seba_x 21.08.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 A czy szara i ruda jest w tej samej cenie? ruda w zasadze powinna być droższa bo to przecież kolor , ja sprzedaje jedną i drugą w tej samej cenie . ruda ma tą przewagę nad szarą że jest w kilku odcieniach więc można sobie ułożyć całkiem ładne wzory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 21.08.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Akurat mnie by pasowała ruda. Z całym zestawieniem kolorystycznym domu byłoby super, ale jak jest drożej to nie będę przesadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 22.08.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Akurat mnie by pasowała ruda. Z całym zestawieniem kolorystycznym domu byłoby super, ale jak jest drożej to nie będę przesadzał. napisałem że "w zasadzie powinna być droższa" a potem "sprzedaje jedną i drugą w tej samej cenie" , więc chyba nie powinno być problemu ? jak sięzdecydujesz to dam ci dobry rabat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.08.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Akurat mnie by pasowała ruda. Z całym zestawieniem kolorystycznym domu byłoby super, ale jak jest drożej to nie będę przesadzał. napisałem że "w zasadzie powinna być droższa" a potem "sprzedaje jedną i drugą w tej samej cenie" , więc chyba nie powinno być problemu ? jak sięzdecydujesz to dam ci dobry rabat . OK. Zobaczymy czy będę miał kasę żeby jeszcze tej zimy zamówić. Poza tym musisz mi poradzić co poza samą kostka muszę kupić żeby zrobić dobrze podjazdy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HIM 24.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 też myślę o sprowadzeniu kostki z kopalni to chyba najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o opłacalnośc a drogie imitacje śrutowane kostki to nie to ....ps.słyszałem że zimową porą mają jakies atrakcyjne ceny muszę to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 25.08.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Akurat mnie by pasowała ruda. Z całym zestawieniem kolorystycznym domu byłoby super, ale jak jest drożej to nie będę przesadzał. napisałem że "w zasadzie powinna być droższa" a potem "sprzedaje jedną i drugą w tej samej cenie" , więc chyba nie powinno być problemu ? jak sięzdecydujesz to dam ci dobry rabat . OK. Zobaczymy czy będę miał kasę żeby jeszcze tej zimy zamówić. Poza tym musisz mi poradzić co poza samą kostka muszę kupić żeby zrobić dobrze podjazdy itp. napewno potrzebny będzie jeszcze piasek i ewentualnie jakieś kruszywo na sam spód celem utwardzenia . zimą już tak nie spuszczają z cen , jak się uda znaleść jakiegoś niezarejestrowanego "stodolarza" to może być rzeczywiście taniej niż w kamieniołomach (jaka cena taki materiał - niestety) znalazłem coś dla przestrogi : http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=69872876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 25.08.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Też myślę nad kostką na razie się zastanawiam jaki kolor i gdzie dokładnie chcę mieć ją położoną. Seba_x jeśli możesz to podeślij mi także ceny na PW - bedę wtedy wiedział chociaż ile $$ muszę nazbierać na taką przyjemość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 25.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Też myślę nad kostką na razie się zastanawiam jaki kolor i gdzie dokładnie chcę mieć ją położoną. Seba_x jeśli możesz to podeślij mi także ceny na PW - bedę wtedy wiedział chociaż ile $$ muszę nazbierać na taką przyjemość ok , ale w $ teraz się nie opłaca napisz na PW jeśli to możliwe jaką powierzchnię chcesz brukować ( w m2) i gzie ma jechać kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 05.09.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witajcie, ja kupilem kostke granitową w Granit AG w Malopolsce. Ceny na stronie maja detaliczne (wysokie) , ale jak się bierze większa ilość to ładnie schodzą z cen ) a mają do tego ładne kolory ( ja wziałem zieloną kostkę maja w workach i ważyli je przy mnie. Pozdrawiam Bandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.09.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witajcie, ja kupilem kostke granitową w Granit AG w Malopolsce. Ceny na stronie maja detaliczne (wysokie) , ale jak się bierze większa ilość to ładnie schodzą z cen ) a mają do tego ładne kolory ( ja wziałem zieloną kostkę maja w workach i ważyli je przy mnie. Pozdrawiam Bandi To znaczy po ile wychodzi tona i ile to jest większa ilość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 09.09.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Większa ilość - to w moim przypadku buło 170m2 kostki 8-11 i 4-6 na co potrzebowałem 30t. Gość tlumaczy, że daje na kazde 2t kostki - 1%rabatu -aż do 12% czy jakoś tak. Tak czy owak cenę dostałem 720zł/t brutto za czarwoną rosso i 390 zł brutto /t za szarą i nawet jak liczylem bezpośrednio ze Strzegomiu za tyle nie znalazłem (nie mowiąc juz o okolicznych skladach) biorąc pod uwage dodatkowe koszty transporu nie mowiąc o kwestii rozładunku itp. A tu przyjechali z HDSem ważyli przy mnie więc nie nacięli mnie (znajomy jak przeważyl żekome 26t to nie wiedziec czemu wyszło niecałe 24t), kostka mi się podoba wiec jestem bardzo zadowolony niestety nie mogę tego powiedzieć o kuchni na wymiar kupionej w firmie SŁONEX którą w prawdzie zrobili na wymiar ale nie mój ;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Większa ilość - to w moim przypadku buło 170m2 kostki 8-11 i 4-6 na co potrzebowałem 30t. Gość tlumaczy, że daje na kazde 2t kostki - 1%rabatu -aż do 12% czy jakoś tak. Tak czy owak cenę dostałem 720zł/t brutto za czarwoną rosso i 390 zł brutto /t za szarą i nawet jak liczylem bezpośrednio ze Strzegomiu za tyle nie znalazłem (nie mowiąc juz o okolicznych skladach) biorąc pod uwage dodatkowe koszty transporu nie mowiąc o kwestii rozładunku itp. A tu przyjechali z HDSem ważyli przy mnie więc nie nacięli mnie (znajomy jak przeważyl żekome 26t to nie wiedziec czemu wyszło niecałe 24t), kostka mi się podoba wiec jestem bardzo zadowolony niestety nie mogę tego powiedzieć o kuchni na wymiar kupionej w firmie SŁONEX którą w prawdzie zrobili na wymiar ale nie mój ;/ A jak bym sprawdził to może by wyszedł mój wymiar i jakoś by się to opchnęło Będę w takim razie sprawdzał jak to wyjdzie z tą kostką przy zakupie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 06.10.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 odświeżam wątek.Gdzie najtaniej teraz można kupić kostkę granitową np. szarą 4/6 i po ile?Warto ściągać całą "patelnię" 24 tony z okolic Strzegomia?Interesuje mnie transport do Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 06.10.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 To zależy ile masz metrów do położenia?Przy kostce 4/6 na pewno się opłaca gdy masz ponad 180 m2, 140-180 trzeba przemyśleć, a poniżej 140 nie warto, chyba że połowe odsprzedasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 mam do ułożenia ok. 150 - 200 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 09.10.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 no to nie takie bardzo szerokie widełki Znając własne doświadczenie to będzie bliżej 200 a może nawet więcej Więc lepiej kup cały transport Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 06.01.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Oto pewien link: http://www.allegro.pl/item515752224_nieregularna_kostka_granitowa_lupek_zimowa_cena.html Da się z tego ułożyć podjazd i scieżki? Może ktoś to ma zastosowane? Może jakies foto? Regularna po prostu mi się nie podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 09.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Coś brak odzewu Nikt tego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.01.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Coś brak odzewu Nikt tego nie ma? Napiszdo seba_x. On się zna na tym. Poza tym ma w linkach odnośniki do stron, może tam coś takiego nawet widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 09.01.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Album Seby juz dawno przejrzałem Bardziej chodzi mi o opinie układaczy i użytkowników. Seba pisał, że może być problem z układaniem, ale jak duży? Jeszcze nie znam technologii układania czegos takiego i nie wiem np. jakie wymiary sa minimalne aby to miało sens. Na stronie podanej w linku z Allegro już coś widać i mi by takie coś pasowało ale nie ma miarki Seba - jesteś tam? Masz cos takiego? Jako producent pewnie tak - tylko milczysz. Jeżeli to się nadaje to kupując 25 ton mieszając kolory miałbym sprawę z głowy. Starczyłoby na podjazd i inne sprawy a zarazem nie było tak nowobogacko, czy sam nie wiem jak to określić. A do tego wyszłoby chyba taniej - dla mnie same plusy. Tylko gdzie jest haczyk? Czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts