Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C33 ROZWAŻNY

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 4 months później...
  • 4 months później...

Witam serdecznie!!!

Poszukuje wszelkich informacji na temat projektu biura Archigraph MONTI

http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=209

i

Muratora C33 Rozważny

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=128

Może ktoś z Was już zaczął budowę lub zbudował któryś z tych domków.

Ponieważ jestem w głębokiej rozterce który z nich wybrać :roll: jako bardziej doświadczeni

(sam na temat budowania jeszcze niewiele wiem :oops: )

może macie jakieś swoje opinie na ich temat?

• 1 month później...
  • 3 months później...

Jako zielenina zupełna na forum odważyłam się właśnie napisać do Was post :oops:

Zgodnie z tytułem jesteśmy z Małżem na etapie poszukiwania "tego" projektu - obejrzałam już chyba kilkadziesiąt projektów ale... jedynie C33 spełnia wymogi moje i drugiej połówki :D

Czy ktoś z Was wybudował ten dom? A może ktoś jest w trakcie budowy?

Chętnie poczytam co sądzicie o tym projekcie :)

Jako zielenina zupełna na forum odważyłam się właśnie napisać do Was post :oops: [...] Chętnie poczytam co sądzicie o tym projekcie :)

Witaj Silver77 i pisz smiało :wink: !

Podam może link do projektu, żeby szybciej mozna było na niego zerknąć Projekt C33

Wg mnie jest to jeden z tańszych projektów w realizacji, a następnie w eksploatacji, zwarta bryła, prosta konstrukcja dachu. Rozkład pokoi to kwestia gustu, mi brakowałoby jeszcze jakiegoś pokoiku na dole. Widzę tylko, że nie ma oddzielnej kotłowni, co może być jakimś minusem. Za to garaż w prosty sposób mozna rozbudować na dwa stanowiska.

Rafał bardzo dziękuję za odpowiedź :oops: narazie wstydzę się pisać i wyłącznie podczytuję :roll: - w projekcie napewno będziemy chcieli wprowadzić zmiany - co do kotłowni Mąż myśli nad zrobieniem jej w części garażu ale przed nami jeszcze dłuuuga droga!

Kasia - czekam więc na wieści jak u Was będzie się rozwijała budowa C-33 :) będę miała kogo podpytać o ewentualne problemy i koszt budowy :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!!

Od pierwszego postu minęło sporo czasu zmieniły się też plany.

W tej chwili ten jedyny i wymarzony to INGA z Archipelagu http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=237&CanBack=1

W przyszłym tygodniu odbieram pozwolenie na budowę :D no i mam nadzieję że przed pierwszymi śniegami zostanie przykryty, oczywiście dachem :wink: .

Pozdrawiam!

• 5 months później...
nie wiem czy jest rozważny, ale z pewnością mógłby się nazywać DOM Z OKNEM ... z prostego względu. Ma okno.

Idiotyczne bywają nazwy domów.

pozdrawiam,

Tadzio

Kolega jest nowym forumowiczem z cyklu "skrytykujmy wszystko od fundamentu po dach... a jak nic tam nie znajdziemy do skrytykowania skrytykujmy co kolwiek (np nazwę).

Może by sie kolega wypowiedział merytorycznie na zadane pytanie zamiast posądzac o idiotyzm bogu ducha winne nazwy domów.

Może kolega zapoda przykład nazwy projektu, która jest dla kolegi "nie idiotyczna"??? będziemy miec wzorzec, aby się nim kierowac w swoim postępowaniu

Dario 102

A co do projektu Rozważny.

Mały dom dla 3-4 osób. Największym mankamentem jak dla mnie jest brak pomieszczenia gospodarczego z prawdziwego zdarzenia, piec w łazience na parterze jest ok...pod warunkiem, że mamy gaz i chcemy nim ogrzewac... w innym przypadku mamy problem gdzie umieścic kotłownie... byc może garaż jest na tyle długi, że można by coś wykroic w jego końcu

Pozdrawiam

• 1 month później...
Zastanawiam się nad kupnem projektu C33... Jest mały, wydaje się, że niedrogi w budowie i po prostu uroczy. Ale na parterze nie ma kotłowni. Czy waszym zdaniem przy drobnych zmianach w projekcie uda się wygospodarować miejsce na kotłownię i malutkie WC na pzrterze a na piętrze dodatkową łazienkę w sypialni (tylko prysznic i ubikacja)? Proszę o konstuktywne uwagi :wink:

Nie denerwuj sie . :)

Daj linka do projektu , to zawsze latwiej .Ludzie sa zajeci moze i nie maja czasu szukac projektow , a w link sie kliknie i juz.

Zycze powodzenia na budowie .

ps.Wydaje mi sie , ze o projekcie ktory Ci pasuje juz bylo na Forum , poszukaj . :D

Prosze bardzo link

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=128&IdKolekcji=

Bardzo duza kuchnia jest w tym domu , ciekawy projekcik.