e.kala 24.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 czyżby nikt mnie juz nie czytał Przeczytałam twój dziennik. Wszystko zorganizowaliscie sprawnie i budowa postepuje. Najbardziej zaskoczona jestem sumą jaką wydaliście, bardzo mało. Pewnie to wynika z dużego wkładu własnego w pracę. Gratuluję. Może teraz masz mniej wpisów bo zniknął twój link do komentarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.09.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 wiem że link zniknął ale nie z mojej winy bo ja wszystko mam wpisane w profilu postaram się jakoś przywrócić te linki do dziennika i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 25.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jak na taki duży dom z piwnicą to koszty naprawdę niewiarygodnie niskie. Na głowę już wam nie będzie kapać. I faktycznie postaraj się coś zrobić z tym linkiem do komentarzy, będzie nam wygodniej. Czy planujecie tynkować sami czy przyjdzie brygada tynkarzy ? Przy takim dużym domu będzie to na pewno spory koszt. U nas w Krakowie cena za metr robocizny tradycyjnego tynku od 8 do 15 zł (słyszałem że można znaleźć tynkarzy made by Ukraine za 6-7 zł), a ten sam tynk z maszyny od 10-17 zł. U mnie brygada tynkowała agregatem tynk cementowo wapienny i następnie nakładała GT gips tynkarski. Naprawdę nie trzeba robić gładzi. Koszt robocizny kwiecień 2005 r. 10 zł. Teraz biorą 13 zł.Za fachowość muszę ich pochwalić ale chcieli mnie oszukać na 850 zł bo zawyżyli metraż wykonanej pracy o 85 m. Policzyli 735 m a tynków było 650 m na szczęście dzień wcześniej skrupulatnie policzyliśmy metraż i powiedziałem żeby policzyć wspólnie i za każdy błąd naliczać albo odliczać podwójnie zarówno na ich korzyść jak i na moją. Momentalnie odpuścili. Myślę, że to ogromny i celowy błąd. Strach pomyśleć jeśli ktoś nie ma czasu na licznie własnoręcznie tylko zdaje się na nich. Oszustów nie polecam. Pozdrawiam Cię serdecznie bo muszę wracać do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.09.2006 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 tynkować raczej nie będziemy sami, bo zeszło by nam bardzo dugo planujemy tynkować na wiosnę, fachowców jeszcze nie szukaliśmy ale będziemy mieć kilka kontaktów, bo kilkoro znajomych się już pobudował My jednak planujemy znaleźć kogoś właśnie za 8- 10 zł zobaczymy jak to będzie a z tym metrażem masz racje, na tym można bardzo oszukać inwestora ale o to sie ie boje bo mąż na pewno wszystko dokładnie policzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.09.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja o kosztach się nie wypowiem, bo dobrze wiesz co myslę Dom z dachem w pieknym kolorze prezentuje sie [rawie tak dobrze jak atrakcyjna inwestora na obcasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jak idzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 26.09.2006 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 szukam okien jest się nam tak trudno zdecydować ceny od 8,900 do 11,600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 27.09.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Gratuluję, gratuluję, gratuluję... co mogę więcej napisać? Nie wiem jak Wam się to udało, my jesteśmy na tym samym etapie, ale koszty niestety sporo wyższe... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2006 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 dzięki Kajja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.09.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Życzę trafnej decyzji przy wyborze okien.Jak ja zbierałam oferty na okna to rozpiętość cenowa była od 11 000 do 35 000. Wybrałam ofertę pośrodku, firmę DAKO, Założyłam sobie kryteria, które muszą spełniać. 1 pięciokomorowe2 dwustronny kolor (złoty dąb)3 profile veka (chyba tak to się nazywa)4. Profil barwiony w masie itd. Wszystkie okna i wraz z drzwiami wejściowymi i bramą garażową kosztowały lekko ponad 22 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2006 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 też mam ofertę dako, ale mąż nie jest przekonany do veki ale dają aż 8 lat gwarancji, wydaja się solidni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.09.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 z oknami, drzwiami balkonowymi. bramą garażową nie mam problemu, ale drzwi zewnętrzne to już wydziały serwis chyba z 7 albo 8 razy w przeciągu 1 roku, teraz czekam, aż przyjadą wymienić całe skrzydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.09.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Anetko a co to są za drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 28.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Hello Beti. Jeśli chodzi o okna balkonowe (tarasowe) zwróć uwagę na jedną ważną rzecz. A mianowicie na rozwiązanie odprowadzania wody spływającej po szybie i dostającej sie pod skrzydła drzwiowe. Np u mnie w oknach Oknoplastu z profilem standardowym jak otworzy sie skrzydła to w dolnym profilu są 3 szczeliny mające odprowadzać wodę na zewnątrz. Niestety nawet robiac próby i lejac wodę na profil woda wpływała mi raczej do domu. (Jest to wina nie tylko wadliwego kąta montażu okien ale też za płytkich rowków odprowadzjących wodę i nieszczelych uszczelek.)Po dłuższym deszczu miałem zawilgocenie na wylewce. Musiałem przykleić nie fajnie wyglądające daszki na dolnym profilu. Na pewno w niedługim czasie będę reklamował tą wadę. U znajomych którzy kupili drewniane okna firmy "Dziadek" zastosowano o wiele lepsze rozwiązanie bo skrzydło zachodzi za profil i dodatkwo zamontowano tam plastikową rynienkę. Zapytaj sprzedawców o rozwiązanie w twoich oknach balkonowych bo nie ma nic gorszego niż wilgoć w domu.Pozdrawiam. Dom z dachem w pieknym kolorze prezentuje sie [rawie tak dobrze jak atrakcyjna inwestora na obcasach Potwierdzam powyższe stwierdzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.10.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 dzięki za spostrzeżenie dotyczące okien, przekaże je mężowi a jeśli chodzi o inwestorkę, to przecież prawie jej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 02.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 "Prawie" robi wielką róznicę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Podzielam twoje zdanie odnosnie sprzedawcow. W ogole do okien nie mam serca. Sama temat walkowalam od lutego, starannie ybralam producenta i sprzedawe a teraz mam na karku reklamacjie i wtrakcie trwania roku moja cena wzrosla o 300 zł choc miala byc gwarantowana - bo podobno o tyle podrozalu moje rolety Jak sie zapytalam sprzedawcy z czego wynika ta podwyzka to sie dowiedzialam, ze jestem nieuczy\iwa i sugeruje oszystwo z jego strony i ze on mnie do niczego nie zmusza, bo moge sobie te rolety kupic gdzie indziej Masakra... Szczegole w tym, ze wczesniej mailam juz zamontowane 4 rolety z jej firmy... A okna czekaja na 3 czesc reklamacji... Wiec uzbroj sie w ciepliwosc i trzymaj kciuki, zeby ta wpadka z cena byala jedyna wpadka tej firmy... I sprawdzaj wszystko przy i po montazu - jakbys chciala wiedziec na co zwracac uwage to szczegoly sa w miom dzinniku i tam jest tez link do mojego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 04.10.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Beti,czytam Twój Dziennik z wielką przyjemnością - a wiesz dlaczego? Bo budujecie swój dom sami, bo pomaga Wam rodzina i przyjaciele - a to już niestety, rzadkość! Ja Ci bardzo tego zazdroszczę i podziwiam jednocześnie - bo to przecież bardzo ciężka praca! No i gratuluję wyniku finansowego - u mnie robocizna wychodzi, e, szkoda gadać ... Ale wszystko robią wynająci ludzie. Jeszcze raz - wyrazy wielkiego uznania dla Ciebie i Twojej rodziny! Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 04.10.2006 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ale Twoja piwnica robi ogromne wrażenie więc i robocizna jest kosztowna W moich okolicach bardzo często zdarza się że cała rodzinka, prawie sama buduje dom i bliscy często dokładają cos grosza do takiej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 05.10.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 No właśnie to jest najfajniejsze - rodzinne budowanie. Moja rodzina jest nie wielka (pewnie dlatego ja mam 3 synów) - nie mam rodzeństwa, mój mąż ma 1 siostrę. Wszyscy rozrzuceni po świecie - moja mama mieszka 700 km od Krakowa (zachód), teściowie - też coś koło tego, tylko w zupełnie innym regionie Polski (wschód)... Siostra w Warszawie, my w krakowie ... Trudno by było zbudować dom korespondencyjnie Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts