Gość 04.02.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 biegam po firmach dachowych i ostatnia oferta to:wiezba impregnoewana, folia ivt,pokrycie dach. cementowa brass lub unibet, orynowanie kanion130/90 + wszystkie niezbedne dodatki zwiazane z dachowka,prawdopodobnie transport(to jeszcze do uzgodnienia) za okolo 37 tys brutto, to wszystko z rachunkamiw okolocy lodzi (firma z lodzi). czy taka oerte z punktu finansowego mozna uznac za ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Odpowiem Ci jutro w sprawie dachu, ponieważ muszę zrobić kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.02.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Górna granica nie istnieje Ale tak na oko to sporo za dużo: 1. Więźba - licz 550 za kubik (ca 10 m3) 2. Folia paroszczelna 0,9 za m2 (270 m2) 3. Folia paroprzepuszczalne 3,5 za m2 (270 m2) 4. Wełna 20 cm - 18 za m2 (250 m2) 5. Dachówka podstawowa 2,4 za szt (ca 2500 szt) 6. Gąsiory, trójniki, itp.... ? 7. Orynnowanie - jakie by nie było ca 2 tys. Razem około 20 tys + 7% VAT To wszystko ceny z transportem i jeszcze można stargować parę % BTW. Unibet nie wygląda za dobrze (na oko jest trochę niechlujna), prawie w tej samej cenie jest IBF, a ciut droższe są najtańsze Braasy (z cennika 2,46 netto). Na większość rzeczy można spodziewać się kilkunastoprocentowego rabatu +transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 poczekam do jutra. i nie moge Jasiu uwierzyc ze ktos chce mie rabnac na 17 tysiakówpoprzednia firma powiedziala 42...czy twoje wyliczenia sa faktem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 do jasia jeszcze raz za same cementy+folie +inne wychidzi 15a gdzie wiezba i robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Jasiu przypuszczalnie nie ująłeś w wycenie "R" robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.02.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Pewno że bez robocizny !! To sam materiał. Robocizna to inna sprawa - u mnie dach to 13 tys. PS. Jaki "cement" na dachu !? I owszem nie uwzględniłem obróbek blacharskich, podbitki, kominów, wyłazów, instalacji odgromowej, itp... ale ty też o tym nie pisałaś. Wyliczyłem tylko to co wypunktowałem. Ceny mam dobrze "obstukane" bo właśnie obstalowuje materiały na dach. Razem kompletny dach (240 m.kw) M+R będzie mnie kosztował 40 tys ze wszystkim (Raaben lub IBF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 a to teraz sie zgadzaja mam w tym kosztorysie na 37tys ujetematerialy siesielskie, dekarskie ( w tym tasmy, blacha, folie, uchwty, spinki, komletne orynnowanie,)prace ciesielskie i dekarskie.widze wiec ze ta cena jest okco do cementu to brass lub unibet.jeszcze nie podjalem decyzjimoze wktos doradzislyszalem i czytalem rozne opinie na temat obu producentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.02.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Co prawda nie dotyczy to dachówki cementowej, ale warto napisać.Dachówka ceramiczna Wiekor L15 - czerwona angoba w okolicach Gdańska - 34 tys. zł., w tym materiały materiały (dachówka podstawowa, gąsiory, akcesoria, orynnowanie, łaty, kontrłaty, deska czołowa strugana impregnowana, wyłaz dachowy) i robocizna (32 zł/m2). W ciągu kilku dni będe miał końcową ofertę (może ona się różnić od tej wyżej o ułamek), zatem jeśli są chętni mogę dokładnie przedstawic punkt po punkcie całą ofertę.Powierzchnia dachu - 280 m2.Dach jest nieskomplikowany: kopertowy, bez okien (poddasze nieużytkowe), lukarn etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha_g 20.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 u mnie dach 210 m2, dachówka miedziana średzka falista plus, wszystkie obróbki, rynny, podbitka ( + malowanie ), kominy, folia itd. wyszło z robocizną 39,5 tys. zł. No i oczywiście z więźbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts