tifi 22.02.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam.Chcę na ścianie w pokoju dziecięcym namalować "rózności" - kolorową łąkę, psa i kota (wedle życzenia dziecka) itd. Poradźcie, proszę, jakimi farbami? Tifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tifi 22.02.2006 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 No i masz! Sprawdzałam zasoby forum pod kątem tej tematyki, mając na względzie niepowtarzanie dyskutowanego tematu. Nic nie znlazłam, a tu okazuje się, ze trochę pod moim postem ten temat już był. Przepraszam za powielenie. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jeśli chodzi o farby oprócz próbek Duluxa? Tifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Jesli ma to byc graffiti, to musza byc "spraje" ale chyba nie o to Ci chodzi. W tej technice trzeba wprawy a i sklad oraz zapach nie bardzo do pokoju dzieciecego sie nadaja. Zajrzyj do wyrobow firmy Keim. Robia znakomite farby artystyczne do freskow np farby w sztyfcie , ktorymi mozna robic swobodnie poprawki i roznorodne techniki /wycierac, przecierac, dorysowywac, rysowac, "smigac" jak pedzlem, pastela,olowkiem, mokro w mokrym, mokro-suche itd/ a nastepnie, kiedy juz efekt zadowalajacy utrwalac, aby byly niezmywalne.Sa tez pigmenty do rozrabiania jak kazda farbe z palety. Zaleta jest to , ze mozesz kupic jedynie podstawowy zestaw barw +czarny i reszte potrzebnych kolorkow sobie dowolnie rozrobic. Jesli masz pewna reke a nie zalezy Ci na profesjonalnym efekcie, mozna to robic kazda farba akrylowa lub gwaszem - kwestia trwalosci i ceny oraz potrzeby nasycenia kolorow. Akryle mozna rozrabiac samemu. Baza + pigmenty. Baza = emulsja , pigmenty w tubkach, sloiczkach /te dobre w sklepach dla plastykow/ Farby do freskow z reguly reaguja z podlozem tzn barwia je w masie nie tworzac blony na powierzchni. Akryle sa blonotworcze , gwasze tworza powloke sucha/jak plakatowka/. Te informacje moga byc Ci potrzebne przy pozniejszym odnawianiu scian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tifi 22.02.2006 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dziękuje za profesjonalną odpowiedź Tifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faktoman 11.09.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 zwykłe farby do graffiti powinny być ok, ja jednak radziłbym kupić jakies specjalne naklejki na ścianę , tyle teraz tego w sklepach, myślę że ładniej wyjdzie niż malowanie "na własną rękę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts