Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

krótka historia:

mam prowizorkę, umowa na przyłącze docelowe pod ziemią jesień 2007.

Jesień 2006 chcę zgłosć budynek do częściowego użytkowania i ..... nie da mi starostwo bo nie bedzie tech warunków od energetyki!

A Energetyka ich nie wyda bo czeka na 2007r, albo na fakt że dam im zarobić i sam zrobię projekt (2500tys)!!

Albo podłączą mnie teraz napowietrznie czego nie chcę bo potem przeróbki (chyba że to niewielka sprawa?)...

Jak wasze doświadczenia - wiem że część się tym nie przejmuje i jest do prowizorki podpięta, Ale zmienily się przepisy podobno i problem będzie!

Aha - gdybym miał prąd od sąsiada i swój licznikm to ok ale prowizorka NIE!

Co sugerujecie?

sb

https://forum.murator.pl/topic/48967-zewt-energetyka-pruszk%C3%B3w-vs-starostwo-poddaje-si%C4%99/

krótka historia:

Jesień 2006 chcę zgłosć budynek do częściowego użytkowania i ..... nie da mi starostwo bo nie bedzie tech warunków od energetyki!

A Energetyka ich nie wyda bo czeka na 2007r, albo na fakt że dam im zarobić i sam zrobię projekt (2500tys)!!

Albo podłączą mnie teraz napowietrznie czego nie chcę bo potem przeróbki (chyba że to niewielka sprawa?)...

Jak wasze doświadczenia - wiem że część się tym nie przejmuje i jest do prowizorki podpięta, Ale zmienily się przepisy podobno i problem będzie!

Co sugerujecie?

Dogadaj się z sąsaidem i poczekaj na energetyke (możesz ząłożyć sobie podlicznik i w nosie o ile sasiad wpożadku - ja narzie tak ciągne)

Ja tą gehenne przechodze w Zakłdzie Energetycznym Wołomin - kurna pomsta do nieba niestety ja byłem zmuszony robić we własnym zakresie bo energetyka jak to powiedizeli ....skończył im sie budżet na inwestycje i w tym roku juz nie dadza rady a nie awiadomo jak bedzie w przyszłym)

Generalnie koszt jak narazie ok hhhmmm niech policze ..1500 zł za przydział mocy+750 zł mapki razem z ZUTEM + 900 zł projekt (utargowałem) no i oczywiście nerwówa z kazdej strony bo za cholere nic nie można załtawić tam w normalnym trybie za pasem mamy marzec a ja procedure uruchomiłem we wrześniu zeszłego roku i w tej chwili moje dok. sa w starostwoie i czekają na zgode na poistawienie piep....słupa w uliy (nomen omen mój budynej jest ostatnim w ślepiej ulicy a zamną tylko 3 działki nie zabudowane a linie będa ciągną cod słuopa oddalonego o 40 mb )krew mnie zalewa bo wszystko idzie jak w Strajku Włoskim

sb

krótka historia:

Co sugerujecie?

sb

Jakich trzech warunków od energetyki nie będzie?

Jestem z Pruszkowa, dom oddany do użytkowania (zawiadomienie o zakończeniu budowy) pod koniec 2004.

Cały czas jadę na prowizorce budowlanej (RB-tka znaczy się) tak samo jak sąsiad i jego sąsiad.

W starostwie, nadzorze budowlanym nikt nawet słowem nie pisnął, że coś jest nie tak.

Umowę na prąd stały mam z terminem realizacji na 2007, dokładnie tak jak Ty...

No chyba, że faktycznie coś w prawie pozmieniali i teraz jest trudniej, tzn. drożej, ewentualnie więcej w łapę trzeba dać tak jak inni moi sąsiedzi, którzy nie tylko prąd stały już mają ale nawet latarnie im powiesili w szczerym polu... :o