Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ceramika sanitarna jakiej firmy macie

KARO1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

Podoba mi sie Omnia. I nie jest długa ma chyba 55 cm. Posowałoby. Gdzie kupowałeś? Moze gdzieś w W-wie lub okolicach ?

Dama Senso tez ładna ale przy długa

W Gdansku (wychodzi, ze chyba okolice ;-)

Masz na mysli dlugosc muszli? My potrzebowalismy krotkie (do wc dla gosci i lazienki przy sypialni) i jedna 'normalna' do glownej lazienki. VB zaproponowala nam nasza architekta i miala racje. Jak porownywalismy z innymi, to VB najlepiej wygladala. Mamy tez umywalke Oblic do wc dla gosci.

Troche sie obawialem, ze krotka muszla bedzie troche .... hmmm.... za krotka do siedzenia, ale jest w sam raz. Zadnych problemow z uzywaniem. Dodatkowo, ta powloka ma to do siebie, ze ma duzy poslizg :roll: i sie nie brudzi. Kolo ma chyba tez taki patent (reflex), ale jak pisalem VB ma ladniejszy design.

witam!

Gorath a gdzie w Gdańsku można kupić Villeroy&Boch Omnia.

Poszukuję również w internecie, ale coś nie udaje mi się znaleźć.

pozdrawiam

• 8 months później...

podciągam wątek, żeby nie zaczynac podobnego

Zastanawiam się nad umywalką i kompaktem KOŁO Rekord lub Cersanit President. Troszkę bardziej podoba mi się Koło, a w dodatku kompakt ma o wiele krótszy. Ale....no właśnie - jedyna wanna jaka mi pasuje wymiarowo to Cersanit Edera i teraz się boję, że będzie się gryzła kolorem z umywalką Koła, która jest całkiem blisko :( Czy ktoś ma podobne zestawienie i mógłby napisac czy to faktycznie jest takie widoczne? W sklepach w jednym miejscu wanny w drugim reszta, nie da się tego ocenic...

My też stoimy przed wyborem sprzętów do łazienek.

Będziemy mieć 3 maleńkie.

To co już wiemy to:

- wc w każdym dama senso

- wanny riho: lusso, yukon, lyra

a teraz to nadczym się zastanawiamy:

- armatura podoba sie nam się bardzo la torre seria ki-stream i tower tech

http://www.elazienki.com/baterie-torre-c-187_200_221.html?infoBox=1&osCsid=vvqkkkovsc6gojt952agqq5co1

- umywalki najchętniej wszędzie, ta:

http://www.elazienki.com/umywalka-antado-umg700-p-3154.html

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą armaturą i umywalkami, a może możecie poradzić coś podobnego a sprawdzonego?

Mam w firmie Cersanit President (nowiutki)- i nigdy w życiu bym go do domu nie kupiła. Tragiczny jest no chyba że ktoś preferuje kibelek i bidet w jednym :)

Jednak wybieram Koło. I odpowiem sobie sama na postawione wcześniej pytanie, bowiem w końcu mnie dziś pan ze sklepu oświecił :p Róznicy między wc i umywalką Koła a wanną Cersanit nie będzie bo....wanna to akryl, więc to całkiem inny kolor niż ceramika Cersanitu :D

Wera13 naogladałam się dziś sporo przez przypadek Damy Senso i przyznaję, że bardzo fajna :D

- armatura podoba sie nam się bardzo la torre seria ki-stream i tower tech

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą armaturą i umywalkami, a może możecie poradzić coś podobnego a sprawdzonego?

Ja mam trzyotworową wannową ki-stream. Na razie uzywana głównie do mycia rąk podczas pobytu na budowie, bo jeszcze nie mieszkamy. Ma wadę, która wyszła na jaw, jak zobaczyliśmy baterię na żywo - nie ma perlatora w wylewce :evil: , a ponieważ wylewka ma przekrój prostokątny, nie bardzo można coś dokupić... Wytłumaczyłam sobie :wink: , że wylewka będzie głwnie służyć do napełniania wanny przed kąpielą, zrobiło mi się lepiej na duszy i teraz cieszę się baterią 8)

u nas mix zupelny....

1- lazienka

villeroy & boch subway - miska wisząca , ta mniejsza , chodzilo o gabaryty...

umywalka Disegno Ceramica BOX 80cm - stawiana na blat ( spostrzezenie takie: zastanawialismy sie nad alternatywa - Villeroy&Boch Memento ktora moglismy podziwiac, zadecydowala nizsza cena - niestety wybor z katalogu i lekkie rozczarowanie dotyczace jakosci ... przezyjemy ;)

kabina NO NAME ( ze wzgledu na skosy musiala byc zrobiona na wymiar, jeden z lepszych wyborow... )

brodzik Koło Pacyfik 90cm[/b]

2- lazienka

Ideal Standard Cantica - miska podwieszana - srednio polecam ze wzgledu na stresujacy gosci profil wewnetrzny, sprzyjajacy poslizgom ;)

umywalka Sanitop Linha 80 cm , stawiana na blat

wanna RIHO GETA - calkiem fajny profil - troszke zbyt wysoka...

i tak to wyglada.... :)

pozdrawiam

Nauczony doświadczeniem że do umywalki i kibelka zwykle coś mi wpada (przeważnie coś w szklanej butelce) i je obija celuję raczej w czymś niskobudżetowym kierując sie głównie wzorem. Kibelek zatem jest hybnera umywalka american standard (vidima). Być może teraz będzie trochę dłużej służyła bo nie planuję pólki nad umywalką - będzie blat

Za to za wannę (co prawda nie ceramika tylko akryl) ze względu na wzór świadomie przepłaciłem :wink: i kupiłem model shell z carrona. Takie coś w muszelki

Ja na dole w łazience w nowym domu mam roca dama senso compacto i to tylko dlatego że łazienka mała i trudno było małą umywalkę znależć i wc nie za bardzo odstające od ściany

moje spostrzeżenia - umywalka tak, ładna i nowoczesna, ale wc mi się nie podoba bo woda spływa w nim kiepsko i do tego uszczelka nie trzyma wody (juz trzeba po serwis dzwonić), teraz w mieszkaniu mam cersanit i spłuczka ma "uderzenie wody" i uważam że taki sposób spłukiwania jest lepszy. Jeśli bym miała kupić to co mi się naprawdę podoba to byłby to V&B seria aveo i bateria source... piękne ale wc baaaardzo drogi.

Do górnej łazienki wybiorę V&B albo ideal standard.

Aha i rada dla tych co kupują np. umywalkę i wc z różnych firm, różnią się odcieniami bieli i trzeba zwrócić na to uwagę.

• 2 weeks później...