Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

calvados czy orzech

mijka

Recommended Posts

Zakochałam się najpierw w kuchni, którą za 1 razem pokazała Sonika. Okazało się, że w mojej miejscowości jest ona nie do wykonania, a jak się uprę to za duże pieniądze.

Teraz wstępnie 2 tygodnie temu (ze względu na kuchnię od północnej strony) wybraliśmy calvados (tzn. zadecydował zdenerwowany moim niezdecydowaniem narzeczony; ja skłaniałam się ku orzechowi, który pasowałby do okien, choć i popierałam jego racje).

Jutro mam dać ostateczną, potwierdzającą decyzję i czuję, że się waham, że nie jestem pewna swojej decyzji.

Orzech wydaje mi się bardziej elegancki, calvados bardziej ciepły, ale nie wiem jak to wyglądać będzie na całej powierzchni. To samo z kolei czy orzech nie będzie za ciemny...

Mam już szczerze dość wszystkiego (nie sądziłam, że wybór frontów kuchni jest taki przytłaczający) i dlatego prosiłabym jeśli macie kuchnie w kolorze orzech lub calvados o zamieszczenie ich zdjęć w tym wątku. I napisanie wszystkich "za" i "przeciw".

Wiem, że był trochę podobny wątek, ale ja przy niektórych zdjęciach widzę krzyżyki, więc stąd ta prośba.

Z góry dziękuję..

Mijka

Ciekawostka.

Identyczną jeśli chodzi o układ kuchnię sam zaprojektowałem i poskładałem, tyle że z Bodzia (z niestandardową szafką szufladową).

Nie ściągałem :wink:

pawel_l , , tak tylko mówisz :wink:

A poważnie - jesteś zadowolony ? Mnie ten układ sprawdza się świetnie . Brakuje mi jedynie oświetlenia nad zlewozmywakiem ale to nie problem , zamontujemy dwie koniki z boku szafek i po sprawie :wink:

Ciekawostka.

Identyczną jeśli chodzi o układ kuchnię sam zaprojektowałem i poskładałem, tyle że z Bodzia (z niestandardową szafką szufladową).

Nie ściągałem :wink:

pawel_l , , tak tylko mówisz :wink:

A poważnie - jesteś zadowolony ? Mnie ten układ sprawdza się świetnie . Brakuje mi jedynie oświetlenia nad zlewozmywakiem ale to nie problem , zamontujemy dwie koniki z boku szafek i po sprawie :wink:

Nawet okno mam w tym samym miejscu. Układ jest super - w końcu sam go wymyśliłem(jak mawia pewien jezuita: na próżności ludzkiej jeszcze nikt nigdy się nie zawiódł

:wink: )

Maxtorka

dziękuję bardzo za zdjęcia..

Kuchnia jest super, a ja nadal niezdecydowana...

Szkoda, że nikt nie wkleił - dla porównania - w takich frontach kuchni w orzechu..

Czuję się beznadziejnie.. To moje niezdecydowanie jest straszne. Już nawet mój mężczyzna zmienił zdanie i mówi zdecydowanie "orzech", a ja czy aby na pewno, może jednak calvados??

Paranoja. Maxtorka czy Ty od razu byłaś pewna czego chcesz w kuchni??

mijka ,

z meblami kuchennymi nie miałam żadnego problemu , od razu wiedziałam czego chcę , zarówno jeśli chodzi o wzór jak i kolor , natomiast dosyć długo wybierałam sprzęt AGD .

Jeśli chcesz zobaczyć kuchnię orzech to wejdź tu

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63988

może łatwiej Ci będzie podjąć decyzję .

Spróbuj teraz już powinno działać :)

Niestety nie wiem , która firma robi takie wysokie okapy , ale poszukaj w sklepach internetowych , maja tam dość dokładne opisy , a przynajmniej zorientujesz się jakie firmy działają na rynku .

Spróbuj otworzyć te zdjęcia - najedź kursorem na krzyżyk , kliknij prawym przyciskiem i kliknij pokaż obraz lewym przyciskiem , może się uda .