lidqa 23.02.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Właśnie jestem na etapie wybierania bramy garażowej. Zainteresowała mnie zwijana z automatyką (producent Alu Prof). Proszę, podzielcie się doświadczeniem, czy to byłaby dobra decyzja? Myślałam o segmentowej, ale nie mam narazie sufitu i tynków wewnętrznych. Garaż jest w bryle domu, a nie mamy drzwi i okien. A producent twierdzi, że do montażu potrzebny jest sufit (my mamy wiązary), wylewka i tynki . Chcieliśmy najpierw zainstalować drzwi i okna + bramę garażową, a potem dopiero wziąć się za wykańczanie wnętrz. Czekam na Wasze opinie. Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepet 23.02.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Jeżeli mugłbym Ci doradzić z własmego doświadczenia to polecam najpierw tynki a potem montaż okien idrzwi z tego pwodu że ekipa tynkująca nie zabrdzo uważa na okna. Potem montaż no i szpaletki. Pozdrawiam! Aco do bramy rolowanej nie polecam poniewaz jest cienka no i przy wietrze potem się telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 24.02.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Znajomy zamiast bramy założył roletę - taką trochę lepszą (grubsza, sztywniejsza) i bardzo, bardzo sobie chwali. Ale garaż 1) nie jest w bryle budynku (jest doklejony do budynku), 2)nieogrzewany 3)zasłonięty od wszelkich wiatrówJa mam segmentową - ale doświadczeń uzytkowych jeszcze brak.Natomiast jeśli trzeba montować segmentową - to chyba lepiej aby tynki i wylewki już były. (u mnie była wcześniej brama - później tynki i wylewki - pewne niedogodności się pojawiły) pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 24.02.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ... Potem montaż no i szpaletki. Aco do bramy rolowanej nie polecam poniewaz jest cienka no i przy wietrze potem się telepie. Przepraszam, ale co to są szpaletki??? Telepie się? Oj, to niedobrze, niedobrze. Dzięki za info. Może ktoś jeszcze się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 24.02.2006 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Znajomy zamiast bramy założył roletę - taką trochę lepszą (grubsza, sztywniejsza) i bardzo, bardzo sobie chwali. Ale garaż 1) nie jest w bryle budynku (jest doklejony do budynku), 2)nieogrzewany 3)zasłonięty od wszelkich wiatrów Dzięki za odpowiedż, ale jakie mają znaczenie argumenty wspominane w punktach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 24.02.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 jezeli brama rolowana to powinna byc z profilu BRAMOWEGO a wiec ze cienka i costam to po prostu naciaganie kupujacego przez nierzetelnego wykonawce brama rolowana z napedem i pilotem powinna wyjsc taniej niz analogiczna segmentowa do ktorej rzeczywiscie potrzebny jest sufit choc nie do konca(jesli sciany sa blisko i nie ma napedu) istnieja rowniez bramy ocieplane uchylne ktore nie potrzebuja sufitu. http://www.roletyhoryzont.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepet 24.02.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 LIDZIU! Szpoletki są to boki ścianyw około futryn okiennych i drzwiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 24.02.2006 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 jezeli brama rolowana to powinna byc z profilu BRAMOWEGO a wiec ze cienka i costam to po prostu naciaganie kupujacego przez nierzetelnego wykonawce brama rolowana z napedem i pilotem powinna wyjsc taniej niz analogiczna segmentowa do ktorej rzeczywiscie potrzebny jest sufit choc nie do konca(jesli sciany sa blisko i nie ma napedu) istnieja rowniez bramy ocieplane uchylne ktore nie potrzebuja sufitu. http://www.roletyhoryzont.pl Holusio, przepraszam, bo nie rozumiem. A wiec nie zwracac uwagi na taka brame i kupic sobie segmentowa? Przepraszam, ze tak dopytuje, ale nie moge zrozumiec Twojej wypowiedzi. Moj potencjalny sprzedawca bramy nie mowi, ze jest za cienka . Soory, za moją półinteligencję. Czy mógłbyś mi to wytłumaczyć jeszcze raz? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 24.02.2006 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 LIDZIU! Szpoletki są to boki ścianyw około futryn okiennych i drzwiowych. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 25.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Ja mam brame rolowana na pilota juz chyba 5 rok. Wykonana jest z profili bramowych ( dużo szersze niż zwykłe do rolet) i nic się nie telepie. Jestem bardzo zadowolony. Co do izolacji termicznej to się nie wypowiem ponieważ bramę mam zamontowaną w domku letniskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 25.02.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Ja mam brame rolowana na pilota juz chyba 5 rok. Wykonana jest z profili bramowych ( dużo szersze niż zwykłe do rolet) i nic się nie telepie. Jestem bardzo zadowolony. Co do izolacji termicznej to się nie wypowiem ponieważ bramę mam zamontowaną w domku letniskowym. O, dziękuję za podpowiedź, higgins . A jaką ma grubość taki profil bramowy, bo ten, co widziałam, miał ok. 1-1,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 25.02.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Jaka jest grubość tego nie wiem, ale wyskość takiego profilu to coś ok 7-10cm. Najlepiej jak udasz się do konkretnego dystrybutora który ma wystawke w skali 1:1 i obejrzysz konkretne produkty... można wtedy dotknąć, pojeździć góra/dół , poszturchać, może nawet pozwolą kopnąć . Sam tak właśnie wybrałem brame, po obejrzeniu na żywo, bo też na początku nie dowierzałem tym profilom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepet 25.02.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 higgins! My z Lidką mieszkamy w tej częś ci kraju gdzie wieje takzwany halny, a jeśli ma mieć tą bramę w garażu połączonym z domem to ta brama bardz się telepi i strasznie to słychać a co do izolacji termicznej to jest słaba. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 27.02.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Znajomy zamiast bramy założył roletę - taką trochę lepszą (grubsza, sztywniejsza) i bardzo, bardzo sobie chwali. Ale garaż 1) nie jest w bryle budynku (jest doklejony do budynku), 2)nieogrzewany 3)zasłonięty od wszelkich wiatrów Dzięki za odpowiedż, ale jakie mają znaczenie argumenty wspominane w punktach? Ad 1 i 2) ogólnie - chodzi mi o to, że w garażu może być zimno (nie spowoduje to wyziębiania części mieszkalnej) - nie jest wymagana jakaś "ciepła" brama Ad 3) ta roleta nie jest narażona na duzy napór wiatru - przez co nie wygina się Roleta o której pisałem - nie jest zwykłą roletą (jak do okien) - ma większe i sztywniejsze panele pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 28.02.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dzięki za wypowiedzi. Zdecydowałam się jednak na zwykłą bramę bramę segmentową. No i to chyba jest dobry wybór, co? . Wasze wypowiedzi też mi pomogły w podjęciu decyzji. Dziękuję jeszcze raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darecki777 01.03.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A tak wogóle jakigo producenta bram segmentowych polecacie chodzi o jakość w stosunku do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 02.03.2006 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ja wybrałam Migas-Door. Mamy kilku użytkowinków tych bram na forum, którzy są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 02.03.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ja wybrałąm hormana z napędem. Może dlatego, ze taką bramę widziałam na żywo i bardzo mi się podobałą ? Co do sufitu to ja go nie mam w garażu i mieć nie będę. Garaż będzie wysoki aż do więźby. Monter powiedzał,z e wystarczy w takim wypadku zamonować poprzeczną belkę na której będzie można podwiesić napęd i konstrukcję bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 04.03.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 JA mam roletową Wiśniowskiego i nic mi sie nie telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.03.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts