mi dali na nie najlepszą cenę jakieś 2tyś. Więc sobie policzyłam 1 tyś korpus 2tyś fronty (350zł metr frontu "wymiarowego") 300zł klamki i samo domykające się zawiasy z allegro 1tyś blat marmurowy od rodzimego fachowca i kuchnia kosztuje mnie 4tyś z hakiem, a w BRW za taką samą zapłaciłabym 8tyś, więc trochę chęci, bo sami to musimy złożyć do kupy i mam wymarzoną kuchnie z drewnianymi frontami Jeśli chodzi o te płytki na podłodze w kuchni to właśnie na tych jasnych wogóle nie znać brudu, za to na tych ciemnych odwrotnie A Ty ged też coś wklej, bo nie tylko ja zaginęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC04458-800.jpg Widzisz ten nie tknięty dach na samej górze większego budynku ... do poniedziałku muszę tam przymocować kratownicę z desek (co 50 cm) i wcisnąć 25 cm styropianu ... do poniedziałku w przeciwnym wypadku dekarze pójdą na dwa tygodnie na inną budowę. Jestem sam, bo jest bezrobocie, a pomocnika nawet za 250 zł za dniówkę nie jestem w stanie w naszej okolicy wynająć Gdzie ja mam czas na pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.07.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 to ja nie wiem co u was za bezrobocie ale mąż mówi że za 250zł za dniówkę to on by harował bo to duża stawka, więc faktycznie nie wiem co jest grane w tej Małopolsce To życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki za jutro Ty zawsze robisz rzeczy niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 26.08.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 śliczny ten wasz domek, śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 26.08.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 16.09.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Hej Beti! Gdzie i za ile kupiłaś parkiet??Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 16.09.2008 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 niestety kontaktu nie mogę Ci polecić, choć namiary mogę dać Była to Jasienica koło Birczy tel 606680775 z tego co pamiętam to płaciłam za dąb i jesion jakieś 68/58/42 czereśnia 55/45, w zależności od klasy, tak mam napisane na karteczce, coś tam jeszcze targowaliśmy ale nie pamiętam ile dokładnie to było zamówiliśmy wszystko w 2 klasie ale przywiózł nam większość w pierwszej, musieliśmy trochę dopłacić. Parkiet jednak nawet w drugiej klasie miał trochę bielu, co powinno być niedopuszczalne, zdarzały się nawet i w pierwszej Poza tym przy jednym wzorze musieliśmy większość klepek docinać bo były nierówne więc nie wiem czy nie trzeba było trochu dopłacić i kupić u Barana. Mirek ułożył wygląda super przede wszystkim jesion kolorowy, ale stresu przy nim było trochę Jeśli Cię nadal interesuje kontakt to daj znać może mąż pamięta dokładnie cenę Aha my kupowaliśmy u niego bez vatu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 16.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 dzięki za informacje.planuję zakup dopiero na wiosnę, więc ceny pewnie i tak ulegną zmianom.jeszcze nie pytałam w okolicy, np.u Barana. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 17.09.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witaj Beti Mirek ułożył wygląda super przede wszystkim jesion kolorowy, ale stresu przy nim było trochę Sami układaliście parkiet ?? Możesz napisać jak to robiliście ? najlepiej jak najwięcej tak krok po kroku Klepki od góry dobija się jakimś narzędziem np gumowym młotkiem? Masz też może jakiegoś przydatnego linka ? Ktoś Was nauczył układać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 19.09.2008 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cześć Mój teść układał parkiet w swoim domu, więc mu trochę pomagał, ale wydaje mi się że to nie jest takie trudne, szło mężowi dość sprawnie, tylko z jednym wzorem był problem bo klepki były nierówne w czereśni Mirek najpierw zagruntował wylewki, kupił specjalną pace, nakładał klej na jakiś większy kawałek (oby nie za duży aby klej nie wysechł)i układał, niekiedy trzeba było dopić młotkiem ale rzadko ( gdy klepka nie wchodziła), najwięcej zachodu było z docinaniem bo reszta szła szybko, Mirek miał takie urządzenie, które zrobił do docinania płytek (jest gdzieś w dzienniku), docinał też parkiet zwykłą cyrkularką gdy nie trzeba było aż ta dokładnie tego zrobić. To by było na tyle teraz czekam jeszcze z tydzień na cyklinowanie Nie wiem czy Ci coś pomogłam napisałam to tak po babsku pewnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.09.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dziękuję A wiesz jeszcze, czy kliny, które się zakłada między ścianą a układanym parkietem to należy usunąć ?? a jeśli tak to po jakim czasie ? Czym będziecie malować parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts