sb12 24.02.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 krótka historia:mam prowizorkę, umowa na przyłącze docelowe pod ziemią jesień 2007.Jesień 2006 chcę zgłosć budynek do częściowego użytkowania i ..... nie da mi starostwo bo nie bedzie tech warunków od energetyki!A Energetyka ich nie wyda bo czeka na 2007r, albo na fakt że dam im zarobić i sam zrobię projekt (2500tys)!!Albo podłączą mnie teraz napowietrznie czego nie chcę bo potem przeróbki (chyba że to niewielka sprawa?)... Jak wasze doświadczenia - wiem że część się tym nie przejmuje i jest do prowizorki podpięta, Ale zmienily się przepisy podobno i problem będzie! Aha - gdybym miał prąd od sąsiada i swój licznikm to ok ale prowizorka NIE! Co sugerujecie?sb Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48967-zewt-energetyka-pruszk%C3%B3w-vs-starostwo-poddaje-si%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 24.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 krótka historia: mam prowizorkę, umowa na przyłącze docelowe pod ziemią jesień 2007. Jesień 2006 chcę zgłosć budynek do częściowego użytkowania i ..... nie da mi starostwo bo nie bedzie tech warunków od energetyki! A Energetyka ich nie wyda bo czeka na 2007r, albo na fakt że dam im zarobić i sam zrobię projekt (2500tys)!! Albo podłączą mnie teraz napowietrznie czego nie chcę bo potem przeróbki (chyba że to niewielka sprawa?)... Jak wasze doświadczenia - wiem że część się tym nie przejmuje i jest do prowizorki podpięta, Ale zmienily się przepisy podobno i problem będzie! Aha - gdybym miał prąd od sąsiada i swój licznikm to ok ale prowizorka NIE! Co sugerujecie? Dogadaj się z sąsaidem i poczekaj na energetyke (możesz ząłożyć sobie podlicznik i w nosie o ile sasiad wpożadku - ja narzie tak ciągne) Ja tą gehenne przechodze w Zakłdzie Energetycznym Wołomin - kurna pomsta do nieba niestety ja byłem zmuszony robić we własnym zakresie bo energetyka jak to powiedizeli ....skończył im sie budżet na inwestycje i w tym roku juz nie dadza rady a nie awiadomo jak bedzie w przyszłym) Generalnie koszt jak narazie ok hhhmmm niech policze ..1500 zł za przydział mocy+750 zł mapki razem z ZUTEM + 900 zł projekt (utargowałem) no i oczywiście nerwówa z kazdej strony bo za cholere nic nie można załtawić tam w normalnym trybie za pasem mamy marzec a ja procedure uruchomiłem we wrześniu zeszłego roku i w tej chwili moje dok. sa w starostwoie i czekają na zgode na poistawienie piep....słupa w uliy (nomen omen mój budynej jest ostatnim w ślepiej ulicy a zamną tylko 3 działki nie zabudowane a linie będa ciągną cod słuopa oddalonego o 40 mb )krew mnie zalewa bo wszystko idzie jak w Strajku Włoskim sb Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48967-zewt-energetyka-pruszk%C3%B3w-vs-starostwo-poddaje-si%C4%99/#findComment-1036416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 24.02.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 krótka historia: mam prowizorkę, umowa na przyłącze docelowe pod ziemią jesień 2007. Jesień 2006 chcę zgłosć budynek do częściowego użytkowania i ..... nie da mi starostwo bo nie bedzie tech warunków od energetyki! A Energetyka ich nie wyda bo czeka na 2007r, albo na fakt że dam im zarobić i sam zrobię projekt (2500tys)!! Albo podłączą mnie teraz napowietrznie czego nie chcę bo potem przeróbki (chyba że to niewielka sprawa?)... Jak wasze doświadczenia - wiem że część się tym nie przejmuje i jest do prowizorki podpięta, Ale zmienily się przepisy podobno i problem będzie! Aha - gdybym miał prąd od sąsiada i swój licznikm to ok ale prowizorka NIE! Co sugerujecie? sb Jakich trzech warunków od energetyki nie będzie? Jestem z Pruszkowa, dom oddany do użytkowania (zawiadomienie o zakończeniu budowy) pod koniec 2004. Cały czas jadę na prowizorce budowlanej (RB-tka znaczy się) tak samo jak sąsiad i jego sąsiad. W starostwie, nadzorze budowlanym nikt nawet słowem nie pisnął, że coś jest nie tak. Umowę na prąd stały mam z terminem realizacji na 2007, dokładnie tak jak Ty... No chyba, że faktycznie coś w prawie pozmieniali i teraz jest trudniej, tzn. drożej, ewentualnie więcej w łapę trzeba dać tak jak inni moi sąsiedzi, którzy nie tylko prąd stały już mają ale nawet latarnie im powiesili w szczerym polu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48967-zewt-energetyka-pruszk%C3%B3w-vs-starostwo-poddaje-si%C4%99/#findComment-1036486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts