Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś miał stuczność z produktami Sanplast. Szczególnie interesuje mnie ta Wanna wolnostojąca:

http://allegro.pl/sanplast-ergo-wanna-owalna-kompletna-1800x80-wroc-i1579121734.html

Kosztuje połowę z tego co inne tego typu.

Ponoć nie jest produkowana w Chinach tylko w Niemczech.

Ale mój wykończeniowiec twierdzi, że Sanplast to raczej jakość 'supermarketowa'. Niestety nigdzie nie mogę dorwać jej na ekspozycji...

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakoś bałabym się kupować wannę na allegro, nie przekonuje mnie to do końca. Niby ten sprzedawca cieszy się dobrą opinią ale nie wiem czy to słuszna decyzja, ale z drugiej strony wygląda na to, że to produkty ze sklepu z wyposażeniem łazienek. Najlepiej by było (gdyby była taka możliwość) pójść tam z twoim wykończeniowcem i niech sam to oceni na żywo. Wtedy to zupełnie co innego.
To jest sklep fizyczny. Na Allegro się tylko wystawia. Byłem tam, gadałem z kolesiem. Jest spoko. Ale akurat tej wanny nie ma na ekspozycji. I w żadnym innym sklepie nie udało mi się jej upolować a byłem w klikunastu.
W takich sytuacjach diabeł tkwi w szczególach. NIestety nie widziałam tej wanny na żywo. A wiem, ze warto sobie takie rzeczy najpierw pomacać. Moi rodzice zakupili kiedyś taką wannę combo- z jacuzzi i sauną. Sama im zamawialam na allegro- na zdjęciach- miodzio- na żywo- Chińszczyzna i tandetny plastik. Ale oni oglądali podobne w sklepach więc im to odpowiadało. Ja się sugerpwałam tylko fotami i się rozczarowałam. To tyle, jeśli chodzi o kupowanie w ciemno.
Ok, w końcu udało mi się ją upolować na żywo. Chyba ją wezmę. Naprawdę jakość niczego sobie (szczególnie za te pieniądze). Prezentuje się super. Nie widziałem wielkiej różnicy w jakości między nią a np. dużo droższą wanną Pool Spa stojącą obok.
  • 10 months później...

Mam wannę tego typu:

http://www.decormarket.pl/img/products/90/2/1_max.jpg

Jak to prawidłowo zamontować w łazience? Nie da się jej w żaden sposób przykręcić. Obsmarować jakimś klejem montażowym spód i po prostu postawić? albo może silikonem wystarczy?

1_max.jpg

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam

Chciałabym do swojej górnej łazienki wanne wolnostojącą firmy Marmite Rode.

Z tego co pisze sprzedawca jest zrobiona z kompozytu marmurowego,do tego musiałabym mieć baterie wolnostojącą,którą odradza mi mój hydraulik.

Proszęo o opinię użytkowników takich wanien

• 1 month później...

Witam,

Poszukuję wanien wolnostojących w jakis ciekawych kolorach. Innym niż biały.... Ewentualnie namiary na jakis sprawdzony sklep. Poszukuję nietypowej wanny, która wpasowałaby się do łazienki zrobionej w odcieniach zółci....

Pozdrawiam

na stronie blubleu.pl znalazłem kilka ciekawych wanien w przeróżnych kolorach. Kupował juz ktoś wanny z tej firmy?
Witam,

Poszukuję wanien wolnostojących w jakis ciekawych kolorach. Innym niż biały.... Ewentualnie namiary na jakis sprawdzony sklep. Poszukuję nietypowej wanny, która wpasowałaby się do łazienki zrobionej w odcieniach zółci....

Pozdrawiam

Standardem w przypadku wanien, a szczególnie wolnostojących jest kolor biały, ze względu na to że pasuje do wszystkich pozostałych elementów wystroju. Wanny w innych kolorach są dużo droższe i z reguły robione są na zamówienie.

Jeżeli zdecydowałbyś się jednak na wannę w białym kolorze i interesowałaby Cię wanna z corianu zamiast akrylu, podrzucam zdjęcia kilku modeli które mamy obecnie dostępne w magazynie od ręki.

Pod tym linkiem masz pokazane inne modele na zamówienie, dostępne również w kolorach innych niż biały : http://www.wyposazam.pl/EKSKLUZYWNE_WOLNOSTOJACE_WANNY_DOLOMITOWE-k44-0-3-default.html Jednak przeciętny czas oczekiwania na realizację to ok. 2 miesięcy.

A tu link do baterii przeznaczonej do wanien wolnostojących :

http://www.wyposazam.pl/WYSOKA_BATERIA_WANNOWA_DO_WANIEN_WOLNOSTOJACYCH_DUOMO_AQUA-129.html

http://img824.imageshack.us/img824/7177/bateriawannowawolnostoj.jpg[/center]

BS-8618A.jpg

e0129053e5673dc10c178ecb822f3f5d.jpg

BS-8604.jpg

BS-8607.jpg

BS-8618.jpg

Edytowane przez wyposaza*
  • 2 months później...

Wanny wolnostojące, chyba coraz bardziej popularne, mają niekiedy przepiękny design, cenowo stają się coraz przyjaźniejsze a ja mam kilka pytań do użytkowników ...

Przede wszystkim nurtuje mnie kwestia "niezbędników okołokąpielowych" typu mydło, szampon i takie tam przyziemne kwestie :rolleyes:. Jak to rozwiązaliście? Szklane półeczki przy baterii wydają mi się masochistyczną opcja. Mam twardą wodę i mówię stanowczo NIE.

Jakieś inne propozycje?

Czy się chlapie naokoło (nie mam na myśli kąpieli dwulatka ;) )?

Czy łatwo korzysta się z takiej wanny (wchodzi wychodzi)?

Czy trzeba wcześniej przewidzieć taką opcję? Chodzi mi o odpływ, dojścia rur z wodą do baterii? Czy ew jest to do przerobienia bez demolki całego pomieszczenia?

Czy powtórzylibyście to rozwiązanie? Kusi mnie aczkolwiek mam wątpliwości...

Tofee,

mam takie same obawy - że owszem, pięknie i katalogowo, ale niekoniecznie praktycznie:(

"Choruję" na wannę wolnostojącą, ale im bliżej terminu zakupu, coraz bardziej skłaniam się ku klasycznym rozwiązaniom.

Jeśli ktoś lubi codzienną, wieczorną kąpiel i potrzebuje do tego kilku kosmetyków + myjki/ gąbki, to albo będzie wszystkie te ustrojstwa kładł obok wanny, na podłodze:) , albo jednak się złamie i zamówi np. drewnianą półkę opieraną o wannę. Lub postawi stoliczek/ krzesło obok wanny, i tu będzie trzymał klamoty....

O ile siebie jeszcze podejrzewałabym o takie poświęcenie dla piękna (wanny, nie własnego), to nie wyobrażam sobie faceta, który się do tego zmusza - a dom ma być wygodny i praktyczny przede wszystkim, dopiero potem piękny.

Tofee,

mam takie same obawy - że owszem, pięknie i katalogowo, ale niekoniecznie praktycznie:(

"Choruję" na wannę wolnostojącą, ale im bliżej terminu zakupu, coraz bardziej skłaniam się ku klasycznym rozwiązaniom.

Jeśli ktoś lubi codzienną, wieczorną kąpiel i potrzebuje do tego kilku kosmetyków + myjki/ gąbki, to albo będzie wszystkie te ustrojstwa kładł obok wanny, na podłodze:) , albo jednak się złamie i zamówi np. drewnianą półkę opieraną o wannę. Lub postawi stoliczek/ krzesło obok wanny, i tu będzie trzymał klamoty....

O ile siebie jeszcze podejrzewałabym o takie poświęcenie dla piękna (wanny, nie własnego), to nie wyobrażam sobie faceta, który się do tego zmusza - a dom ma być wygodny i praktyczny przede wszystkim, dopiero potem piękny.

Hehehe ja generalnie to najbardziej preferuję prysznic :lol2:, ale w łazience przy naszej sypialnie niestety nie ma miejsca na kabinę i kusi mnie piękno tych wanien ...

Dobrze że już mieszkam, spłacam kredyt, mam pełno nie kupionych lamp w domu i mega węża w kieszeni przez to wszystko... bo jeszcze półtora roku temu kupiłabym w szale urządzania bez cienia refleksji :rotfl:

Toficzku!

Zapraszam Cię do przymiarki jak będziesz gdzieś po drodze przejeżdżać.

My mamy dwie wanny - jedną dużą i szeroką u chłopaków - do zabudowy Duravit 170 na 90

duravit-starck-wanna-prostokatna-170-x-90-cm-700118.jpg

a drugą wplnostojącą - o ile się nie mylę Dush (tę samą co ma Hazelka)

0132d0ae5339ecd0d965bcaef28dcec8.jpg

I szczerze powiedziawszy wolę tę drugą no name.

Jest stabilna, dla mnie dużo wygodniejsza - długość idealna i tak przyjemnie otula (wcześniej przymierzałam wszystkie inne wanny zanim się zdecydowałam na tą), ale dla barczystego faceta nie polecam - będzie mu niewygodnie w ramionach.

na kosmetyki planowałam ala barek na kółeczkach, który na czas "nie kąpieli" wjedzie do dużej garderoby obok, ale jeszcze nie nabyty;)

edit:

- Czy się chlapie naokoło (nie mam na myśli kąpieli dwulatka http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif )? - pewnie jak z każdej innej:-), u mnie szaleją w swojej bardzo;-)

- Czy łatwo korzysta się z takiej wanny (wchodzi wychodzi)? - jak z każdej innej, ale staram się nie siadać na krawędzi, bo jednak jest ryzyko, że swoją wagą przeważę wannę. Co prawda jeszcze się to nie zdarzyło:p, ale własna kuchnia sprzyja kilogramom:sick:

Czy trzeba wcześniej przewidzieć taką opcję? Chodzi mi o odpływ, dojścia rur z wodą do baterii? Czy ew jest to do przerobienia bez demolki całego pomieszczenia? - tak trzeba wcześniej wyprowadzić rurki w podłodze tam, gdzie ma stać wanna.

Czy powtórzylibyście to rozwiązanie? Kusi mnie aczkolwiek mam wątpliwości... - ja tak:)

Edytowane przez Balbina200

Przede wszystkim nurtuje mnie kwestia "niezbędników okołokąpielowych" typu mydło, szampon i takie tam przyziemne kwestie :rolleyes:. Jak to rozwiązaliście? Szklane półeczki przy baterii wydają mi się masochistyczną opcja. Mam twardą wodę i mówię stanowczo NIE.

Jakieś inne propozycje?

Czy się chlapie naokoło (nie mam na myśli kąpieli dwulatka ;) )?

Czy łatwo korzysta się z takiej wanny (wchodzi wychodzi)?

Czy trzeba wcześniej przewidzieć taką opcję? Chodzi mi o odpływ, dojścia rur z wodą do baterii? Czy ew jest to do przerobienia bez demolki całego pomieszczenia?

Czy powtórzylibyście to rozwiązanie? Kusi mnie aczkolwiek mam wątpliwości...

Toficzku:bye:

Mam takie a'la siedzisko z h&y -moge zrobic fotke. Na co dzien stoi obok sauny i robi za "ozdobe" a na czas kapieli przysuwam do wanny i mam wszystko pod reka

Czy się chlapie naokoło (nie mam na myśli kąpieli dwulatka ;) )? Jesli nie masz na mysli dwulatka, to w ogóle:)

Czy łatwo korzysta się z takiej wanny (wchodzi wychodzi)? :yes:

Czy trzeba wcześniej przewidzieć taką opcję? Chodzi mi o odpływ, dojścia rur z wodą do baterii? Czy ew jest to do przerobienia bez demolki całego pomieszczenia? Trzeba chyba niestety zrobic mała demolke, jesli nie uwzglednilas tego wczesniej, bo te wszystkie dopływy i odpływy sa w podłodze:rolleyes:

Powtórzyłabym to rozwiązanie,jestem bardzo zadowolona. Wannę mam ta samą, co Balbinka i uwazam, ze jest bardzo, bardzo wygodna. Nie wiem, czy dla facetów tez, bo moj M jest zwierzęciem typowo prysznicowym:lol:

No i na szybko fotka ale cos mi sie w ustawieniach aparatu pomerdało i dziwna wyszła....jakas przybajerzona:rolleyes:

http://images41.fotosik.pl/1909/745a213f64a5b105m.jpg

buziaki, fajnie, ze wróciłas:hug: