bul 24.02.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Czy ktoś z szanownych forumowiczów "ćwiczył" procedurke dla inwestycji zaplanowanje w takim obszarze. Czy to prawda, że organ wydający pozwolenie na budowę (starosta) ma prawo zrezygnować z zapytania wojewody o szkodliwość oddziaływania budownictwa jednorodzinnego na obszar N2000? Podobno jest to tylko jego "widzimisie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madej 31.03.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Też mam działkę na terenie objętym Natura 2000 i się zastanawiam czy będę mógł tam zbudować sobie dom. Jak to wygląda w praktyce, jakie są utrudnienia i gdzie trzeba z tym uderzyć? Brak odpowiedzi na pytanie poprzednika chyba świadczy o tym, że temat mało rozpracowany? Pozdrawiam i witam pierwszy raz na forum.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 01.04.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Ja też mam NATURĘ 2000. Starostwo wystąppiło do wojewody i dostałem info że wojewoda się ociaga, a sprawa "ma skoplikowany charakter". dodam,że działka jest na terenie posiadającym wazny plan zagospodarowania z przeznaczeniem na budownictwo jedorodzinne. Wariactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 04.04.2006 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Po przeprowadzeniu wywiadu w starostwie powiatowym odetchnąłem z ulgą. Powiat w, którym mieszkam w połowie to obszary N 2000, a wojewoda do tej pory na skałdane (ze starostwa) wnioski o opinie nie nakazywał uzyskiwania decyzji środowiskowej i sporządzania raportu. Krótko mówiąc na Dolnym Śląsku jest ok, a procedura wydłuża się w związku z N2000 jedynie o 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madej 05.04.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Jak dzwonilem do urzędu gminy to jeszcze się pojawił taki problem, że obszary Natura 2000 mają też swoje klasy podobszarów. I może być tak, że w jakiejś konkretnej części tego obszaru będzie całkowity zakaz zabudowy. Jak to wygląda w rzeczywistości? Myślałem, że to zależy tylko od zbadania wpływu oddziaływania na środowisko? pzdrmaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 05.04.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witajcie Dwa tygodnie temu wbita zostala lopata.Wszystkie procedury od kupna ziemi do pozwolenia na budowe trwaly rowno rok. Zadnych problemow urzedowych nie mialam,wszystkie formalnosci zalatwiane byby bez dodatkowej pomocy ciotek-klotek,wójków i innych znajomych urzednikow.Sama dziwie sie,ze mozna bylo bez problemow rozpoczac budowe w Rezerwacie Przyrody i do tego w Natura 2000. Byc moze sa inne gminy,w ktorych sa przyslowiowe schody,w mojej jest cisza i spokoj. Zycze wam wszystkim bezproblemowych pozwolen w najpiekniejszych miejscach Polski:):). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 05.06.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Odświeżam wątek - podobna sytuacja u nas - chcielibyśmy uzyskać WZ i gmina mimo że jest przychylna, nie za bardzo wie jak ustawić się do faktu, że tereny są na obszarze N2000. Podobno trzeba zacząć od karty przedsięwzięcia i wzoru WZ, natomiast pytanie brzmi, czy przychylność gminy i fakt że na działkach nie ma żadnych roślin i zwierząt chronionych opisem siedliska N2000, można w jakikolwiek sposób wykorzystać przy pytaniu do RDOŚ i czy to gmina z takim pytaniem występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 05.06.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ja mam działkę poza N2000 i mam przeje..ne. Nic nie mogę zrobić bez raportu.poczytajcie to: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178042-WZ-tka-a-ustawa-%C5%9Brodowiskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.06.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Gdyby działka była na terenie Natura 2000, byłoby prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.06.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ja mam działkę w obszarze Natura2000, dostałam bez problemu wz, gmina zwrocila sie do regionalnego dyrektora ochrony środowiska o wydanie opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 06.06.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedzi.. działka jest na obszarze N2000, także jak rozumiem gmina występuje do RDOŚ i to jest pierwszy krok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.06.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 u mnie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts