Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za projekt domu?

Recommended Posts

Moi Drodzy proszę o poradę. Otrzymałem od moje architekta cenę gotowego projektu (dom 170 - 180 m2). Co o tym sądzicie? Nie za drogo? Gdzie jest pole do negocjacji? Czy ceny warszawskie różnią się od tych w innych częściach kraju? Z góry dzięki

- Projekt architektoniczno - budowlany wraz z projektem zagospodarowania terenu -6500

- Projekt konstrukcyjny - 2000

- Projekt przyłącza wodociągowego - 950

- Projekt przyłącza kanalizacyjnego - 950

- Projekt przyłącza energetycznego - 1500

- Projekt konstrukcji wjazdu - 700

- ZUD - 1500

hmmm.. kosmos... takie ceny?

.. ja za narysowanie projektu na podstawie rysunków z internetu, wraz z adaptacją działki płace 3000kpln... tam maja być kanalizacji, wody i prądu na terenie działki... poza nia sam musze zrobic i tak :

-woda 400 pln

-prąd (nie wiem ale mysle że zrobi to ZE)

-kanalizacja dopiero bedzie położona za 2 lata tak że też nie wiem

no.. ale ja nie mieszkam w Warszawce!!.

Moi Drodzy proszę o poradę. Otrzymałem od moje architekta cenę gotowego projektu (dom 170 - 180 m2). Co o tym sądzicie? Nie za drogo? Gdzie jest pole do negocjacji? Czy ceny warszawskie różnią się od tych w innych częściach kraju? Z góry dzięki

- Projekt architektoniczno - budowlany wraz z projektem zagospodarowania terenu -6500

- Projekt konstrukcyjny - 2000

- Projekt przyłącza wodociągowego - 950

- Projekt przyłącza kanalizacyjnego - 950

- Projekt przyłącza energetycznego - 1500

- Projekt konstrukcji wjazdu - 700

- ZUD - 1500

Ceny rzucające (przynajmniej mnie) o glebe.

Ja płaciłem:

Projekt zjazdu-wjazdu - 450

Projekt przyłącza wodociągowego - 550

Projekt przyłącza energetycznego -500

Projekt przyłącza gazowego - 500

Projekt zagospodarowania działki - 1200

Pozdrowienia.;)

Projekt architektoniczno-budowlany z adaptacją na działkę, zagospodarowaniem przestrzennym, bez przyłączy 3200 zł. W tej cenie była cała dokumentacja gotowa do złożenia w urzędzie. Za projekty przyłączy zapłaciłem później u innego fachowca wg. stawki 400 zł za medium, czyli 4x400 zł (instalacja gazowa zewnętrzana, instalacja gazowa wewnętrzna, kanalizacja i wodociąg.) Prądu nie robiłem. Budowa Sulejówek pod Warszawą.

Jedno Ci powiem jak szukałem architekta to ceny w Warszawie zaczynały się od 10 000 zł. Więc zrobiłem kilkanaście kilometrów pod Warszawą. Jak jesteś zainteresowany mam namiar.

• 1 month później...
Jaki kosmos cenowy!! U mnie gotowy projekt z Archonu 1.647,00 zł w tym jest już projekt szamba, CO + CW + elektryki. Adaptacja (spora) wraz z projektem zag. przestrzennego 1 tys. zł (inżynier robi, architektów niech ...). Mapy do celów geodezyjnych 600 zł (4, nie wiem po co tak dużo, wykorzystałem 1).

kamyck - wiem,ze to watpliwe pocieszenie, ale powiem Ci,ze tak indywidualne projekty niestety potrafia kosztowac. Ja za swoj dalem 14k, (parterowy 230m) (szczecin)

ostatnia czesc do zaplaty po uzyskaniu pozwolenia na budowe. Jak juz w nim zamieszkasz i odetchniesz (takze finansowo) to usmiechniesz sie pod nosem ,ze mieszkasz w domu jaki sobie wymarzyles i sam wymysliles (oczywiscie pod okiem fachowcow) czego Ci zycze :lol: