Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj z powrotem Beti.

Bardzo się zmartwiłem (zresztą z tego, co widzę nie ja jeden), gdy twój dziennik tak nagle zniknął. Na dodatek stało się to parę dni po tym jak napisałaś, że odebrałaś pewną sumę pieniędzy z książeczki mieszkaniowej. Ja jako człowiek przewrażliwiony na tym punkcie zacząłem sobie już układać jakieś różne straszne scenariusze i historie na ten temat. Np., że ktoś z Twoich okolic przeczytał Twój post połakomił się na pieniężna dobra, po czym twój mąż się wkurzył, że wszystko tak szczegółowo opisujesz i zmazał cały dziennik. Wiem ze może wydawać Ci się to idiotyczne, ale tak min. myślałem. Jak widzę na szczęście wszystko jest OK i powróciłaś do nas cała i zdrowa. Masz jeden z ciekawszych dzienników, które śledzę, bo jest w nim właśnie to COŚ. Taka naturalność i fajne nastawienie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę w dalszym ciągu udanej budowy i pogody na czas robót z dachem.

z okolicy nie mam nikogo na forum, i nikt nie wie gdzie dokładnie mieszkam,

a opisuje tak dokładnie wszystko, bo chcę udowodnić że z pomocą rodziny, (bo nie ukrywajmy 23 latka i 25 latek nie ma tyle kasy aby zbudować dom, choć mieliśmy sporą sumkę odłożoną z mężem) da się wybudować tanio dom. Już nie mogę się doczekać kiedy zrobimy stan surowy i wkleje arkusz w excelu

Dziękuje za słowa uznania :oops:

Najpierw sugestia, poki pamietam :wink: Wstaw sobie na nowo w podpisie linki do dziennika i komentarzy, bo tak dla nas wygodniej :D 8)

Co do proszku, kazdy tak sie czuje na budowie chyba, przynajmniej ja tak mam i ciagle panikuje, ze nie zdaze i czegos zabraknie :wink: Zastannow sie nad tym trojkatnym oknem, kazdy wymiar inny od standardu [czyli trojkaty, ksztalty oble] kosztuje duzo wiecej, wiec...

A jak beedziesz mogla to pokaz ta twoje blache :wink:

Witaj _Beti_. Sam jestem na etapie marzeń o własnym domu. Dlatego interesują mnie niezmiernie wszelkie koszty związane z budową. Również mieszkam w okolicy gdzie robocizna nie należy do najdroższych. Jeżeli nie będzie to kłopotem to chciałbym zapytać o przybliżony według was koszt budowy całego domku. Pozdrawiam i życzę powodzenie. Niewątpliwie swoim dziennikiem dopingujesz wiele osób.

nie wiem w jakiej kwocie ostatecznie się zamknę :oops:

dotychczas wydałam 40 tys w tym sa materiały budowlane, papiery i drobne urządzenia budowlane do stanu surowego planuje jeszcze przeznaczyć około 10 tyś ( na blachę, akcesoria i robociznę, to jest najdroższy etap :-? )

A później się zobaczy, jak zaczynaliśmy budowę planowałam wstępnie ze zmieścimy się w 150 tyś :roll:

Szczerze mówiąc jestem w szoku, patrząc na koszty budowy Twojego domu i mojego. Różnica bardzo duża. I trudno uwierzyć że można tak niskim kosztem wybudować. Wy sami wszystko robicie, ja do każdej pracy miałam ekipę, bo doszłam do wniosku, że bardziej opłaci mi się nająć ludzi niż brać wolne w pracy i robić samemu. Ale nawet jeśli odliczę całkowicie robociznę to różnica nadal jest duża.

Życzę wytrwałości i szybkiej przeprowadzki.

Synka masz uroczego.

iga masz racje z tymi materiałami, po prostu szok :o

Już się z mężem zastanawiamy co kupić zimą, rozważam nawet czy nie wsiąść jakiegoś kredytu, który będę spłacać wiosną i latem i tak możemy na tym lepiej wyjść, bo na 100% w zimie wszystko potanieje a na wiosnę będziemy mieć powtórkę z rozrywki tegorocznej :x

Anetka

ale jaki urwis z tego mojego syna :roll: