Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy coś się tam lęgnie..?

Magda25

Recommended Posts

Mam takie pytanie: czy między podwieszanym sufitem z regipsów (tak sie chyba to nazywa) a tym właściwym, nie lęgnie się jakieś robactwo albo myszy??? Z tego co wiem jest to przestrzeń około 6 centymetrowa.

Jak sie dostanie, to sie zalegnie. Tylko jak tam sie dostanie skoro, powinno byc zamkniete? :lol:

No może się dostać przez otwory na żarówki, nie wiem jak się to fachowo nazywa... ale to jest taki podświetlany sufit i wokół każdej żarówki jest szczelina - może nie koniecznie dla myszy - ale mniejsze paskudztwa nie bedą miały problemu!

Mysle ze w domu jest wiele wiecej takich miejsc i znacznie ciekawszych dla drobnoustrojow i bakterii :lol:

A co powiesz o szczelinach pomiedzy rurami, przewodach wentylacyjnych, przestrzeniach pod szafkami zwlaszcza kuchennymi, korytkach stropowych, szczelinach w izolacji termicznej itd ?

Bez przesady, caly czas jestesmy otoczeni owadami tymi widocznymi i mniej widocznymi, nie da sie zyc w warunkach sterylnych.O kanapach nie wspomne :p brrrr! :lol: Pajaki i muchy maja ciekawsze miejsca do egzystencji,a jak pod sufitem nie bedzie dobrych warunkow do zycia, to sie tam nie zagniezdza , pojda sobie gdzie beda mialy lepiej.

PS

Jesli zadarlas z wykonawca a jest on czlowiekiem zlosliwym, to mogl Ci zrobic psikusa. Np puszka sardynek, jajko, zdechla myszka pod sufitem i takie tam.

pozdrawiam.

No może się dostać przez otwory na żarówki, nie wiem jak się to fachowo nazywa... ale to jest taki podświetlany sufit i wokół każdej żarówki jest szczelina - może nie koniecznie dla myszy - ale mniejsze paskudztwa nie bedą miały problemu!

a mrowki to nawet za tapeta sie legna :lol:

o i w piekarniku potrafia zrobic roj :-?