Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

Cześć Beti. Czytam Twój pamiętnik od początku (tj. od kiedy zaczęłaś go pisać) i muszę przyznać, że jest świetny. Jestem bardzo ciekawa co się w tej chwili dzieje u Ciebie na budowie. Może wkleiłabyś kilka zdjęć? Pokaż nam swoje, z takim trudem zdobyte, okna.

P.S. To jest mój pierwszy post i mam nadzieję, że trafi tam gdzie ma trafić. :wink:

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

post dobrze trafił 8)

dziękuje że czytasz :)

zdjęcia wkleję w najbliższym czasie, dawno już szczerze mówiąc nie robiłam fotek na budowie

a zmieniło się dużo: okna, porządek koło domku i piwnica

teraz nic ciekawego sie nie dzieje, mąż wczoraj kończył okno do piwnicy i obcinał piankę z okien od zewnątrz a ja ściągałam folie :)

• 3 weeks później...

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg

• 2 weeks później...

na początek wszyskiego dobrego w nowym roku

znalazłem wasz dziennik trochę poczytałem wszystko OK ale te ceny mnie załamka chciałbym tyle płacić za wszystko miałem wrażenie że to inna galaktyka

ja płacę 3 4 razy tyle więcej nie będę czytał waszego dziennika żeby się nie załamywać pozdrowienia

Beti, życzenia dla ciebie i rodzinki na Nowy Rok - przede wszystkim, żeby wszystko już szło zgodnie z planem i bez żadnych wpadek. Oraz spełnienia wszystkich marzeń :D

Przeczytałam dziennik i jestem zachwyca mnie jak dużo robicie sami :)

Nawet pokazywałam wasze zdjęcia mężowi, ale chyba to go nie zdopinguje za bardzo :-?

Pozdrawiam

go-go

22września pisałam w dzienniku o kosztach

do tego można na dzień dzisiejszy dopisać okna 9.400, odkurzacz cen. 230zł, tynki w piwnicy-robocizna 500zł, materiał coś koło400zł, okno w piwnicy jakieś 100zł i chyba tyle

więc będzie na dzień dzisiejszy coś koło 65tyś materiały + robocizna

Dominika

ja też czytam Twój dziennik, dziękuje za życzenia

a sami robimy dużo bo niestety życie nas do tego zmusiło :wink:

Gość Kero

Witam

Przejżałem dzisiaj Wasz dziennik ale uczciwie przyznaję, że jedynie fotki. To bardzo dobry dokument dla potomnych.

Mam jednak jedną moim zdaniem bardzo ważną uwagę dotyczącą komina.

Otóż z mojej wiedzy wynika, że absolutnie nie jest dopuszczalne ocieplanie komina styropianem. Proszę mi wierzyć iż nie ma tu krzty mojej nieprzychylności ale jesli to możliwe to usuńcie to.

Jeszcze jeden drobny szczegół to zalewanie stropu w powiązaniu z kominem, to także niedobre rozwiązanie. Strop nie powinien był spoczywać na kominie - zresztą żadna częśc konstrukcyjna budynku nie powinna opierać się na kominie.

Tempo budowy macie za to niezłe i sama końcówka roku to niesamowity pęd.

To wszystko dopiero przede mną.

Pozdrawiam

znamy opinie że strop nie powinien opierać się na kominie, ale to był nasz świadomy wybór :wink:

Jeśli chodzi o ocieplenie komina styropianem, to pierwszy raz słyszę że nie można tak czynić :o w naszej okolicy prawie każdy ma ocieplony komin, ze względu na to że komin z cegły pełnej po kilku latach sie "sypie"

a dzięki styropianowi żadne czynniki atmosferyczne mu nie zagrażają :wink:

a na komin z klinkieru nie było mnie stać, przeważył też pewien wątek na forum że jest błędem stawianie komina z klinkieru ( ale nie pamiętam o co chodziło, chyba było to związane z skraplaniem :roll: )