szuwar 03.02.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Witam Grupowiczów!!mam takie pytanie chce upchnąc dodatkowo trochę wełny 5 cm pomiedzy regips a scianę żelbetową przy oknie skosnym !!!(wieje mi miedzy regipsami jak cholera )po rozwaleniu ścianki regipsowej na oceplinie jes wełna ok 15 cm ale b luzno połozona i przewiewa stamtad wiatr (wełna lezy pomiedzy sciana zelbetową a blacha dachu (skosu) w którym jest okno skosne !! okno od srodka obudowuje regips !! Pytanie zasadnicze CZY można na siłe zbic wełnę bo słyzałem ze pod wpływem wilgoci ona pecznieje i moze byc potem niedobrze (np rozeprze mi scianki regipsowa albo blache na dachu ???? dzieki za kazde sugestie pozdrawiam SZUWAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.02.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Zadne ubijanie - w ten sposob zmienisz wlasciwosci materialu. Termoizolacja to wtedy on juz na pewno nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuwar 04.02.2003 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 tzn. że wszystko musi być kładzione luzem, ? zezeli tak zrobię to dalej będzie mi wiało pomiedzy regipsami a przeciez uszczelnienie jest tez troche w pionie czy to wełna się z czasem nie ubije i nie osiądzie??? Ps nie chodzi mi o ubicie wełny na kamien :smile: ale o to żeby mi nie wypadała ze szpar itd !! czylipowiedzmy o 2 krotne zmniejszenie jej objętosci co wy na to ??? można czy raczej nie zalecacie?? pozdrawiam SZUWAr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.02.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Możesz się pokusić o tzw. "utykanie" szpar wełną. To brzmi (i działa) zdecydowanie lepiej niż "ubijanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuwar 04.02.2003 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 własnie tak o to mi chodzi tylko czy jak wełna łapie wilgoć to pęcznieje ??? [ Ta wiadomość była edytowana przez: szuwar dnia 2003-02-04 09:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 wprost przeciwnie, wełna po zawilgoceniu się zbija i taci własności termoizolacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.02.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Zgadza sie. Optykac mozesz - bedziesz optykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.02.2003 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 welna sluzy do termoizolacji a nie ochrony przed wiatrem !Do tego jest przeznaczona tzw wiaroizolacja czyli specjalna foliaktórą oklada się miedzy innymi na dachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts