kb02 23.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Chcę kupić działkę . Mam już umowę przedwstępną i wystąpiłem o wz . teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORG 23.02.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi W jakim kontekście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kb02 23.02.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 teraz pytanie- co to jest działka sąsiednia, czy można tak nazwać działkę po drugiej stronie ulicy naprzeciwko działki którą chcę kupić .co to jest obszar analizowany i czy działka zabudowana naprzeciwko zalicza się do tego obszaru ? dzięki z góry za odpowiedzi W jakim kontekście? Czy działka naprzeciwko , która jest zabudowana przyczyni się do pozytywnej decyzji o wz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 24.02.2006 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 W moim przypadku działki po drugiej stronie ulicy nie miały żadnego wpływu na decyzję.Tylko działki z którymi graniczymy bezpośrednio nawet 1m płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 24.02.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 zależy, gdzie starasz się o te warunki. U mnie analizowali obszar w promieniu około 370 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 24.02.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 fakt, wszystko zależy od tego jak urząd interpretuje przepis o dobrym sąsiedztwie, czy "sucho" tak jak ministerstwo, czyli przez "miedzę" czy obszar 3 * front działkinajlepiej zaczekaj z kupnem działki do chwili otrzymania wz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 24.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Jeśli to w czymś pomoże, to jest już prawomocny wyrok WSA w Białymstoku - właśnie w tej sprawie.http://www.bialystok.wsa.gov.pl/wybrane_orze/zagosp_prze/index.html(trzeba kliknąć "wyrok sygn. II SA/BK677/04 z 25 stycznia 2005r.") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 24.02.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 kbto co podał Ci oskar może się bardzo przydać.Ja "mimochodem" wspomniałem o tym wyroku w czasie rozmowy z urzędnikiem. I to mogło przeważyć. Ale wszystko zależy od stanowiska urzędu w konkretnym mieście lub od osoby załatwiającej Twoją sprawę.Powodzenia w załatwianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kb02 24.02.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Jeśli to w czymś pomoże, to jest już prawomocny wyrok WSA w Białymstoku - właśnie w tej sprawie. http://www.bialystok.wsa.gov.pl/wybrane_orze/zagosp_prze/index.html (trzeba kliknąć "wyrok sygn. II SA/BK677/04 z 25 stycznia 2005r.") Dzięki za tak cenną wskazówkę Oskar , jeśli będę miał jakieś kłopoty to napewno zniej skorzystam. kb02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 25.02.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Oskar Twoje rady są jak to przysłowiowe światłko w tunelu, bardzo Ci dziękuję, ja też mam problemy z wz właśnie ze wzglęu na "dobre sąsiedztwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 25.02.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 U mnie też nie było bezpośrednio przyległej i zabudowanej działki.W gminie nie chcieli mi wydać WZ i musiałem się odwoływać do SKO, które za działki sąsiednie uznało te, które leżą w analizowanym obszarze, nawet te po drugiej stronie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kb02 25.02.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 U mnie też nie było bezpośrednio przyległej i zabudowanej działki.W gminie nie chcieli mi wydać WZ i musiałem się odwoływać do SKO, które za działki sąsiednie uznało te, które leżą w analizowanym obszarze, nawet te po drugiej stronie drogi. Dzięki za taką informację , jeśli byś mógł podać mi jaka to gmina i w jakim województwie bym był bardzo wdzięczny . kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 25.02.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Dzięki za taką informację , jeśli byś mógł podać mi jaka to gmina i w jakim województwie bym był bardzo wdzięczny . kb Podlegam pod jurysdykcję cytowanego już wyżej WSA w Białymstoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts