Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zolty + niebieski w lazience?

Gość tripper

Recommended Posts

Gość tripper

witam,

kawalki scian w lazience niepokryte plytkami chcialem pomalowac na jakis kolor, niekoniecznie bialy. myslalem wstepnie o jakims bialym zlamanym zoltym, ale znalazlem probke niebieskiej farby i wyszlo cos takiego (jedno zdjecie z fleszem, drugie bez)

http://img367.imageshack.us/img367/8545/dsc036465fr.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/189/dsc036470mg.jpg

co myslicie o takim zestawieniu? ktos ma w domu cos podobnego? zwariowal? czy niekoniecznie? ;)

Gość tripper

wiesz, chcialem, zeby to byl kolor troche kontrastowy do plytek, ale zeby z kolei nie byl ciemniejszy od tych najjasnniejszych... nie wiem, sprobuje moze znalezc jakas kombinacje zolty + szary, jakis zgaszony troche.

a zeby moje to sa raczej koloru 'kawa + papierosy' ;)

wiesz, chcialem, zeby to byl kolor troche kontrastowy do plytek, ale zeby z kolei nie byl ciemniejszy od tych najjasnniejszych... nie wiem, sprobuje moze znalezc jakas kombinacje zolty + szary, jakis zgaszony troche.

a zeby moje to sa raczej koloru 'kawa + papierosy' ;)

Kolor " kawa+papierosy " tez będzie pasować :wink:

A na poważnie , jak uzyskasz taki przyszarzony żółty to go tu pokaż .

Zdecydowanie szaro niebieski - bardziej ten niebieski ze zdjęcia bez flesza, żadnych beżów czy brązów zbyt się zleją.

Przy bardzo jednolitej gamie kolorystycznej poszczególne elementy dodają dodają urody jeżeli są dopracowane w szczególe, jeżeli odcienie są idealnie dobrane, widoczna jest także jakość wykończenia, klasa materiałów. W większości wypadków jest to wyższa szkoła jazdy, takie wnętrza są trudniejsze. Łatwiej wprowadzać kontrast (oczywiście byle nie przesadzić) - unika się monotonii, "intryga" rozgrywa się pomiędzy ograniczoną liczbą elementów, więc łatwiej dobrać dwa kolory niż 15 odcieni.

Pisząc ten post zwróciłam uwagę na kolor ramki na ekranie - idealny na ścianę do Trippera

Oczywiście zrobisz tak jak będzie Ci się najbardziej podobać, ale szary to raczej kolor z tzw. zimnej palety barw, a płytki, które masz położone to raczej ciepłe kolory.

Proponuję, jednak najpierw położyć fugę. Zobaczysz, sam wygląd płytek zmienia się baaaardzo ;)

Może potem coś takiego....

http://img142.imageshack.us/img142/8738/sciana020fr.jpg