Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka granitowa

Recommended Posts

Haczyk tkwi w układaniu. Ja choć układam tylko kostkę granitową, nie żadne betony, prawie 5 lat, jeszcze nie zostałem "zmuszony" do "zabawy" z "odpadem" granitowym. I sądze, że nie prędko się to zmieni. Może kiedyś spróbuje ułożyć jakiś nieduży placyk z odpadu, ale to tylko dla własnej satysfakcji.

Ze znalezieniem dobrego fachowca, który będzie chciał się zająć ułożeniem tego nieregularnego granitu możesz mieć problem, a jak już go znajdziesz to zaproponuje Ci taką cene, że wcale tak dobrze na tym nie wyjdziesz.

To jest moje osobiste zdanie, ale próbuj. Może coś z tego będzie i Ci się uda.

Na allegro masz wielu fachowców, na pewno kogoś znajdziesz.

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam

dawno tu nie zaglądałem , jeśli chcesz odpad to raczej będziesz musiał sam układać , tak jak pisał kolega wyżej fachowcy chcą szybko skończyć robotę i iść dalej a przy odpadzie jest dużo zabawy , na allegro wypisują cuda żeby się pozbyć śmieci , wywożenie tego na wysyp kosztowałoby majątek .

taki odpad można kupić w strzegomiu już od 15zł/1t

A ja to wiem ile? Pewnie opaskę koło domu, dojazd i chodnik (od bramy do garażu jakieś 12-15m) i cały czas się zastanawiam nad tarasem, bo z płyt granitowych wyjdzie drogo. Pasuje mi ta ruda, bo mam taką pomarańczową elewację. Właściwie to na początek wystarczyło by trochę tej większej na krawężniki, a w przyszłym roku resztę, ale wszystko ten transport. Pewnie lepiej wszystko albo nic. Chyba znowu będę musiał się wstrzymać do następnej zimy :cry:

A ja to wiem ile? Pewnie opaskę koło domu, dojazd i chodnik (od bramy do garażu jakieś 12-15m) i cały czas się zastanawiam nad tarasem, bo z płyt granitowych wyjdzie drogo. Pasuje mi ta ruda, bo mam taką pomarańczową elewację. Właściwie to na początek wystarczyło by trochę tej większej na krawężniki, a w przyszłym roku resztę, ale wszystko ten transport. Pewnie lepiej wszystko albo nic. Chyba znowu będę musiał się wstrzymać do następnej zimy :cry:

nie czekaj do przyszłej zimy , bo w ten sposób to będziesz odkładać w nieskończoność :) , jeśli możesz to zmierz ile metrów kwadratowych potrzebujesz tak +/- i będziemy myśleć dalej . jeśli cienko u ciebie z kasą to może wymiana towarowa ? :D , w ten sposób wykombinowałem sobie całą konstrukcję dachu .

Jedyne co mi przychodzi do głowy to pewnie zostanie mi trochę "swojego" parkietu. Takl coś koło 4--50mkw. Właśnie za tydzień będę woził na maszynę do obrobienia. Schną mi już z 8 lat takie surowe klepeczki. Jak pomierzę to dam znać ile tego by miało być.

trochę lipa :( , mam przewidzianą w całym domu podłogówkę i będę dawał ..... yyyy..... kamień , sam sobie wytnę , wyjdzie taniej niż chińskie badziewie z marketu :D

Jedyne co mi przychodzi do głowy to pewnie zostanie mi trochę "swojego" parkietu. Takl coś koło 4--50mkw. Właśnie za tydzień będę woził na maszynę do obrobienia. Schną mi już z 8 lat takie surowe klepeczki. Jak pomierzę to dam znać ile tego by miało być.

trochę lipa :( , mam przewidzianą w całym domu podłogówkę i będę dawał ..... yyyy..... kamień , sam sobie wytnę , wyjdzie taniej niż chińskie badziewie z marketu :D

A po ile taki kamień u Ciebie i co to jest dokładnie? Jak piszesz że taniej jak płytki z chin to może opłacało by mi się zamówić.

A po ile taki kamień u Ciebie i co to jest dokładnie? Jak piszesz że taniej jak płytki z chin to może opłacało by mi się zamówić.

nasz zwykły polski granit , dla mnie to będzie jedynie koszt cięcia i pracowników , jak bym miał sprzedać normalnie to wiesz .... dochodzą cholerne zusy , vaty i inne duperele umilające nam życie .

To ile by wyszły takie płytki z garnitu strzegomskiego? Czy zamiast np. gresu do garażu i kotłowni byłoby to opłacalne.

no raczej nie , nie można porównywać kamienia naturalnego i gresu , zwłaszcza jeśli chodzi o cenę , płytki z kamienia wychodzą coś około 150zł/1m2

trochę mam brudno w garażu

http://images27.fotosik.pl/324/60bab45e4ddfc8aem.jpg

http://images29.fotosik.pl/325/61d182b6e9329435m.jpg

Wygląda extra. Jednak za tą cene to jednak nie do garażu. Co do reszty gomu to z kolei nie bardzo by mi pasowało.

mam trochę ścinków poprodukcyjnych , różne wymiary i najczęściej jeden bok nierówny (do docięcia)

A te ścinki to nie nadały by się na taras zamiast kostki?