Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

warunki zabudowy

kb02

Recommended Posts

Chcę kupić działkę . Mam już umowę przedwstępną i wystąpiłem o wz . teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi :D

teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi :D

W jakim kontekście?

teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi :D

W jakim kontekście?

Czy działka naprzeciwko , która jest zabudowana przyczyni się do pozytywnej decyzji o wz

kb

to co podał Ci oskar może się bardzo przydać.

Ja "mimochodem" wspomniałem o tym wyroku w czasie rozmowy z urzędnikiem. I to mogło przeważyć.

Ale wszystko zależy od stanowiska urzędu w konkretnym mieście lub od osoby załatwiającej Twoją sprawę.

Powodzenia w załatwianiu.

Jeśli to w czymś pomoże, to jest już prawomocny wyrok WSA w Białymstoku - właśnie w tej sprawie.

http://www.bialystok.wsa.gov.pl/wybrane_orze/zagosp_prze/index.html

(trzeba kliknąć "wyrok sygn. II SA/BK677/04 z 25 stycznia 2005r.")

Dzięki za tak cenną wskazówkę Oskar , jeśli będę miał jakieś kłopoty to napewno zniej skorzystam. kb02 :D

U mnie też nie było bezpośrednio przyległej i zabudowanej działki.W gminie nie chcieli mi wydać WZ i musiałem się odwoływać do SKO, które za działki sąsiednie uznało te, które leżą w analizowanym obszarze, nawet te po drugiej stronie drogi.

Dzięki za taką informację , jeśli byś mógł podać mi jaka to gmina i w jakim województwie bym był bardzo wdzięczny . kb :D