Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

Beti, ale Ci domek szybko urósł. To teraz czas na strop - ten będzie trochę bardziej skomplikowany - zwłaszcza lanie betonu z gruchy. Ale wszystko się da zrobić.

Współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko minie i rana się zagoi.

Nie wiem jak to jest, ale u nas pracy nie można znaleźć tylko w swym zwodzie. A gdy się chce złapać jakąkolwiek pracę nie ma szans, by jej nie znależź. Mnóstwo roboty jest u nas sezonowej. Zimą ludzie pracują w wytwórniach wód, soków, zimą w zakładach produkujących choinki. I tutaj stwierdzić muszę, że znalezienie pracownika, któremu chciałoby się pracować jest bardzo trudne.

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

noga faktycznie mniej juz boli :) i mam nadzieje że jutro będe już mogła wiązać belki na ziemi :wink:

czarna, niesty teraz szalujemy drugi strop więc pracy przy tym co niemiara, planujemy wstepnie że zalejemy go w sobote, ale nie wiem czy to sie uda bo teścia boli bardzo kolano, a to on jest gówno dowodzącym na budowie 8)

A jeśli codzi o prace sezonową, to fakt że jest jej dość sporo na rynku przedewszystkiem w lecie, ale więkrzość ludzi szuka coś na stałe, przecież oni muszą " stale" kupić żywność i opłacać rachunki

a z pracy sezonowej najbardziej zadowoleni są studeni, bo mogą dorobić do kieszonkowego :wink:

Ania powiedz czym równaliście skosy podczas zalewania

Beti, beton był rozrównywany wszelkim sprzętem budowlanym, tzn. najpierw rozrzucany łopatami, potem gładzony metalowymi łatami a w miejscach trudno dostępnych kielniami.

Potem na skosy dawaliśmy 16 cm styropianu, na to daliśmy wylewki (na skosy cieńszą - po to aby styropianu myszy nie zjadły, na strop grubą, normalną.