seba_x 11.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Wygląda extra. Jednak za tą cene to jednak nie do garażu. Co do reszty gomu to z kolei nie bardzo by mi pasowało. mam trochę ścinków poprodukcyjnych , różne wymiary i najczęściej jeden bok nierówny (do docięcia) A te ścinki to nie nadały by się na taras zamiast kostki? nie bardzo bo są polerowane i po deszczu można zaliczyć "glebę" , a w zimie to raczej omijać dalekim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.02.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No tak - na taras muszą być płomieniowane. A masz może coś na zbyciu z takich nieregularnych na taras? Może do kombi by mi weszło jak nier na raz to na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 11.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No tak - na taras muszą być płomieniowane. A masz może coś na zbyciu z takich nieregularnych na taras? Może do kombi by mi weszło jak nier na raz to na dwa. palonych nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.03.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A ja potrzebuję 10 ton szarej kostki (albo takiej szaro- żółtej) - nie masz przypadkiem jakiegoś transportu do Trójmiasta? [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 08.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Podłączam się, proszę transport do elbląga Północ Polski jest poszkodowana bo transport zjada opłacalność. Proponuję wynajęcie pociągu pełnego kostki:D Forumowicze z północy łączmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 24.03.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Chyba powoli trzeba zastanawiać się nad kupnem - ceny na allegro już od 180 zł/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.10.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Chciałbym aby ktoś podał mi grubości poszczególnych warstw przy układaniu kostki brukowej.Właściwości terenu:grunt przepuszczalny - po 3 deszczowych dniach sucho jest w ciągu pół dnia, raczej piasek, teoretycznie brak jakichkolwiek kamieni, piasek taki jak do tynkowania - żółty.Podjazd planuję z kostki 8/11 krawęzniki 10/20/40 - chciałbym układać równolegle do drogi, nie w żadne łuski, anie w żadne koła. Palnuję wykonać: KorytowaniePodbudowa z grubego żwiru - po zagęszczeniu ok 22 cm - za dużo, za mało??Podsypka piaskowo cementowa ok 6 cm w stosunku 1:8Kostka 8/11 Wjazd na podjazd tylko wi wyłącznie samochody osobowe, raz rocznie może zdarzyć się ciężarówka powiedzmy 20 ton. Alejki w ogrodzie:gruby żwir ok 10 cmpodsypka piaskowo cementowa ok 6 cmKostka 8/11 lub 7/9 sam ne wiem którą wybrać. I mam jeszcze jedno pytanie ile ton zwiru na potrzebuję na wykonanie 100 m2 podbudowy o grubości 22 cm, a ile pisaku na wykonanie tych 100 m2 na podsypkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 20.10.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Podbijam w górę, bo nikt mi nie pomógł Następnym razem poskarżę się mamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 21.10.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No to trochę też podbiję. Brak podpowiedzi jest lepszy niż zła Chyba nikomu nie chce się liczyć.... ja za mały jestem niestety na takie porady. Chociaż chciałbym ale nie dam rady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 21.10.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Po namysle, może jednak mogę pomóc U mnie zrobili mniej więcej tak: - podjazd : - ok. 20 cm kruszonego gruzu - zagęszczara duża - 10 cm piasku - zagęszczara - 3 cm suchego betonu - kostka betonowa 6 cm -zageszczarka mała Założenie, że samochód dostawczy czasem może wjedzie, ciężarowy nigdy. - alejki: - piasek wg potrzeby - zagęszczara - suchy beton j.w. - kostka 6 cm - zageśzczarka mała Oczywiście wcześniej korytowanie wg. potrzeby jak ma być na gotowo. Robiła sprawdzona firma, zajmująca się tym od lat i znana na rynku. Twierdzą, że nie będzie problemu. Od maja leży i co prawda rzadko wjeżdżam samochodem na teren posesji ale nic się nie dzieje. Zobaczymy za parę lat... Co do pytania drugiego to szczerze pisząc nie chce mi się liczyć... późno już... Podpowiadam: znając objętość i ciężar piasku/żwiru to chyba nie będzie takie trudne Pozdrawiam i dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.majster 28.10.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Oczywiście zgadzam się, że to nie ta sama jakość, ale cena chyba inna, mi podano 34zł/m2.pwoznicz ile ty tego granitu potrzebujesz, może chociaz za transport zapłacimy wspólnie bo cena podana przez ankalenka wydaje się być atrakcyjna. Jak spodoba ci się ten pomysł, to reszta na priv. pozdrawiam Jest od jakiegoś czasu super alternatywa cenowa. Piszecie dużo o słabej jakości kostki betonowej, z drugiej o wysokiej cenie granitu. Otóż drodzy forumowicze - cegła brukowa (bruk klinkierowy) - to jest rozwiązanie. Trwałe, jak granit - super się zresztą z nim łączy. Cenowo z pewnością tańsze od granitu, ponadto sporo różnych kolorów. Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.10.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Oczywiście zgadzam się, że to nie ta sama jakość, ale cena chyba inna, mi podano 34zł/m2.pwoznicz ile ty tego granitu potrzebujesz, może chociaz za transport zapłacimy wspólnie bo cena podana przez ankalenka wydaje się być atrakcyjna. Jak spodoba ci się ten pomysł, to reszta na priv. pozdrawiam Jest od jakiegoś czasu super alternatywa cenowa. Piszecie dużo o słabej jakości kostki betonowej, z drugiej o wysokiej cenie granitu. Otóż drodzy forumowicze - cegła brukowa (bruk klinkierowy) - to jest rozwiązanie. Trwałe, jak granit - super się zresztą z nim łączy. Cenowo z pewnością tańsze od granitu, ponadto sporo różnych kolorów. Super sprawa. propaganda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0102 24.07.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Możesz zawsze kupić tez kostkę cięto-łupaną jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Impress 22.12.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Tyle że kostki cięto - łupanej nie zaklinujesz tak jak zwykłej surowo łupanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 23.12.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Tyle że kostki cięto - łupanej nie zaklinujesz tak jak zwykłej surowo łupanej... Zaklinujesz ! bez problemu . Trzeba układać ciasno, zasypać piaskiem granitowym 0-2 i porządnie ubić . ! U nas w Strzegomiu rewitalizowali park , wykonawca kupował kostkę jak leci aby była tania , jest cała surowa i jest też dużo ciętej . Nic się nie dzieje z chodniczkami , nawet kostki ciętej tak nie widać bo układali gładkim do spodu albo na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.07.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 witam szukam dostawcy granitu plyty na tarasy i z 30 ton kostkiz góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts