Rezi 24.02.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 dzisiaj w jedej z firm sprzedających kotły gazowe (VV) dowiedziałem się ze ze cyrkulacja wody moze zakłócac prace kotła przy zasobniku warstwowym. Kocioł będzie się załaczał cześciej i co bedzie miało wpływ na większe zuzycie gazu. czy nasi forumowi instalaotorzy moge tę widomosc zweryfikowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.02.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Budowa kociołka z zasobnikiem warstwowym. http://www.viessmann.pl/web/poland/pl_publish.nsf/AttachmentsByTitle/pds-vitodens-333.jpg/$FILE/pds-vitodens-333.jpg Rezi cyrkulacja powoduje zawsze wychłodzenie cwu i dodatkowe zużycie gazu na jej podgrzanie. Może ona być podłączona do takiego zasobnika - one są do tego przystosowane, a więc większych przeciwskazań brak. Napewno cyrkulacja ciągła przy mniejszym zasobniku jest nie wskazana - co skutkuje częstszym załączaniem kotła i powinna być ograniczana czasowo. Można podpiąć cyrkulacje z włącznikiem termicznym z zastosowaniem zaworu mieszającego i objeść zasobnik warstwowy. Aloto inicjatywa Twojego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.02.2006 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 i właśnie specjalista od tego kociołka mi to odradzał ( zasobnik 86 litrów) czyli co ? . jezeli lodówka to tylko Junkers lub VailLant ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 24.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 i właśnie specjalista od tego kociołka mi to odradzał ( zasobnik 86 litrów) czyli co ? . jezeli lodówka to tylko Junkers lub VailLant ? jest jeszcze np broetje i wolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.02.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 i właśnie specjalista od tego kociołka mi to odradzał ( zasobnik 86 litrów) czyli co ? . jezeli lodówka to tylko Junkers lub VailLant ? No Lepszy vailant. Jesli instalator Ci zrobi zawór mieszający to może i być vieśmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.02.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Rezi vieśmak swój kociołek zerżnął z vailanta - oczywiście jak chodzi o zasobnik warstwowy Za to vaillant zerżnął od nich wymiennik radialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts