Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

Hej Beti :D

Musze serdecznie Wam pogratulować Waszego domku :D Twoje budowanie jest mi bardzo bliskie, bo też zmagamy sie z budowa sami 8) Pomaga nam rodzinka 8)

Budujemy domek ok 100m też z pełnym podpiwniczeniem.Przed tym co osiągneliscie do tej pory chylę czoła i jestem pelna uznania. Wiem ile to kosztuje i jakie jest to poświecenie, ale satysfakcja.......... 8) :D

My w tej chwili mamy stan surowy otwarty, sprzedaliśmy mieszkanie i wykanczamy. Tez będziemy wykanczac sami :D

Serdecznie Ciebie pozdrawiam :D :D :D

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki Aniu za pochwały 8)

jeszcze nie zakończyliście sezonu budowlanego ?

co jeszcze robicie na budowie w tym roku

bo my sie bijemy z myślami czy jest jeszcze sens coś robić np. wodę kominek czy tynki :roll:

Sezon budowlany trwa 8) Zawsze jest cos do zrobienia Tym bardziej, ze dzialkę mamy na stoku i walczymy z ziemią-tu trzeba podsypac pod tarasem, a tam zrobic pojazd itd. Teraz rozgladamy sie za oknami, juz mamy pierwsza wycene.

Jak juz bedą okna, to moze zabierzemy sie za instalacje, a tynki zamierzamy robic wiosną, aby przez lato wyschły.No i wrzesień- pażdziernik przeprowadzka :D 8)

pozdrawiam :D

Beti, nie mamy wyjscia, bo będziemy wynajmować mieszkanie( na szczęście koszt wynajmu w stosunku do obecnych opłat to ok 200,00)

Aha, nie napisalam, ze wiezbę i dach robili nam fachowcy 8)

Mój mąż ma zamiar robic wszystko sam( oprócz tynków maszynowych i posadzek), oczywiście jak czas pozwoli 8)

myśle, ze damy radę :D

A Wy co zamierzcie robic sami?

teraz właśnie mąż zastanawia się czy robić samemu wodę, kan i kominek

dużo czyta na ten temat, chyba się zdecyduje choć bez wskazówek fachowca się chyba nie obejdzie :roll:

montaż okien fachowcy

tynki będzie robić ekipa

wylewki my

ocieplenie domu styropianem my

tynki zew fachowcy

parkiet, ceramika, montaż parapetów, całej łazienki kuchni itd. My

centralne będą robić chyba też fachowcy

:roll:

takie są plany :wink:

ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu

no widzisz tak myślałam ze ma cos wspólnego z budowlanką, przy tak wielkim wkładzie własnym w wykończenie domu trzeba mieć jakieś doświadczenie

Mój mąż jest informatykiem, więc i doświadczenia ma mało w kwestiach budowlanych, ale brak kasy powoduje że człowiek często musi uczyć sie nowych rzeczy, a często zdarza się że sam bez doświadczenia zrobisz sobie lepiej niż nie jeden fachowiec :-? dobrze że teścia mam też taką złota rączkę 8)

Hej Beti :D

Masz racje potrzeba i życie nieraz zmuszą człowieka do nauki.

Ja np robie teraz prawo jazdy, choć gdyby nie budowa nigdy bym nie zrobila( nigdy nie mow nigdy :wink: )

Bardzo cenie takich ludzi jak Wy, nie narzekacie a sami bierzecie sie do pracy-BRAWO!!!!

Mój teśc też bardzo nam pomaga przy budowie i też dużo potrafi 8) :D

pozdrawiam :D

Ania masz jakieś zdjęcia domu ???

Mam, jazeli mogę je tutaj u Ciebie wkleic to bardzo proszę

http://www.fotosik.pl/search.php?search=anus02&loginMe=SZUKAJ

Dzisiaj sprzedaliśmy mieszkanie w poniedziałek przeprowadzka do wynajowanego mieszkania, żarty się skończyły trzeba ruszać z wykończeniówką 8) :D

Pozdróweczka :D :D :D

Zeljka ja też czekam bardzo bardzo bardzo niecierpliwie na okna :roll:

mam nadzieje że nas nie oszukają i nie będę musiała czekać na okna do grudnia :roll:

Zeljka czy wy juz sie przeprowadziliście ???

bo dom juz wykończony na cacy 8)

Jeszcze nie. Dopiero u gory nam ocieplaja poddasze, potem trzeba ogrzewanie wlaczyc i podlogi zrobic i dopiero wtedy... :roll:

Na razie mieszkaja tam pracownicy, my najmniej.... :cry: