kze 22.02.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Usiłuję zebrać informacje na temat tego co może być przydatne przy spisywaniu zakresu prac w tym etapie. Na razie wyszło mi, że Siła w kuchni i garażu TV w każdym pokoju Telefon - w kilku miejscach. W każdym pokoju? domofon - przy drzwiach, w holu na parterze i na pietrze ileś tam punktów swietlnych, kontaktów i wyłaczników Kable do kina domowego - tylko gdzie? w salonie? W jakimś pokoju? W hobby room? na zewnątrz: - do lampek na Gwiazdkę (z przodu) - przy tarasie - do lampki nad wejściem - zapalane z zewnątrz - do kosiarki itp z tyłu i z przodu domu - wyłączane i właczane od wewnątrz - coś do oswietlenia posesji chyba by się przydało. - do studni-pompy do podlewania ogródka - do furtki i bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.02.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kable do kina domowego - tylko gdzie? w salonie? W jakimś pokoju? W hobby room? My w zasadzie nie mamy dużego wyboru - kable są w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 mogę Ci podpowiedzieć a propos oświetlenia świątecznego - postaraj sie zamontować gniazdka jak najwyżej ( mój taras cały oświetlony świecącymi soplami -gniazdko pod sufitem -super.....ale z przodu mąż się uparł na gniazdo nisko - bo do kosiarki sie przyda - i dekoracje świąteczne musieliśmy połączyć przedłużaczem) i jeszcze jedno - wyłącznik tychże dekoracji mamy z tablicy głównej - ale .....również pod ten wyłącznik podłączone jest oświetlenie przed domem i na tarasie ....Reasumując .....mając wyłączone dekoracje nie można oświecić przed domem lampy ani tarasu.....Zwróć na to uwagę -niby drobiazg ale jednak ważny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Kabelków sieciowych Ci nie trzeba? Internetu w domku nie będzie? Dużo osób dorabia po ustawieniu wkładu oświetlenie koło kominka . Pomyślcie o tym... Na schodach/ hallach warto pomyśleć o przełącznikach krzyżowych - żeby nie trzeba się było wracać z połowy domu w celu wyłączenia jakiegoś światełka. Taki przełącznik warto mieć też w sypialni przy łóżku (jeśli sypialnia słusznych rozmiarów) Warto poprowadzić trzyżyłowy kabel do furtki - może kiedyś będziesz chciał mieć videofon, a co Nie myślisz o instalacji alarmowej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.02.2006 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Fakt! Jeszcze instalacja alarmowa. Ale ona to chyba po instalcji pradowej i zakłada ja spec od alarmu nie?A to oświetlenie koło kominka to po co? Kiedy ma zastosowanie? Znaczy, że jak siedzę przy kominku to włączam by poczytać książkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Fakt! Jeszcze instalacja alarmowa. Ale ona to chyba po instalcji pradowej i zakłada ja spec od alarmu nie? A to oświetlenie koło kominka to po co? Kiedy ma zastosowanie? Znaczy, że jak siedzę przy kominku to włączam by poczytać książkę? U nas od razu wszystko idzie, alarmówka też. Oświetlenie kominka - zależy, jaki będziesz miał. Sporo osób robi sobie coś w rodzaju podświetlanych półeczek w obudowie kominka. Jeśli jest kominek z dgp, trzeba do czegoś podłączyć turbinkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 U nas też kable pod instalację alarmową będzie od razu kładł elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.02.2006 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Fakt! Jeszcze instalacja alarmowa. Ale ona to chyba po instalcji pradowej i zakłada ja spec od alarmu nie? A to oświetlenie koło kominka to po co? Kiedy ma zastosowanie? Znaczy, że jak siedzę przy kominku to włączam by poczytać książkę? U nas od razu wszystko idzie, alarmówka też. Oświetlenie kominka - zależy, jaki będziesz miał. Sporo osób robi sobie coś w rodzaju podświetlanych półeczek w obudowie kominka. Jeśli jest kominek z dgp, trzeba do czegoś podłączyć turbinkę... Kominek ma być do celów reprezentacji i reklamy, a dgp tylko delikatne grawitacyjne. Ale rzeczywiscie zapomniałem o pułeczkach, które są niedaleko kominka. Na nich planowałem podświetlenie. Tylko nie wiem, czy z dołu, czy z gór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 moje półki są oświetlone z góry .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 też myślę, że z góry bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.02.2006 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Z dołu to chyba stojace przedmioty by ciut zasłaniały światło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 moje wyglądaja tak: http://www.dj-miter.com/kotowicz/najnowsze1/PICT1794.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts