Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ceramika sanitarna jakiej firmy macie

KARO1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Villeroy&Boch, glownie Omnia + powloka ceramic plus

Cenowo, po targach wyszlo troche porownywalnie do Kolo Aplauz a jakosciowo i design niebo a ziemia.

Obejrzyj, porownaj, moim zdaniem warto doplacic za VB.

pozdrawiam

Gorath

Podoba mi sie Omnia. I nie jest długa ma chyba 55 cm. Posowałoby. Gdzie kupowałeś? Moze gdzieś w W-wie lub okolicach ?

Dama Senso tez ładna ale przy długa

Podoba mi sie Omnia. I nie jest długa ma chyba 55 cm. Posowałoby. Gdzie kupowałeś? Moze gdzieś w W-wie lub okolicach ?

Dama Senso tez ładna ale przy długa

W Gdansku (wychodzi, ze chyba okolice ;-)

Masz na mysli dlugosc muszli? My potrzebowalismy krotkie (do wc dla gosci i lazienki przy sypialni) i jedna 'normalna' do glownej lazienki. VB zaproponowala nam nasza architekta i miala racje. Jak porownywalismy z innymi, to VB najlepiej wygladala. Mamy tez umywalke Oblic do wc dla gosci.

Troche sie obawialem, ze krotka muszla bedzie troche .... hmmm.... za krotka do siedzenia, ale jest w sam raz. Zadnych problemow z uzywaniem. Dodatkowo, ta powloka ma to do siebie, ze ma duzy poslizg :roll: i sie nie brudzi. Kolo ma chyba tez taki patent (reflex), ale jak pisalem VB ma ladniejszy design.

mam w mieszkaniu Keramag w kolorze i jestem zadowolona, choć muszę przyznać że do domu na pewno nie wydam tyle na ceramikę sanitarną. Bo tak naprawdę to chyba małe znaczenie jeżeli chodzi o jakość - w końcu kibel to kibel. Wybór w 95% jest dokonywany ze względu na wzór, a często dochodzi do tego też szpan - " mam kibel Duravitu za 5000 zł" :o 8)

Villeroy&Boch, glownie Omnia + powloka ceramic plus

Cenowo, po targach wyszlo troche porownywalnie do Kolo Aplauz a jakosciowo i design niebo a ziemia.

Obejrzyj, porownaj, moim zdaniem warto doplacic za VB.

Masz porównanie z nowymi wyrobami np. z Koła? Przecież one są teraz też produkowane wg najnowszych technologii. A tak na marginesie ceramika Villeroy&Boch w domu moich rodziców po trzech latach użytkowania zaczęła pękać - chodzi o umywalkę i wc. I kto by pomyślał .... 8) :D

mam w mieszkaniu Keramag w kolorze i jestem zadowolona, choć muszę przyznać że do domu na pewno nie wydam tyle na ceramikę sanitarną. Bo tak naprawdę to chyba małe znaczenie jeżeli chodzi o jakość - w końcu kibel to kibel. Wybór w 95% jest dokonywany ze względu na wzór, a często dochodzi do tego też szpan - " mam kibel Duravitu za 5000 zł" :o 8)

Ja jednak ponownie wybiorę Keramag.

Masz porównanie z nowymi wyrobami np. z Koła? Przecież one są teraz też produkowane wg najnowszych technologii. A tak na marginesie ceramika Villeroy&Boch w domu moich rodziców po trzech latach użytkowania zaczęła pękać - chodzi o umywalkę i wc. I kto by pomyślał .... 8) :D

Hej,

ceramike kupowalismy w ubieglym roku, wiec porownanie robilismy wtedy. Nie robie na biezaco porownania, bo po co - nie bedziemy zmieniac co sezon.

Ta, ktora mamy jest ok. Co do technologii, to sie nie wypowiadam, pisalem, ze Kolo ma 'poslizgowy' reflex :-). Nasze porownanie dotyczylo designu i jakosci. Wg nas VB ma najlepiej wykonczona ceramike, chodzi o krawedzie i profile wewnatrz - co jest wazne przy utrzymaniu czystosci. Cena, jak napisalem byla porownywalna z Kolo Aplauz, wiec nie bylo sie nad czym zastanawiac.

Co do pekania, to nie wiem, zobaczymy w uzywaniu. Troche przyznam 'subiektywny ten argument', bo jak stwierdzisz, ze popekalo, bo to Kolo albo VB albo XYZ, skoro w tych samych warunkach (zawieszenie, obciazenie, uzytkowanie itd) nie bylo innego egzemplarza, tylko ten pekniety?

Gorath

Czesc Wam,

Dzięki Waszej pomocy podjęłam decyzje.

Kibelek i bidet - Roca Dama Senso.

Umywalka Roca - Sidney.

Umywlaka bedzie mniej wiecej na przeciwko muszli - wydaje mi sie ze mimo innego modelu nie bedzie się gryzło. Co Wy na to????

http://www.roca.pl/katalog/medium/357515xx0.jpg

http://www.roca.pl/katalog/medium/346517xx0.jpg

http://www.roca.pl/katalog/medium/med_327385.jpg