mijka 25.02.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Zakochałam się najpierw w kuchni, którą za 1 razem pokazała Sonika. Okazało się, że w mojej miejscowości jest ona nie do wykonania, a jak się uprę to za duże pieniądze. Teraz wstępnie 2 tygodnie temu (ze względu na kuchnię od północnej strony) wybraliśmy calvados (tzn. zadecydował zdenerwowany moim niezdecydowaniem narzeczony; ja skłaniałam się ku orzechowi, który pasowałby do okien, choć i popierałam jego racje). Jutro mam dać ostateczną, potwierdzającą decyzję i czuję, że się waham, że nie jestem pewna swojej decyzji. Orzech wydaje mi się bardziej elegancki, calvados bardziej ciepły, ale nie wiem jak to wyglądać będzie na całej powierzchni. To samo z kolei czy orzech nie będzie za ciemny... Mam już szczerze dość wszystkiego (nie sądziłam, że wybór frontów kuchni jest taki przytłaczający) i dlatego prosiłabym jeśli macie kuchnie w kolorze orzech lub calvados o zamieszczenie ich zdjęć w tym wątku. I napisanie wszystkich "za" i "przeciw". Wiem, że był trochę podobny wątek, ale ja przy niektórych zdjęciach widzę krzyżyki, więc stąd ta prośba. Z góry dziękuję..Mijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.02.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Mijko, ja Ci za dużo nie pomogę z decyzją, bo zapewne znasz moje kuchenne dylematy, ale tutaj jest link do kuchni w orzechu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=31585872&v=2&s=0 może to Cię natchnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 25.02.2006 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Sonika,znam tą kuchnię z tamtego forum. My jeśli się zdecydujemy na orzech, to będziemy mieli inną barwę i sam front taki jak na zdjęciu (tu akurat calvados) http://img395.imageshack.us/img395/6922/p10105896bm.jpg Szafki na górze poziome. pozdrmijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 mijka , ta sama kuchnia w świetle dziennym http://img504.imageshack.us/img504/7537/p10107925sj.jpg Okna są od północy . Kuchnia ma ok.15m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Ciekawostka. Identyczną jeśli chodzi o układ kuchnię sam zaprojektowałem i poskładałem, tyle że z Bodzia (z niestandardową szafką szufladową). Nie ściągałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Ciekawostka. Identyczną jeśli chodzi o układ kuchnię sam zaprojektowałem i poskładałem, tyle że z Bodzia (z niestandardową szafką szufladową). Nie ściągałem pawel_l , , tak tylko mówisz A poważnie - jesteś zadowolony ? Mnie ten układ sprawdza się świetnie . Brakuje mi jedynie oświetlenia nad zlewozmywakiem ale to nie problem , zamontujemy dwie koniki z boku szafek i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.02.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Ciekawostka. Identyczną jeśli chodzi o układ kuchnię sam zaprojektowałem i poskładałem, tyle że z Bodzia (z niestandardową szafką szufladową). Nie ściągałem pawel_l , , tak tylko mówisz A poważnie - jesteś zadowolony ? Mnie ten układ sprawdza się świetnie . Brakuje mi jedynie oświetlenia nad zlewozmywakiem ale to nie problem , zamontujemy dwie koniki z boku szafek i po sprawie Nawet okno mam w tym samym miejscu. Układ jest super - w końcu sam go wymyśliłem(jak mawia pewien jezuita: na próżności ludzkiej jeszcze nikt nigdy się nie zawiódł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.02.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 ~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 26.02.2006 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Maxtorka dziękuję bardzo za zdjęcia.. Kuchnia jest super, a ja nadal niezdecydowana... Szkoda, że nikt nie wkleił - dla porównania - w takich frontach kuchni w orzechu.. Czuję się beznadziejnie.. To moje niezdecydowanie jest straszne. Już nawet mój mężczyzna zmienił zdanie i mówi zdecydowanie "orzech", a ja czy aby na pewno, może jednak calvados?? Paranoja. Maxtorka czy Ty od razu byłaś pewna czego chcesz w kuchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 mijka , z meblami kuchennymi nie miałam żadnego problemu , od razu wiedziałam czego chcę , zarówno jeśli chodzi o wzór jak i kolor , natomiast dosyć długo wybierałam sprzęt AGD . Jeśli chcesz zobaczyć kuchnię orzech to wejdź tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63988 może łatwiej Ci będzie podjąć decyzję . Spróbuj teraz już powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 26.02.2006 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 pokazuje mi, że nie może wyświetlić strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 26.02.2006 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Co do sprzętów u mnie było odwrotnie. Od razu wiedziałam, że chcę mieć wszystko z AEG/Electrolux.. Gorzej z frontami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 pokazuje mi, że nie może wyświetlić strony Spróbuj teraz - już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Co do sprzętów u mnie było odwrotnie. Od razu wiedziałam, że chcę mieć wszystko z AEG/Electrolux.. Gorzej z frontami Ja mam wszystko AEG oprócz okapu , bo nie mieli takiego modelu jaki mi sie podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 26.02.2006 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Maxtorka jeszcze raz dzięki wielkie, widziałam ten wątek, ale niestety przy tej kuchnii zrobionej z orzecha widzę same krzyżyki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 26.02.2006 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Maxtorka a znasz może firmę, która produkuje okapy, które mają metr, metr 10 długości?? Mam wysoką kuchnię i boję się, że będę miała z tym problem.. Tzn. nastraszył mnie tak mój stolarz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Niestety nie wiem , która firma robi takie wysokie okapy , ale poszukaj w sklepach internetowych , maja tam dość dokładne opisy , a przynajmniej zorientujesz się jakie firmy działają na rynku . Spróbuj otworzyć te zdjęcia - najedź kursorem na krzyżyk , kliknij prawym przyciskiem i kliknij pokaż obraz lewym przyciskiem , może się uda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 27.02.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 orzech - nie, calvados - tak, tak, tak o takiej kuchni marzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.03.2006 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Mijko i jaką podjęłaś decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkaa 02.03.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 my mamy calvados (meble kuchenne) i jak do tej pory nie zalujemy wyboru :) Poza tym w przedpokoju zabudowana szafa tez koloru calvados i drzwi pokojowe tez :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts