baśkt 03.12.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Cześć Beti. Czytam Twój pamiętnik od początku (tj. od kiedy zaczęłaś go pisać) i muszę przyznać, że jest świetny. Jestem bardzo ciekawa co się w tej chwili dzieje u Ciebie na budowie. Może wkleiłabyś kilka zdjęć? Pokaż nam swoje, z takim trudem zdobyte, okna. P.S. To jest mój pierwszy post i mam nadzieję, że trafi tam gdzie ma trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.12.2006 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 post dobrze trafił dziękuje że czytasz zdjęcia wkleję w najbliższym czasie, dawno już szczerze mówiąc nie robiłam fotek na budowie a zmieniło się dużo: okna, porządek koło domku i piwnica teraz nic ciekawego sie nie dzieje, mąż wczoraj kończył okno do piwnicy i obcinał piankę z okien od zewnątrz a ja ściągałam folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://img485.imageshack.us/img485/9301/choinka1vl6.gif Kochani!Gdy nadejdą Święta Bożego Narodzenia niech nadzieja i radośc zastukają do Waszych drzwi, a Nowy Rok przyniesie pomyślnośc, szczęście i piękny uśmiech każdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.12.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://www.lagata1.webd.pl/kartki/14/274.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołomNeferka http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.12.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo rodzinnego ciepła i miłości oraz samych najlepszych chwil w Nowym Roku dla całej Rodziny http://kartki.p3.pl/kartki/15/735.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzich 31.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 na początek wszyskiego dobrego w nowym roku znalazłem wasz dziennik trochę poczytałem wszystko OK ale te ceny mnie załamka chciałbym tyle płacić za wszystko miałem wrażenie że to inna galaktykaja płacę 3 4 razy tyle więcej nie będę czytał waszego dziennika żeby się nie załamywać pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.12.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Wszystkiego dobrego w Nowym 2007 Roku ! Dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich planów :) http://positiveblackmencoalition.com/newyear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.01.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 dziękuje za wszystkie życzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.01.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Beti, życzenia dla ciebie i rodzinki na Nowy Rok - przede wszystkim, żeby wszystko już szło zgodnie z planem i bez żadnych wpadek. Oraz spełnienia wszystkich marzeń Przeczytałam dziennik i jestem zachwyca mnie jak dużo robicie sami Nawet pokazywałam wasze zdjęcia mężowi, ale chyba to go nie zdopinguje za bardzo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 02.01.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja ma takie male pytanko? Ile kosztowal Waszego domku? w calosci z oknami rynnami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.01.2007 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 go-go 22września pisałam w dzienniku o kosztach do tego można na dzień dzisiejszy dopisać okna 9.400, odkurzacz cen. 230zł, tynki w piwnicy-robocizna 500zł, materiał coś koło400zł, okno w piwnicy jakieś 100zł i chyba tyle więc będzie na dzień dzisiejszy coś koło 65tyś materiały + robocizna Dominika ja też czytam Twój dziennik, dziękuje za życzenia a sami robimy dużo bo niestety życie nas do tego zmusiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 a sami robimy dużo bo niestety życie nas do tego zmusiło Beti, nas też zmuszało, ale nie umiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 u mnie dzieki Bogu teść miał już jakies doświadczenie, a mąż bardzo bardzo duże chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 03.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 WitamPrzejżałem dzisiaj Wasz dziennik ale uczciwie przyznaję, że jedynie fotki. To bardzo dobry dokument dla potomnych.Mam jednak jedną moim zdaniem bardzo ważną uwagę dotyczącą komina.Otóż z mojej wiedzy wynika, że absolutnie nie jest dopuszczalne ocieplanie komina styropianem. Proszę mi wierzyć iż nie ma tu krzty mojej nieprzychylności ale jesli to możliwe to usuńcie to.Jeszcze jeden drobny szczegół to zalewanie stropu w powiązaniu z kominem, to także niedobre rozwiązanie. Strop nie powinien był spoczywać na kominie - zresztą żadna częśc konstrukcyjna budynku nie powinna opierać się na kominie. Tempo budowy macie za to niezłe i sama końcówka roku to niesamowity pęd.To wszystko dopiero przede mną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 znamy opinie że strop nie powinien opierać się na kominie, ale to był nasz świadomy wybór Jeśli chodzi o ocieplenie komina styropianem, to pierwszy raz słyszę że nie można tak czynić w naszej okolicy prawie każdy ma ocieplony komin, ze względu na to że komin z cegły pełnej po kilku latach sie "sypie" a dzięki styropianowi żadne czynniki atmosferyczne mu nie zagrażają a na komin z klinkieru nie było mnie stać, przeważył też pewien wątek na forum że jest błędem stawianie komina z klinkieru ( ale nie pamiętam o co chodziło, chyba było to związane z skraplaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Długo mnie tu nie było - a dm z oknami wyglada rewelacyjnie Okno wykonane przez malzonka w niczym nie ustepuje pozostalym Dzielny z niego chlopak nie ma co- jak sie za instalacje wodna zabral Bede trzymac kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 witaj Iga pewnie dawno nie byłaś bo ja dawno nie pisałam okno wyszło faktycznie bardzo dobrze Iga a kiedy się przeprowadzasz ??? bo prace są juz wysoko zaawansowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 03.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 witam! Przepiękna inwestorka, piękny dom i pieknie udokumentowana budowa wszystko b. ładne, tak trzymac.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Po dzisiejszej rozmowie padlo raczej na marzec. Taki juz budowalny los, ze sie wszystko poznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts