Maciek-L 23.02.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Chodzi o ocieplenie ścian zewnętrznych. Ekipa zaproponowała 25 zł. zeszliśmy do 20 zł. za m2. W cenę wliczone wszystkie prace od styropianu do tynku akrylowego. Ceny materiału oczywiście to już oddzielna sprawa.Czy to dobra cena czy jeszcze targować? Do ocieplenia ponad 350 m2. Mieszkam w okolicy Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.02.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 W mojej okolicy też za tyle robią. Ja bede miał za 25zł/m2. Mógłbym mieć też za 20zł, ale tych za 25zł już znam i wiem jak robią, więć nie będe ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieha 23.02.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 my zapłaciliśmy za samo ocieplenie (tzn klej, styropian, siatka, klej) bez tynków bo to trochę poźniej zrobimy 15pln/m2. Za same tynki potem będa chcieli ok 7/8 pln. Jak by było wszystko razem to też by wzięli ok 20 pln /m2 (Otwock)Ale do zrobienia było 100m2.Może uda Ci sie jeszcze troche stargować bo to dużo metrów - ogólnie cena przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-L 23.02.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 No to jeszcze trochę potarguję tym bardziej, że ta zama ekipa wykona jeszcze parę prac murarskich w domu.Będą jeszcze montowali parapety zewnętrzne, rzucili cenę 20 zł od parapetu bez względu na wielkość.Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 23.02.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 a na te 20zł dają rachunek?bo jak nie, to 19% w dół!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 23.02.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wg mnie ceny są super. Ja płaciłem trochę drożej, ale parapety wynegocjowałem "gratis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 23.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 U mnie chcieli dyche za kazdy element,tzn poł.styropianu 10,siatki 10, tynk 10 razem 30 zł.podziekowalem i szukam dalej,a robili mi wewnetrzne i nic nie chcieli zejsc z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.02.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ocieplenie można zrobić za każde pieniądze, jakie się poda. Tyle że za każdym razem dostaję się coś innego... Chłopcy to nie przedsiębiorstwo charytatywne, jak za mało dostają, to chodżą na skróty. Byle byś o tym wiedział... Tłumaczyli mi wykonawcy - jak facet nie chce zapłącić , to po co przygotowywać podłoże? Albo myć fasadę? Cena powinna się odnosić wyspecyfikowanego zakresu prac, napisanego wg instrucji wykonania producenta systemu. W za tanich systemach nie widziałem- listew cokołowych- profili narożnych- uszczelnienia połączeń otwór/ocieplenie- podwójnego siatkowania stref cokołowych itd. Wychodzę z założenia że za tania cena po przekroczeniu pewnego progu bólu obraca się przeciw inwestorowi.... Wychodzi się z założenia, żę na dużych budynkach wykonawstwo 1m2 to 45-50 min dla dobrego systemu i ok 60 min dla gorszego. Licz ile facetowi wychodzi na godzinę. Ma jeszcze w cenie zapłacić paliwo i wynająć rusztowanie i przywieźć rusztowanie. Potem pomyśl na ile jakościowo zasuwałbyś za taką stawkę, od której trzeba jeszcze zapłacić .podatek. Taki facet nie myśli inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 23.02.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 gorzej jak mysli zawsze "na skroty", bez wzgledu na cene - a to czeste jest bierz raczej tylko polecone ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.02.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Niestety to co pisze Sp5es jest prawdą.Kładłem system STO w zeszłym roku jesienią - nadzór sprawował wdrozeniowiec, razem około 280m2 elewacji + 110 m2 podbitki. biorac pod uwage wszytkie elementy ocieplenia ( listwy startowe, kapinosy, podwójnie siatkowanie cokołu, montaz thermodyble, kołkowanie w strefach narożnikowych, kątowniki zewnętrzne, szlifowanie i spoinowanie pianka styropiany etc ) stwierdzam ze nie jest możliwe wykonanie elewacji w prawidłowy sposób, za mniej niż 30 - 35 żł m2. Ja juz się wyleczyłem z tanich ekip zapinających o wzmocnieniu diagonalnym, nie piankujących płyt styropianowych, zapominających o zakryciu okien lub rynien, u mnie cała lewacje zrobiło 3 + pomocnik robili to prze dobry miesiąc ..ale wszytko zrobione tak jak trzeba, skrzynki z roletami schowane w styropianie, wszystkie newralgiczne miejsca wzocnione siatką, płaszcz rolet prowadzony w szelinie ociepleniw (rewizja w podbitce), podbirka obłożóna styropianem i kołkowana, wszysko obrobione kąttownikami z taśmą, tasmy rozprężne na listwie cokołowej porawiona izolacja pionowa, etc ... jezeli ktoś chciałby zobaczyć zapraszam do siebie - jest co podziwiać i tutaj gorace podziękowania dla Sp5es -a, invx-a za pomoc http://rezulak.pl/gify/oklasky.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts