EDZIA 06.11.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ŁADNY ile ma metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.11.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 160m urzytkowej + ok 25m piwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://img.123greetings.com/thumbs/edec_c_spirit/8540-027-18-1052.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.12.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 http://images28.fotosik.pl/130/4ae2bdcd41e98c98.gif ps. Przepraszam, drzwi są firmy dre okleinowane, cena około 2000,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.01.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Beti: dlaczego zrezygnowaliście z Trawertino? co w tych płytkach jest niepraktycznego??zamierzam kupić te płytki na podłogę do korytarza, wiatrołapu i kuchniipozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 12.01.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 nie wiem czy mówimy o tych samych płytkach (trawertino z cersanitu)jeśli tak to mi chodzi o KAFLE które są praktycznie bez tej powłoki ochronnej, boje się że będzie na nie siadał proch i póżniej tego niedomyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.01.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 nie wiem czy mówimy o tych samych płytkach (trawertino z cersanitu) jeśli tak to mi chodzi o KAFLE które są praktycznie bez tej powłoki ochronnej, boje się że będzie na nie siadał proch i póżniej tego niedomyje tak, chodzi mi o te kafle, ale dziwne rzeczy opisujesz, oglądałem te kafle i nigdy bym nie powiedział ze będą się bardzo brudzić, raczej w dotyku wyglądaja jakby miały jakąś ochronną warstwę widziałaś te kafle u kogoś na podłodze? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 13.01.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/35/trawentino.jpgchdzi mi o te płytkigdy mowie o kaflu to chodzi mi o wymiar 25x8 czyli płytke coś w rodzaju wąskiego dekora więc mówimy o całkiem innych płytkch chyba Ty mówisz z tego co ja rozumię podłogowych? tak? wyślij linka na płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Faktycznie, masz racje, chodzi mi o płytki podłogowe 33x33, dokładnie takie jak na obrazku poniżej. Nie chce dawać tylko wąskich kafli, tylko same duże http://www.cersanit.kielce.com.pl/cms_foto/17/traw_brown33x33.gif pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 14.01.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 tak właśnie myślałam więc mysle że z podłogowymi nie będzie żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.01.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 tak właśnie myślałam więc mysle że z podłogowymi nie będzie żadnego problemu No fajnie, że w końcu się 'dogadaliśmy' Dziś lub jutro kupuje te płytki pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.01.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jakaś fotka rozpalonego STALMARK'a ... Strasznie jestem ciekaw jak on działa... Mój rozebrany w drobny maczek, czeka na drugą fazę transportu (z sieni do piwnicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.01.2008 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 fotki muszę dopiero zrobić, ale wkleję oczywiścieNarazie przepaliliśmy "zwykłym sposobem", jeszcze nie został odpalony podajnik, musimy kupić dopiero trochę miałuAle jestem pełna podziwu że wszystko chodzi bez najmniejszych problemów, przepraszam był jeden problem Mirek kupił automatyczne odpowietrzniki, które w większości nadają się do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.01.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 stalmark działa podaje miał i spala : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.01.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Pierwsze zadziałanie tłoka musi sprawiać wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.01.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 sprawia wrazenie zwlaszcza jak w pierwszą dobę połknął 70 kg miału niejest toto tak prosto ustawić niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 01.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dzięki za fotki. Plątanina rurek fantastyczna. U mnie będzie podobnie, ale rurki 2". Chyba najmę spawacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.02.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 u mnie jest centralne na 2 rozdzielaczach więc 2 cale wydaje mi się zbędne gdyż rozdzielacz ma średnice 1' pwierzchnia przekroju rury 1 cal jest około połowe mniejsza od 5/4 wiec wystarczy w zupełnosci do pierszego rozdzielacza dojechac 5/4 a pozniej 1' to i tak jest z nazwyzką jezeli kros robi miedzią to daje rure 28 i jakos starcza rurka alupex 16 ma powierchnie przekroju 10 razy mniejszą niz 1 cal czyli w sumie z 5/4 mozna by teoretycznie 20 grzejników zasilic. U Ciebie pewno trzeba wieksze przekroje z racji potężnej mocy kotła ale niewiem czy az 2' Przy samym piecu najwygodniej wydaje mi sie skrecic tam praktycznie niema rur tylko zawory filtry srubunki, rury 2 cale tez mozna nagwintować z tym ze 2 calowe kształtki sporo kosztują termostatyczne zawory mieszające do podłogówki zwykle są do 1' więc wydaje mi sie ze niema co przesadzać ze średnicami bo to tylko przy grawitacyjnym układzie ma sens a przy rozdzielaczach szkoda zachodu i kosztów. Zdecydowaliśmy sie na układ otwarty bez wymiennika mimo systemu rozdzielaczowego ponoć miało to niedziałać jednakze jak narazie działa i to nienajgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 02.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Zgadza się. W przypadku mojego kolosa zaplanowałem zrobienie od kotła pod całym budynkiem magistralę 2" (około 20 m). Z magistrali w górę trzy piony 1". Na każdym pionie po 3 rozdzielacze (trzy kondygnacje) Wszędzie podłogówka. Nie wiem jeszcze jak to pompować...Jeśli chodzi o sterowanie kotła i całej instalacji to mam pomysł na zrobienie samouczącego się sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts