rafałek 29.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Tak czytam Twój dziennik i się zastanawiam co za projekt robisz do prądu? Czyż przyłącza nie robi ZE i to nie powinno być jego zmartwienie? U nas tak przynajmniej jest ZE robi wszystko do granicy działki i cała papierologia to ich zmartwienie. Od płotu do domu to już problem przy adaptacji projektu. Jeśli tego brak to nie dostaniemy pozwolenia na budowę i koniec. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.03.2006 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a ja zrobiłam inaczej podpisałam z ZE umowę przedwstępną aby mój człowiek zrobił mi projekt a nie ZE bo u nich podobno trwa to dość długo, ale w między czasie coś się zmieniło przypuszczam że jakieś przepisy i teraz sobie poczekam niestety No ale nic muszę się z tym pogodzić, bo prąd będę miała podłączony słupami a na słupy trzeba pozwolenie i wszystkie dokumenty trzeba przepuścić przez machinę odnowa wrrrrrr ale i tak już humor mam lepszy bo wreszcie zaczyna się coś dziać ponieważ moje drzewo jest w tartaku i dziś jest cięte na więźbę i deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 A czym się będziesz ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.03.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jeśli chodzi Ci o ogrzewanie czyli CO to najprawdopodobniej ekogroszkiem piec Sas z podajnikiem tylko ten w którym można palić też drzewem i węglem, ale przypuszczam że ten zakup będzie odłożony na 2007 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Pytam, bo jesli byś chciała palić drewnem to warto by zabezpieczyć odpady od przecierania więźby. U mnie wyszło tego cała masa. Z części zrobiłem szopę na budowie, a resztą palę z dobrym efektem. Kawałki lepszej jakości używaliśmy na drobne szaluneczki (niektóe się dało), z części zrobiłem prowizoryczne drzwi i zabezpieczenia okien na zimę. Przemyśl to. Do transportu wystarczy zrykła przyczepa i pasy do spięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.03.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 dzięki za pomysły na pewno przekaże je mężowi a tak przy okazji piękną masz kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a tak przy okazji piękną masz kuchnie Dzięki... to zasługa mojej żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.03.2006 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 oj kiedy u mnie tak będzie aż się mi zamarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.03.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Domek bardzo zgrabny. Ciężko jest znależć coś "w sam raz" i żeby jeszcze wyglądało.WIem coś na ten temat. 0.5 roku przebieraliśmy z żonką w projektach a przez następne pół roku inni wybrzydzali nad nimi. Wam się udało ! Wrzuccie prarę zdjęc, żeby zorientować się na jeakim jesteście etapie. I mam pytankonapisaliście że:---------------------------I bardzo duży 60zł za kubik więźbę 40 zł za deski 20zł za przywóz od kubika II 40zł za deski i więźbę mniejszy tartak III 45 zł za deski i więźbę blisko domu musimy podjąć decyzje na dniach bo po drzewo jedziemy w sobotę -------------------------Ile was wychodzi kubik więźby przed impregnacją ale już gotowego wyrobu?bo coś te ceny są rozumiem tylko za tartak. a do tego trzeba doliczyć drewno.Mnie udało się znależć kubik po 470 zł gotowego wyrobu, wysuszony i wydaje mi się że to tanio bo ceny w składach to 500-600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 04.04.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Bardzo fajny projekt...i bardzo fajny dziennik ....Informuj na bierząco co się u Was dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 04.04.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 szczepek Na razie na samej działce nic sie nie dzieje, planujemy zacząć kopać piwnice po świętach, więc stan z poprzedniego roku się nie zmienił, nadal są tylko fundamenty jeśli chodzi o więźbę to drzewo mamy z lasu dziadka więc nic nie płaciliśmy za nie, a koszty nasze to tylko tartak 600zł transport 300zł, 9 dni pracy męża teścia brata i na przemian szwagra sąsiada, moja i teściowej i ropa do ciągników, więc za jakieś 1000zł ma więźbę i deski na 3 stropy aha26 no mam nadzieje że zacznie się dziać po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.04.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Beti aż mi wstyd że dopiero teraz piszę coś w Twoim dzienniku - zasuwam jak mały samochodzik z moim remontem - jestem pelen uznania i szacunku dla ludzi którzy robią sami - dla Ciebie wielki szacunek za wiedze i masz racje nie dawaj sie facetom A i rada moja jest taka - większośc robię sam to wiem - jak juz zatrudniasz fachowca to musisz być ostro w temacie - bo on pomimo że zna sie na rzeczy niejednokroć idzie na skróty i tu trzeba go punktować - trochę się zawsze wzburza - ale po czasie pokornieje i przyznaje racje. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.04.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Ty mnie sebo8877 nie strasz inie twierdzaj w przekonaniu, ze nic mi sie nie uda bo sie nie znam na budowaniu! jak ja mam punktowac fachowca z moja humanistyczna wiedza. A nie jestem w stanie calej techniki i tych wszystkich waznych szczegolow łyknac w tak krotkim czasie Beti więźba jak się patrzy! I jak małym kosztem! Gratuluje A synek uroczy - widze, ze tyłu czka juz pojazd jakim bedzie po budowie jeździł. wiesz - jak policja na budowie to porzadek musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 12.04.2006 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 sebo a z tą wiedzą budowlaną to u mnie na razie tak przeciętnie, choć do powiedzenia chcę mieć wiele o wszystko pytam i wszystko chcę wiedzieć a fachowcy nam na razie nie straszni bo teść ich będzie miał na oku a jemu żadne błąd nie umknie iga ja na bieżąco czytam Twój dziennik, i widzę że postępy już są spore Natomiast więźba leży sobie grzecznie pod plandeką i czeka na impregnacje, też jesteśmy z niej dumni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.04.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Ty mnie sebo8877 nie strasz inie twierdzaj w przekonaniu, ze nic mi sie nie uda bo sie nie znam na budowaniu! jak ja mam punktowac fachowca z moja humanistyczna wiedza. A nie jestem w stanie calej techniki i tych wszystkich waznych szczegolow łyknac w tak krotkim czasie Beti więźba jak się patrzy! I jak małym kosztem! Gratuluje A synek uroczy - widze, ze tyłu czka juz pojazd jakim bedzie po budowie jeździł. wiesz - jak policja na budowie to porzadek musi byc Igunia niestety taka jest prawda - przykładowo do mojego sąsiada przyszli fachowcy od dachu - dekarze i chcieli mu połozyć membranę dachową do góry nogami - warstwą paroprzepuszczalną od dachu a warstwą nieprzenikalną dla wody od pomieszczenia - w porę zareagowaliśmy i się udąło uniknąc tragedii. Nie każdy fachowiec taki jest prawda ale jak już komuś zlecam robote pragnąłbym żyć w przekonaniu ze zrobione mam to dobrze w związku z powyższym pomimo tego że jestem po studiach budowlanych jest sporo rzeczy których nie wiem i ciągle zgłebiam nową wiedze na swojej budowie Iga bądź dobrej myśli to pozwala na sytuację kiedy ty wykończysz budowę a nie ona Ciebie Sebunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/wielkanoc/wielkanoc104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 13.04.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Zeljka dzięki i nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 13.04.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Beti !!!http://img138.imageshack.us/img138/2143/kurczakid7ut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.04.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Beti, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, powodzenia, trafnych wyborów, uśmiechu każdego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 14.04.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Zzz okazji swiat zycze Ci:Na stole święcone, a obok baranek, Koszyczek pełny barwnych pisanekI tak znamienne w polskim krajobrazieW bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.Zielony barwinek, fiołki i żonkile- Barwami stroją uroczyste chwile.W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,Gdy wielkanocne na stole śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts