Goni_Mnie_Peleton 12.04.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Rzeczywiscie mozna taniej. W okolicach Strzegomia jest sporo firm oferujacych kostke granitowa , jak podzwonic i popytac mozna znalezc gotowych sprzedac bez vatu. Np kostka rudo szara drobnoziarnista za 190zl/t lub gruboziarnista za 170zl/tone. Transport tez znalazlem tanszy , na razie 2,20zl/km. Mam tylko watpliwosci czy kostka o wymiarze 4x6 nadaje sie na podjazd.Jedni polecaja drudzy odradzaja. Co o tym myslicie?Alternatywa jest kostka o wymiarze 7x9 i wydajnosci ok 5,5m2/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 13.04.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 U mnie jest granit 4x6 na podjezdzie od zeszłej wiosny. Na razie wszystko OK. Zanim wybrałem materiał, rozmawiałem z brukarzami - pytali, czy mam ciężki samochód terenowy, bo jeśli tak, to oni by radzili grubszą kostkę albo ostrożną jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 14.04.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Jestem po zakupie kostki granitowej. Za kostkę szarą o wym 8x11 -170zł - -4x6 cm szara 185 zł --- maczka 48 zł--- kliniec 3-6 cm 24 zł. transport 2.1 zl za km.Wszystkie ceny netto.Zamawialem pełny transport czyli 26 ton ze Strzegomia do Wrocławia.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.04.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Jestem po zakupie kostki granitowej. Za kostkę szarą o wym 8x11 -170zł - -4x6 cm szara 185 zł --- maczka 48 zł--- kliniec 3-6 cm 24 zł. transport 2.1 zl za km.Wszystkie ceny netto.Zamawialem pełny transport czyli 26 ton ze Strzegomia do Wrocławia.Pozdrawiam Wiech poprosze namiar na priv , z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 20.04.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy jest jakas roznica w przygotowaniu podloza pod kostke granitowa i kostke betonowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.08.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Do osób zamawiających samochód typu "wanna" - jak poradziliście sobie z wjazdem na teren posesji. Mnie wychodzi z symulacji na mapce, że nijak taki kolos nie wjedzie na działkę - musiałąbym rozebrać część ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.ztk 15.09.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Sprzedam kostkę granitową 8/11 szarą TANIO Strzegom. Możliwość nie drogiego transportu. Moje gg: 9057982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrw 15.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Sprzedam kostkę granitową 8/11 szarą TANIO Strzegom. Możliwość nie drogiego transportu. Moje gg: 9057982 Witam jestem zainteresowany Poproszę o ceny, ilości w jednorazowym transporcie oraz koszt transportu za kilometr Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.ztk 15.09.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Cena transportu za 1 km to 2,50 zł. Ilość jednego transportu to 26 ton. Cena kostki 8/11 to 240 zł netto za1 tonę.W razie zainteresowania proszę o kontakt na gg: 9057982.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 16.09.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 przwiezli do mnie 5 kamazow kostki granitowej 8x10 cm , dostawca twierdzi ,ze kazdy wazyl 12 ToN czyli niby 60 ToN !!!!!!!!!! - mam watpliwosci czy mnie nie troche nie oszukuje - chyba musze policzyc i pomnozyc przez srednia wage 1 kostki jak najlatwiej policzyc????????zwazyc???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrw 16.09.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 przwiezli do mnie 5 kamazow kostki granitowej 8x10 cm , dostawca twierdzi ,ze kazdy wazyl 12 ToN czyli niby 60 ToN !!!!!!!!!! - mam watpliwosci czy mnie nie troche nie oszukuje - chyba musze policzyc i pomnozyc przez srednia wage 1 kostki jak najlatwiej policzyc????????zwazyc???????? Jeśli mozna jaki koszt był tej kostki i jej transportu? Pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 przwiezli do mnie 5 kamazow kostki granitowej 8x10 cm , dostawca twierdzi ,ze kazdy wazyl 12 ToN czyli niby 60 ToN !!!!!!!!!! - mam watpliwosci czy mnie nie troche nie oszukuje - chyba musze policzyc i pomnozyc przez srednia wage 1 kostki jak najlatwiej policzyc????????zwazyc???????? 1m3 granitu waży 2650kg , z 60 ton powinieneś ułożyć 250-260m2 , jeśli podejrzewasz dostawcę że cię oszukał to zażądaj "kwitów wagowych" . Ja tak robię na żądanie klienta i jeszcze ani razu nikomu nic nie brakło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 04.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 W TEMACIE KOSTKA GRANITOWA - PROBLEM Nasza działka była podwyższana poprzez nawiezienie sporej ilości świeżego żwiru i ziemi. Wyrównano ją bez wałowania itp. Pan, który czynił te usługę powstrzymuje nas przed aranżacją podwórka i ogrodu w tym roku. Radzi poczekać do przyszłej wiosny, dać szansę ziemi na odłożenie i autowyrównanie. A co z błotkiem, roślinkami itp.? Jak uważacie? Co razdzicie. Jak sie praktykuje, żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 04.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.cracow 04.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 http://www.kris-pol.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 W TEMACIE KOSTKA GRANITOWA - PROBLEM Nasza działka była podwyższana poprzez nawiezienie sporej ilości świeżego żwiru i ziemi. Wyrównano ją bez wałowania itp. Pan, który czynił te usługę powstrzymuje nas przed aranżacją podwórka i ogrodu w tym roku. Radzi poczekać do przyszłej wiosny, dać szansę ziemi na odłożenie i autowyrównanie. A co z błotkiem, roślinkami itp.? Jak uważacie? Co razdzicie. Jak sie praktykuje, żeby było dobrze? twój fachowiec ma rację , grunt musi się uleżeć (usiąść) , a kostkę i tak trzeba układać na dobrej podsypce , może nawet na suchym cemencie . uważam że lepiej zrobić raz i porządnie niż potem poprawiać kilka razy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.10.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 www.kris-pol.eu http://www.polskigranit.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Cześć Też planujemy kostke granitową, jak na razie u mnie ceny takie : - kostka 4/6 cm = 8,2 m2/t = 400 zł/t - tłuczeń - 1t - 115 zł - kostka 9/11 - 390 zł/t - kostka 15/17 - 380 zł/t Podobają mi sie takie "kamory" - 10-13/20/40 - 400zł/t, jakby z tego ułożyć podjazd ... ? A ktos stosował ogrzewanie pod taką kostką, jakieś maty grzewcze-odladzające ? To by rozwiązało częściowo problem odśnieżania ... pozdrawiam, majki PS. Acha, ceny brutto, bez transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 06.10.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Cześć Też planujemy kostke granitową, jak na razie u mnie ceny takie : - kostka 4/6 cm = 8,2 m2/t = 400 zł/t - tłuczeń - 1t - 115 zł - kostka 9/11 - 390 zł/t - kostka 15/17 - 380 zł/t Podobają mi sie takie "kamory" - 10-13/20/40 - 400zł/t, jakby z tego ułożyć podjazd ... ? A ktos stosował ogrzewanie pod taką kostką, jakieś maty grzewcze-odladzające ? To by rozwiązało częściowo problem odśnieżania ... pozdrawiam, majki PS. Acha, ceny brutto, bez transportu. ceny kosmiczne , ja aktualnie sprzedaję po 260zł i nawet jak by ci wyszło 40-50zł do tony za transport to zostaje prawie stówka w kieszeni , ogrzewanie jak najbardziej z tym że trzeba pamiętać o bezwładności termicznej granitu , długo się nagrzewa i długo oddaje ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 13.02.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witajcie, mam pytanko do fachowców bo własnie rozważam granit a betonka. Widzę, że była poruszana kwestia śliskości granitu, odgarniania sniegu itp. Moje pytanie jest do tych co maja betonową kostkę - można ja posypywać solą? Ci co sprzedaja granit smieją sie i mowią, że nie radzą, a ci co sprzedaja betonowa kostke to robią niewyraźna mine i udzielaja politycznych odpowiedzi. Co do estetyki itp pyteń nie mam bo ewidentnie wole granit Drugie pytanie jest do Malopolaków gdzie w okolicach Krakowa można kupić kostke granitową. Znalazłem nie daleko ofertę od 45zł/m2 i zastanawiam sie czy znajde taniej? Wiem że ze strzegomia wyjdzie taniej ale jesli nie chce 26 ton to raczej nie ma sensu a pozatym jechac tam zeby obejzec to nie mam czasu. Więc jelsi macie namiary na cos tańszego niż 45zl/m2 dajcie znać. Pozdrawiam Bandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts