grzesiozłodzi 04.05.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A jakich firm macie albo polecacie kuchenki elektryczne? Ariston, u mnie działa bez awaryjnie od 7 lat, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 05.05.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 My mamy elektryczną Boscha. Bardzo dobrze działa, ale dopiero pół roku. Jestem w niej zakochana i nie zamieniłabym na gazową za nic (choć wcześniej miałam tylko gazową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 ja już miałam zwykłą elektryczną, gazową, a teraz z płytą ceramicznąpo gotowaniu na gazowej myslałam, że nie przestawię się na ceramiczną, bo to jednak co innego, ale nic z tych rzeczy - gotuje się super, szybko się nagrzewa (nawet gazówka przy niej wysiada), a utrzymaniu w czystości nie wspomnę - bajkajedyna wada to to, ze wok przy niej odpada - smażyć na patelniach można wszystko, ale jednak wok ma specyficzny kształt, dlatego jeden oalnik gazowy to by sie przydałżona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.05.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Zdecydowanie ceramiczna! Gotowałam już na gazowej, następnie ceramicznej i obecnie znów na gazowej . Na ceramicznej łatwiej się reguluje temperaturę, można zostawić garnek bez opieki i nie wykipi i się nie przypali po ustawieniu odpowiedniej temperatury, nie zgaśnie jak gaz, gdy jest za mały płomień. Ściany się mniej brudzą oraz lepiej się myje kuchenka, nawet jak coś wykipi. Co do ekonomiczności, to nie za bardzo wiem jak porównać, ale chyba wielkich różnic nie ma. Gazowa i ceramiczna w jednym, to dla mnie trochę bez sensu - chyba, że ze względu na ten wok, ale na tym się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojuz 10.08.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Mam płytę ceramiczną amici z dwoma polami grzejnymi elektrycznymi i dwoma palnikami. Zazwyczaj używam palniki gazowe bo łatwiej się steruje. W tej płycie sterowanie polami elketrycznymi niby jest bezstopniowe ale w praktyce polega to na okresowym włączaniu i wyłączaniu grzałki przez sterownik, poza tym pole elektryczne mają pewną bezwładność i po wyłączeniu grzałki są jeszcze stosunkowo długo gorące. Grzanie prądem wychodzi ok. 2 razy drożej. Na elektryczną kuchenkę trzeba mieć lepsze patelnie, bo większość się szybko odkształca i słabo przejmuje ciepło od płyty grzewczej. Tak więc ja osobiście widzę wiecej plusów kuchenek gazowych. Co do brudzenia kuchni, to przy gotowaniu włacza się wyciąg i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.