_Beti_ 21.09.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 będziemy lakierować Domaluxem-podobno twardy, ale bardzo śmierdzącya kliny wyciągaliśmy za 2 dni, ale trzeba pilnować czy nie podnosi parkietuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 25.09.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dziękuję za podpowiedzi Już ułożyliśmy parkiet w jednym pokoju. Trochę popełniliśmy błędów. Najgorszy jest strach, że się popsuje parkiet i klej, i jeszcze potem trzeba będzie to usuwać. Wygląda na to, że z naszym parkietem wszystko w porządku. Układaliśmy na klej dwuskładnikowy, po jego wymieszaniu trzeba się baaardzo spieszyć z robotą. Jeszcze nie wybraliśmy lakieru. W bloku mieliśmy malowane kaponem+domaluxem 3x i na dębie ok, ale jesion z czasem zrobił się bardzo żółty. W domu mam tylko parkiet grab 2 kl po ok 32 zł netto, czyli bardzo tani. Chcemy jakiś lakier, chociaż do salonu, który zabezpieczy podłogę przed żółknięciem. No, a te są już DROGIE. Wstawisz fotkę po cyklinowaniu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.09.2008 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Cześć Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy grab to taki kolorowy, dość jasny parkiet? Jeśli tak to mi się on bardzo podobał ale trudno go było zdobyć Ale cena faktycznie jakaś dziwnie niska Nie zauważyłam efektu żółknięcia, po tym lakierze Powinnam wstawić zdjęcia, ale cyklinować będzie dopiero za tydzień, dwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.09.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Oj Beti popraw się! Zdjęcia i relacje z budowy są najciekawsze - można wiele podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.10.2008 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Poprawie się choć szczerze mówiąc, mam niezbyt miłe wspomnienia z umieszczania zdjęć w moim dzienniku dlatego jakoś dałam sobie spokój na razie z dziennikiem Ale może pstryknę coś i umieszczę A w domku są juz pomalowane ściany, i ułożony jest parkiet, może za tydzień cyklinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 01.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Daj spokój - macie taką rodzinę i tylu przyjaciół, że tylko pozazdrościć. Mało kto w waszym wieku decyduje się na takie wyzwanie. Nie przejmuj się - na forum są różni ludzie i trzeba się z tym pogodzić. Twój dziennik jest dla mnie inspiracją, jak mam zły dzień to sobie poczytam i mi przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.10.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Bardzo mi miło to "słyszeć" a raczek przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 27.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Cześć Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy grab to taki kolorowy, dość jasny parkiet? Właśnie napisałam długi post i mi ZNIKNĄŁ jak wrółam po ok 5min do kompa. Przeprzaszam, ze mam taki spóźniony zaskok z odpisywaniem, ale mieszkamy juz w nowym domu i CIĄĄĄĄGLE jest jakaś robota. Tak nam wyszedł parkiet, wybieraliśmy na salon najciemniejsze klepki z paczek http://images26.fotosik.pl/284/15102c57d2746ff5m.jpg Parkiet 1x olejowany i 3x lakierowany poliuretanem w fazie wodnej, dwuskł. Koszt parkietu gotowego to ok 68-70 zł, w tym cyklinowanie 12zł/ mkw. Układaliśmy sami. Jeszcze "tylko" pozostała nam góra do zrobienia , ale to jak się zorganizujemy na dole. A u Was jak roboty przebiegają ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.10.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 cześć dzięki za zdjęcie, parkiet widzę że bardzo ładnie wyszedł U nas, parkiet położony i wycyklinowany, teraz mąż go maluje kapon i 3 warstwy domaluxu (2 warstwy classic połysk i ostatnia warstwa super mat ).Czasu ma mało więc mu to pomału idzie, Lakier wylewa z puszki i rozciera go wałkiem Zdjęcia już porobiłam, ale jeszcze nie ściągłam na komputer, ale obiecuje poprawę, może jutro się za nie wezmę. Parkiet wyszedł świetnie jeszcze się zastanawiam czy końcową warstwę lakieru dać matową czy w połysku. Na pewno czereśnia wygląda lepiej w połysku Musimy to przemyśleć Gratuluje przeprowadzki Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 28.10.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dziękujemy Jakoś dajemy radę mieszkać, chociaż śpimy (chwilowo mam nadzieję ) w salonie na podłodze tzn na materacu. Ja deski sosnowe pomalowałam lakierem głęboki mat, tak dla odmiany bo zawsze miałam taki mały połysk. Wyszły ok. Z parkietu jesteśmy zadowoleni. Zawsze chciałam parkiet jesion i żaden inny. Miałam sprecyzowane oczekiwania, ale cena przekonała mnie do zamiennika czyli grabu . Miałam wybór kupić do salonu lepszy parkiet, a na górę panele lub wszędzie tańszy parkiet. Wybrałam tańszy parkiet. Trochę było mi szkoda tego jesionu, ale już mi przeszło. Dawno temu mieszkaliśmy w mieszkaniu, gdzie był na podłodze gumolit i chyba dlatego "uznaję " tylko parkiet na podłodze, czyli leczę stare kompleksy . Sami cyklinowaliście ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 15.12.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Przepraszam że tak długo nie odpisywałam, bardzo rzadko bywam teraz na muratorze- brak czasu Parkiet cyklinował nam fachowiec brał12złza metr Dziś przyszedł nam montować schody cieszę się okropnie bo wreszcie będę mogła dziecko spokojnie puścić po domu, będzie mógł buszować sobie do woli Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 15.12.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 czesc wstawisz fotki, schody i parkiet, chociaz na troche ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 zdjęcia wstawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.12.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 I nasza duma gabinet czereśnia z jaworem ściany o piaskowym kolorze http://images30.fotosik.pl/306/c73168935ec0a3eamed.jpg Rzadko mi się to zdarza, ale szczęka mi opadła i oczy na wierzch wyszły. Ja chcę takie parkiety !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dzięki pomysł i projekt męża wykonanie męża Wyszło super Jak pisałam to czereśnia z jaworem malowana 4 razy domaluxem połysk, 4 warstwa Domalux super połysk Teraz żałujemy że nie zrobiliśmy podobnego wzoru w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 wzór wcale trudny ale laikowi wyszło przeslicznie gratuluje..cos wspaniałego..i jeśli samodziełka to tym bardziej..a uwierz wiem co pisze..szerze zaskoczony jestem i to mile.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Mąż zaczynając budowę, był laikiem w każdej dziedzinie budowanej, a teraz to prawie fachowiec w tym pokoju dywanom mówimy NIE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 19.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Beti, możesz wklejić projekt kominka. Proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 19.12.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 chyba nie bo nie było żadnego projektu Komin był na środku więc obudowaliśmy go dookoła i po sprawie Na dole murowane itongiem na górze płyta gk pod spodem wełna Na to ma być kiedyś przyklejona płyta marmurowa a reszta ma być robiona stiukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 20.12.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 http://img107.imageshack.us/img107/4676/kartkavw0.jpg Spokojnych pełnych ciepła i radości Świat Bożego Narodzenia a w zbliżającym się 2009 Roku spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i tych małych a także wszelkiej pomyślności w życiu prywatnym i zawodowym życzy Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts