Gość 05.08.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Beti, ale Ci domek szybko urósł. To teraz czas na strop - ten będzie trochę bardziej skomplikowany - zwłaszcza lanie betonu z gruchy. Ale wszystko się da zrobić.Współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko minie i rana się zagoi. Nie wiem jak to jest, ale u nas pracy nie można znaleźć tylko w swym zwodzie. A gdy się chce złapać jakąkolwiek pracę nie ma szans, by jej nie znależź. Mnóstwo roboty jest u nas sezonowej. Zimą ludzie pracują w wytwórniach wód, soków, zimą w zakładach produkujących choinki. I tutaj stwierdzić muszę, że znalezienie pracownika, któremu chciałoby się pracować jest bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna 06.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Wyleczyłaś już nogę,bo nasz majster miał podobny przypadek do ciebie ale cosik nie mógł wyleczyć A tak wogule to już nas prawie dogoniliście ,pali wam się robota w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.08.2006 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 noga faktycznie mniej juz boli i mam nadzieje że jutro będe już mogła wiązać belki na ziemi czarna, niesty teraz szalujemy drugi strop więc pracy przy tym co niemiara, planujemy wstepnie że zalejemy go w sobote, ale nie wiem czy to sie uda bo teścia boli bardzo kolano, a to on jest gówno dowodzącym na budowie A jeśli codzi o prace sezonową, to fakt że jest jej dość sporo na rynku przedewszystkiem w lecie, ale więkrzość ludzi szuka coś na stałe, przecież oni muszą " stale" kupić żywność i opłacać rachunki a z pracy sezonowej najbardziej zadowoleni są studeni, bo mogą dorobić do kieszonkowego Ania powiedz czym równaliście skosy podczas zalewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.08.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Beti, jak domek ladnie rosnie, pokje macie calkiem duze, a Ty piszesz pokoiki... Czekam na dalsze fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.08.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No wlasnie pokoje sa duze a nie zadne tam pokoiki Trzymam kciuki za sootnie zalewanie i ciesze sie, ze z noga juz lepiej Dom prezentuje sie super a wam zapalu nie ubywa Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.08.2006 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 mówię pokoiki bo całkowicie nie jestem przyzwyczajona do tych skosów ale mam nadzieje że z biegiem czasu się to zmieni A z tym zapałem to niestety różnie bywa, bo była juz nie jedna chwila zwątpienia ale pchamy do przodu tą całą budowę jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Beti, beton był rozrównywany wszelkim sprzętem budowlanym, tzn. najpierw rozrzucany łopatami, potem gładzony metalowymi łatami a w miejscach trudno dostępnych kielniami.Potem na skosy dawaliśmy 16 cm styropianu, na to daliśmy wylewki (na skosy cieńszą - po to aby styropianu myszy nie zjadły, na strop grubą, normalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.08.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Aniu a masz może jakieś zdjęcia z robienia tego stropu, bo w dzienniku chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 07.08.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Beti wynik finansowy REWELACYJNY - jestem pełna podziwu .Tyle zrobione a kasy wcale dużo nie poszło Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.08.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 kasia od początku wiedzieliśmy na czym będziemy ciąć koszty wiedzieliśmy że na formalnościach nie ma co ciąć bo " cesarzowi trzeba oddać co należy do cesarza " więc tniemy przede wszystkim na robociźnie i po trochu na materiałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 07.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 beti jestem pełna podziwu dla Waszych finansów.Nasz domek w stanie surowym z więzbą wyniesie 80tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Beti, zdjęć z robienia stropu nie posiadam. Był jednak wątek o stropach ze skosami w wymianie doświadczeń, gdzie takie foty były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ale Wy tam u siebie macie fajne ceny na robociznę . U nas za m2 ułożenia więźby cieśla woła 12-15 zł, a za krycie blachą ok 13 zł, nie mówiąc o ułożeniu dachówki - powyżej 20 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 08.08.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 co zrobić Podkarpacie bida i zarobki inne niż na zachodzie Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.08.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Beti OCZYWIŚCIE ŻE ZDĄŻYCIE DO SOBOTY DO 8 RANO, JESZCZE CAŁE DWA DNI !!!! TRZYMAMY KCIUKI I POZDRAWIAMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.08.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja też trzymam kciuki zebyscie zdazyli do soboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.08.2006 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 dziewczyny skończyliśmy dziś zbrojenie w sobote będzie zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.08.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A nie mówiłam że zdążycie !!HURRA!!!!HURRA!!GRATULACYJKI!!!!!! http://img45.imageshack.us/img45/6154/256933ql3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.08.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Gratulacje zalanego stropu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 13.08.2006 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts