Bodiniusz 22.02.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Jak radzicie - wniosek o wpis do hipoteki obciążenia złożyć osobiście (w sądzie), czy poprzez notariusza? (co taniej, co szybciej??) B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 23.02.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jeśli chodzi ci o pośpiech - zrób to sam, jeśli obawiasz się, że możesz coś "pokręcić", niech wniosek złoży notariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 23.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jak radzicie - wniosek o wpis do hipoteki obciążenia złożyć osobiście (w sądzie), czy poprzez notariusza? (co taniej, co szybciej??) B. W zasadzie taniej powinno być samemu, ale jeśli jest to przy okazji innej transakcji np. zakupu domu/mieszkania/działki na kredyt to może po targowaniu z notariuszem wyjść, że nie opłaci się samemu. Ja tak zrobiłem, nie wiem czy jest to reguła, ale w moim przypadku wpis nastąpił wyjątkowo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 24.02.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 U nas zrobił to notariusz, 13 dni po zakupie domu przyszło pismo z sądu o uiszczeniu opłaty sądowej w związku z wpisem pod hipotekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikae 02.03.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 My zrobiliśmy to tak...po podpisaniu aktu notarialnego udalismy się do prawnika w mieście....prawnik osoba całkiem obca.Po wykonaniu jednego telefonu przez Panią prawnik do koleżanki z sądu wpis był załatwiony w ciągu tygodnia.Normalnie czeka się sie u nas 3 mce.Wizyta kosztowała nas 100zl , ale zaoszczędzilismy 2 mce opłat zwiazanych z ubezpieczeniem do czasu wpisu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 03.03.2006 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A w jakim to miecie było (jeli Wrocław, poprosiłbym o namiary na takiego prawnika). Jeli nie, to jak on się formalnie nazywa taki prawnik? Jak go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikae 03.03.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam! Blisko Wrocławia a jednak to nie to miasto.Nie sadzę żeby to się udało we Wrocławiu.Ja mieszkam w 100 tysięcznej wiosce,gdzie każdy kazdego zna.Prawnik był pierwszy lepszy z kancelarii po drodze.Zadaliśmy mu tylko pytanie, czy można przyspieszyć wpis ? no i udalo się ! Bo nie ma czegoś gorszego jak nabijanie komus kasy za nic.Bo takim moim zdaniem jest ubezpieczenie do czasu wpisu.Banki maja czeki in blanco i inne zabezpieczenia jeśli zechcielibysmy ich wyrolować..ale nie, musza nas jeszcze obciażyc tym haraczem ! wspólczuję tylko mieszkancom dużych miast, z tego co wiem to na wpis musza czekac długimi miesiącami....a firmy ubezpieczeniowe zacierają ręcę.Można liczyć że za zmiejszeniem opłat sadowych pójdzie przyspieszenie prac szanownej instytucji jakim jest sąd. A tak na marginesie , dom kupowaliśmy rok temu, opłata sądowa wyniosła 19 tyś, a teraz 200 zł!!! nie macie Państwo pojęcia jak to boli ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts