Gość tripper 22.02.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 witam, kawalki scian w lazience niepokryte plytkami chcialem pomalowac na jakis kolor, niekoniecznie bialy. myslalem wstepnie o jakims bialym zlamanym zoltym, ale znalazlem probke niebieskiej farby i wyszlo cos takiego (jedno zdjecie z fleszem, drugie bez) http://img367.imageshack.us/img367/8545/dsc036465fr.jpg http://img238.imageshack.us/img238/189/dsc036470mg.jpg co myslicie o takim zestawieniu? ktos ma w domu cos podobnego? zwariowal? czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 22.02.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Niebieski - NIE!Zolty moze byc (taki slomkowy), ale ja bym dala bezowy. Plytka Kuba bo taka widze u ciebie na scianie) jest zbyt ciepla i przytulna, by zestawiac ja z niebieskim. A moze jakis karmelowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 23.02.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 a jaki to karmelowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.02.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Karmelowy to taki jak np. Werthers Original - jeśli lubisz te cukierki W Twojej łazience widziałabym beż , ewentualnie jakiś oranż , ale bardzo blady , w odcieniu tych dużych ceglastych płytek , tylko o kilka tonów jaśniejszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 23.02.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 A ja bym dała coś w stylu "kość słoniowa".Niebieski zdecydowanie nie pasuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 23.02.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 hm... a 'kosc sloniowa' to jaki kolor? a co sadzicie o szarym, po prostu szarym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.02.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Szary ? Chyba nie , tam pasuje jakiś ciepły kolor . A kość słoniowa to taki biało-żółty , często zęby są takiego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 23.02.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 wiesz, chcialem, zeby to byl kolor troche kontrastowy do plytek, ale zeby z kolei nie byl ciemniejszy od tych najjasnniejszych... nie wiem, sprobuje moze znalezc jakas kombinacje zolty + szary, jakis zgaszony troche. a zeby moje to sa raczej koloru 'kawa + papierosy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 23.02.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 mi sie podoba z brazem, ale jak chcesz kontrast to moze zielen? http://www.nemo.risp.pl/braz.jpg http://www.nemo.risp.pl/zielen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 23.02.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 A szary tez ladny http://www.nemo.risp.pl/szary.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 23.02.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Zdecydowanie brąz lub beż! Będzie ładnie marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 23.02.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 zielony wpadajacy w oliwke i ceglasty mam juz w pokojach, nie chce sie dublowac. chyba poeksperymentuje z jakims przyszarzonym zoltym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.02.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 wiesz, chcialem, zeby to byl kolor troche kontrastowy do plytek, ale zeby z kolei nie byl ciemniejszy od tych najjasnniejszych... nie wiem, sprobuje moze znalezc jakas kombinacje zolty + szary, jakis zgaszony troche. a zeby moje to sa raczej koloru 'kawa + papierosy' Kolor " kawa+papierosy " tez będzie pasować A na poważnie , jak uzyskasz taki przyszarzony żółty to go tu pokaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.02.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jakis kolor z tego paska w sodku by pasowal, wszystko jedno ktory...Plytki pieknie kolorystycznie dobrane, wiec, szkoda tego pusc jakas za odwazna kombinacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 24.02.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Zdecydowanie szaro niebieski - bardziej ten niebieski ze zdjęcia bez flesza, żadnych beżów czy brązów zbyt się zleją. Przy bardzo jednolitej gamie kolorystycznej poszczególne elementy dodają dodają urody jeżeli są dopracowane w szczególe, jeżeli odcienie są idealnie dobrane, widoczna jest także jakość wykończenia, klasa materiałów. W większości wypadków jest to wyższa szkoła jazdy, takie wnętrza są trudniejsze. Łatwiej wprowadzać kontrast (oczywiście byle nie przesadzić) - unika się monotonii, "intryga" rozgrywa się pomiędzy ograniczoną liczbą elementów, więc łatwiej dobrać dwa kolory niż 15 odcieni. Pisząc ten post zwróciłam uwagę na kolor ramki na ekranie - idealny na ścianę do Trippera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 24.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ja bym machnęł oliwkowy będzie cudnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.02.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Mnie osobiście podoba się ten ostatni szary- może jedynie trochę bym go ożywił, tak, by wpadał bardziej w niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 24.02.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Oczywiście zrobisz tak jak będzie Ci się najbardziej podobać, ale szary to raczej kolor z tzw. zimnej palety barw, a płytki, które masz położone to raczej ciepłe kolory. Proponuję, jednak najpierw położyć fugę. Zobaczysz, sam wygląd płytek zmienia się baaaardzo Może potem coś takiego.... http://img142.imageshack.us/img142/8738/sciana020fr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 24.02.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tutaj jeszcze lekko "zafugowane" http://img78.imageshack.us/img78/8423/sciana032he.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 24.02.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 hm dzieki tam juz jest fuga, to brazowe to wlasnie fuga jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts