WMarek 04.02.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Witam! Chce wykonać izolacje podłogi na gruncie. Pod murem mam pape, ale teraz chce dać folie. Czym najlepiej łączyć pape z folią i jaką dać grubą. Myślałem też czy nie zrobić tak:sad:od dołu)chudziak folia, styropian 5,folia styropian 5 , wylewka.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 04.02.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 z jedną zmianą folia-styropian-styropian-folia-wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 04.02.2003 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 A co z miejscem gdzie będzie podłogówka i sreberko odbijające ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 04.02.2003 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Sreberko to właśnie na tej wierzchniej folii, dodatkowo zaopatrzonej w podziałkę co 5 cm dla ułatwienia montarzu.Folia musi być na styropianie a nie pod, by wylewka nie dostawała się do ocieplenia. Chyba w lutowym muratorze były odp. przekroje wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 04.02.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Miałem podobną sytuację - moje rozwiązanie:1 wartwa papy połączona z papą pod murami, na to folia, później styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 05.02.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 No to co Ty nato Bart? Teraz jeszcze folia?Już sie pogubiłem.Mamy tu kilka wersji czasami krańcowo różnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 05.02.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 abram, gubisz się, bo masz niwielką wiedzę i jej nie pogłębiasz w inny sposób Jeszcze raz od dołu 1) ubity piach 2) chudziak lub lepiej beton B15 3) folia lub 2 warstwy papy 4) styropian 5cm 5) styropian 5cm najlepiej w systemie pokryty folią z warstwą aluminium, jeśli nie to warstwa 5A - folia 6) rury podłogówki 7) wylewka dodatkowo można lub należy dać siatkę zbrojeniową w systemie na rury, bez systemu pod rury, ale na podkładkach dystansowych uff chyba było klarownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 05.02.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Już wiem Bart,spojrzałem na Twoją wczorajszą wypowiedź: folia-styropian-styropian-folia-wylewka. A co to za rury podłogówki?A może od razu 10 cm styropian, zamiast 2x 5 cm?Sorki, jestem na etapie chudziaka - wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 05.02.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 abram opisałem ci z werją pełniejszą dla ogrzewania podłogowego tak na zapas, bo nie wiem co planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 05.02.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Abram:Przesunięte względem siebie 2x5cm styropianu dlatego aby nie było mostków termicznych (w każdym razie aby zminimalizować mostki termiczne).pzdrHlup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 05.02.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Papę trochę boję się położyć ze względu na zapach.(może to irracjonalne), a foli wydaje mi się bezpieczniejsza w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts